Термин Август 2025

• 38 686
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Лактулоза на мен ми действа добре, обаче пих сутрин и вечер 4 дни по 15 мл , докато се оправи положението . Като имаш предвид , че ям много зелено , тестени и сладко рядко, пия вода 2-3 литра и кафе сутрин. На обяд ям плодове с кисело мляко и ленено семе . Установих, че шоколада ми действа лаксативно. За ходенето подкрепям , въпреки че съм постоянно в движение и пак няма гаранция , че няма да си докараш запек.
Общо взето каквото и да те посъветваме ти най-добре трябва да усетиш какво ще работи за теб .

# 691
Здравейте! Записвам се и аз, на 31 години, бременна в 21+4 г. с., втора бременност отново с момченце, термин 08.08.2025 г. Първата ми бременност протече със скъсяване на шийка в 24 г. с., пролабирал мехур, много контракции, не се пазех достатъчно преди тези събития, в крайна сметка родих живо и здраво дете в 36 г. с. без серклаж, песар и т. н. и вече е на 5 години. Сега стартирах с шийка 37 мм, но на последната фетална в 20+6 г.с. докторът ми я измери 30 мм без фунелинг, със запазен ъгъл. Според двамата ми следящи АГ (единият от които е светило в патологиите) и докторът от феталната няма проблем, салагам вагинален прогестерон и да си пия магнезия за втвърдяванията на матката. Ако продължи да се скъсява - песар и по-силна терапия за контракциите, които стават все по-чести, тъй като матката ми е от чувствителните. Вашите шийки с какви размери са в тези седмици? Уточнявам, че моята АГ винаги ми я мери малко повече от феталните специалисти, а я мерят вагинално всички. Другия понеделник съм при нея, дано си държи размерите.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 19:42 от Flower_94

# 692
Аз износих 1вата си бременност със скъсена шийка (13мм на една от феталните с фунелинг - 17 седмица). Сложиха серклаж по Макдоналд, излекувахме бактериалната инфекция и фунелингът се затвори. Лежах до края на бременността, свалихме серклажа и не тръгна нормално раждане, накрая родих със секцио.
Сега съм с трансабдоминален серклаж, поставен превантивно преди бременността. Шийката ми я измерват между 27 и 30мм на прегледите, но аз съм с конизирана шийка. Вагинално не слагам нищо заради риск от инфекции, пия утрогестан, от който се чувствам доста зле. Оптимист съм, гледам максимално да почивам, въпреки че този серклаж е доста стабилен.
Здравейте! Записвам се и аз, на 31 години, бременна в 21+4 г. с., втора бременност отново с момченце, термин 08.08.2025 г. Първата ми бременност протече със скъсяване на шийка в 24 г. с., пролабирал мехур, много контракции, не се пазех достатъчно преди тези събития, в крайна сметка родих живо и здраво дете в 36 г. с. без серклаж, песар и т. н. и вече е на 5 години. Сега стартирах с шийка 37 мм, но на последната фетална в 20+6 г.с. докторът ми я измери 30 мм без фунелинг, със запазен ъгъл. Според двамата ми следящи АГ (единият от които е светило в патологиите) и докторът от феталната няма проблем, салагам вагинален прогестерон и да си пия магнезия за втвърдяванията на матката. Ако продължи да се скъсява - песар и по-силна терапия за контракциите, които стават все по-чести, тъй като матката ми е от чувствителните. Вашите шийки с какви размери са в тези седмици? Уточнявам, че моята АГ винаги ми я мери малко повече от феталните специалисти, а я мерят вагинално всички. Другия понеделник съм при нея, дано си държи размерите.

# 693
В 22 г.с съм . На 27.03 ми я измериха на ФМ 3,36 с вагинален . А водещата АГ 4.00 с коремен .
 Успех и стискаме палци всичко да е наред !

