Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 568
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Дами, кажете нещо за болезнено гърло за смучене,което да става за бременни. Боли ме ухото когато преглъщам.

# 121
Аз съм така от няколко дни и днес вече отидох при личната. Каза ми само неща на билкова основа.
Купих си едни близалки фитолор, на д-р тайс хербалсепт таблетки за смучене. Другото е прополис с невен за впръскване и прополис за нос. За носа ми каза синулан спрей, а аз бях започнала виброцил и каквото друго имах.
На цялата прелест имам и ечемик,който явно е от инфекцията. Бях започнала да го третирам с тобрадекс, но тя каза с топли компреси.
Ужас са просто тези зарази, аз съм така от четвъртък, като се влоших от събота.

# 122
Дами, кажете нещо за болезнено гърло за смучене,което да става за бременни. Боли ме ухото когато преглъщам.
Lidl има едни много добри бонбони за смучене с мента и евкалипт в зелена опаковка.

# 123

Кармолис бонбони за смучене. Също имат и капки, в случай на простуда са много добри.В начална бременност си правих инхалации с въпросните капки и набързо ми отпушиха чакрите. Само букет от билки съдържат.

# 124
  • Телиш/Плевен
Бонбони Рикола.

# 125
Още много неща ще ограничиш по време на бременността - тренировки, пътувания, пътуване с кола, секс и т.н. Бременността не е това, което показва Инстаграм
За секса каза че няма проблем , нито за пътуване..Ще го видим. Аз мислех че поне може със собствено тегло за тонус !
Тя има предвид занапред, че са възможни подобни ограничения. Аз също говорех занапред - няма как след раждане със секцио да се върнеш бързо към тренировките, особено с тежести.
Занапред имах предвид, да. Като ограниченията може да бъдат не по медицински причини, а защото тялото н момента няма енергия/капацитет. Просто не можеш. И аз не вярвах, обаче сега в 34 г.с. наистина усещам какво е да си много бременна. Нямаш въздух, не можеш да спиш, забравяш, абе не е лесно. Обаче пък е най-магичното преживяване в живота. Много личен и интимен момент за една жена и време за малко спирачки и моменти със самата себе си. От гъсеница в красива цветна пеперуда Simple Smile Няма друго такова нещо, да усещаш как в теб расте живот и че тялото ти е извор на живителна сила за този живот. Разбираш каква сила е да си жена. И в един момент разни момичета като ми заговорят, че са решили да нямат деца, просто ми става жал, че никога няма да отключат истинската си женска мощ Simple Smile

Благодаря ви! Аз тепърва започвам даже не съм го осъзнала чесно казано още.. Нека всичко да е наред и при вас! ☺

# 126

Ангал

# 127
Още много неща ще ограничиш по време на бременността - тренировки, пътувания, пътуване с кола, секс и т.н. Бременността не е това, което показва Инстаграм
За секса каза че няма проблем , нито за пътуване..Ще го видим. Аз мислех че поне може със собствено тегло за тонус !
Тя има предвид занапред, че са възможни подобни ограничения. Аз също говорех занапред - няма как след раждане със секцио да се върнеш бързо към тренировките, особено с тежести.
Занапред имах предвид, да. Като ограниченията може да бъдат не по медицински причини, а защото тялото н момента няма енергия/капацитет. Просто не можеш. И аз не вярвах, обаче сега в 34 г.с. наистина усещам какво е да си много бременна. Нямаш въздух, не можеш да спиш, забравяш, абе не е лесно. Обаче пък е най-магичното преживяване в живота. Много личен и интимен момент за една жена и време за малко спирачки и моменти със самата себе си. От гъсеница в красива цветна пеперуда Simple Smile Няма друго такова нещо, да усещаш как в теб расте живот и че тялото ти е извор на живителна сила за този живот. Разбираш каква сила е да си жена. И в един момент разни момичета като ми заговорят, че са решили да нямат деца, просто ми става жал, че никога няма да отключат истинската си женска мощ Simple Smile

Благодаря ви! Аз тепърва започвам даже не съм го осъзнала чесно казано още.. Нека всичко да е наред и при вас! ☺
И аз бях така в началото и сега ми става мило, като си спомня. Ще видиш колко специално е. Аз си водя и дневник на бременността, идеята ми е да се връщам към него след години и да преживявам емоцията, а и ако иска и детето ми да го чете Blush

# 128
Здравейте, дами!
Има ли някоя от вас с Leep конизация? Какво ви казват за естественото раждане?

# 129
Привет! Днес ми излезнаха кетони в урината 3+, глюкозата 4.5.. От 3 месеца съм на диета, с ГД съм, но за пръв път виждам кетони. АГ каза след празниците пак да направя изследване и ако имам пак да се видя с ендокринолог. Звучи спокоен, ама на мен не ми е. :/

Въпросът ми е има ли някоя от вас да е запозната и какво да променя в диетата може би, че да ги изчистя или друг съвет?

# 130
Пишете в темата за ГД най-добре. Аз имах кетони, но без ГД и докторът каза, че е от дехидратация. Също се получават и от недостатъчно въглехидрати. Но питайте другите бременни с ГД.

# 131
Пийте повече течности и ако пазите диети, смените режима и хапване повече

# 132
Благодаря ви за съветите. Пия по 3л вода, вероятно е от малкото въглехидрати и напоследък по -малко хапвам. Свалила съм и 2кг за 2 седмици.. не  е нещо което съм искала със сигурност. Лошото е че сега по празниците с кой да се консултирам..Писах и в групата с ГД. Чета за разни кетози или хиперфункция на щитовидната, лошо направих, че четох много

# 133
От нисковъглехидратната диета са вероятно, опитай да вкараш бавни полезни въглехидрати в менюто. Консултация с ендо между празниците или след тях.
И най-вече не чети в нета по темата, защото само може да се филмираш повече от необходимото, там инфото най-често е за хора с диабет тип 1 и е тотално различно нещо.

# 134
Кетоните се образуват, когато режимът на хранене е абсолютно беден на какъвто и да е въглехидрат. Тялото влиза в режим кетоза, при който започват да се топят мазнини и да се използват за енергия, при условие, че не му набавяте никакъв въглехидрат, който да изгори първо. Кетоните по принцип се образуват от освобождаването на омазняването на омазняването на черния дроб и след това почва складираната мазнина по