# 694
Здравейте момичета🙂 в 20та седмица съм и съм качила около 7 килограма ....питам ви и вас за да си сверя часовника долу горе дали е в рамките на нормалното или не....знам,че е много относително но все пак.... И също така как са коремчетата....моето изведнъж пролича за има няма 10 дена, чак не мога да се позная 🙂 Благодаря ви предварително 😉

# 695
Здравейте момичета🙂 в 20та седмица съм и съм качила около 7 килограма ....питам ви и вас за да си сверя часовника долу горе дали е в рамките на нормалното или не....знам,че е много относително но все пак.... И също така как са коремчетата....моето изведнъж пролича за има няма 10 дена, чак не мога да се позная 🙂 Благодаря ви предварително 😉
[/quote   Аз съм +5кг в 18та

# 696
И аз съм плюс 7 в 20та, коремчето от седмица  две се позаформи като бременно коремче, защото аз и по принцип като качвам качвам на корем и на дупе, та изглеждах просто като добре похапваща🩷🤗

# 697
И аз съм плюс 7 в 20та, коремчето от седмица  две се позаформи като бременно коремче, защото аз и по принцип като качвам качвам на корем и на дупе, та изглеждах просто като добре похапваща🩷🤗

Значи добре вървим с теб😂😂😂 до края ги слагам + още 10....После как ще се свалят незнам...🤔

# 698
Всички казват че поне 8 оставят още в родилното, после безсъние, носене на ръце, разходки, ще ги свалим🤗 само не знам с кърменето до колкото знам за да имаш кърма трябва да се храниш по обилно и разнообразно, а аз свалям с оскъдно хранене, други пък казват че кърмят дълго и от това също се отслабва, дай Боже ще видим след 3 месеца и половина 🩷

# 699
От опит - не е задължително да се храниш обилно, просто организмът ги го иска. Аз качих даже малко с кърменето, но бях бая измъчена, че хем имах киселини по време на бременността, хем бях на диета заради риск от гестационен диабет..
Та, ако не чувстваш, че всеки момент ще изядеш някого, просто си хапвай както обикновено, не бих казала, че влияе толкова на лактацията. Аз пийвах лактески и си беше супер 😊
Всички казват че поне 8 оставят още в родилното, после безсъние, носене на ръце, разходки, ще ги свалим🤗 само не знам с кърменето до колкото знам за да имаш кърма трябва да се храниш по обилно и разнообразно, а аз свалям с оскъдно хранене, други пък казват че кърмят дълго и от това също се отслабва, дай Боже ще видим след 3 месеца и половина 🩷

# 700
Здравейте има ли бъдещи майки от Пловдив, интересува ме къде правихте втората фетална морфология, доволни ли сте и дадоха ли ви снимки. Последното осъзнавам, че е дреболия, но на мен не ми дадоха дори и 1 и някак си го осъзнах чак вкъщи, понеже разбира се всичко останало по време на прегледа беше много по-важно

# 701
Другият петък съм при Йоана Тачева по препоръка на Ставрев. Ще пиша отзив. Пада се точно в началото на 22 г.с.
Първата ми беше при Апостолова. Даде 1 снимка плюс останалите на диск. Да се надяваме че тази път снимките ще са повече, защото и бебчето е вече голямо🤍
А Вие къде правихте?

# 702
Края на месеца ми предстои втора фетална морфология при Йоана Тачева, първата ми също беше при нея и ми даде 4 снимки. Много мила и усмихната, обръща голямо внимание и обеснява всичко, преглежда много внимателно и обстойно бебчето. По време на прегледа видя че пъпната връв е с 1 артерия и ми предписа Акард 150mg. Също така и държеше да ѝ изпратя резултатите от БХС когато излезнат, което също ми направи много добро впечатление. Определено е препоръчвам.

# 703
Аз правих при Христо Йорданов, доволна съм от прегледа огледа всичко само за това, че не ми даде снимки се изненадах.

# 704
Момичета, бихте ли споделили в коя седмица сте и усещате ли всеки ден движения? Знам, че е индивидуално при всеки, но като малко ъпдейт и "сверяване на часовника" 🌞 Аз съм в 22 г с. Започнах да усещам движения около 20та, но много кракти и леки и за много кратко. В 21 седмица вече ги усещах по-усезаемо и по веднъж всеки ден. Но от няколко дни пак са доста по-кратки и леки. В понделеник съм на преглед.

И още един въпрос - някоя от вас изпитва ли болки в интимната част (по-скоро костта), когато сменя позиция. Например, когато ставате от легнало положение или сменяте позиция в легнало положение?

Общи условия

Активация на акаунт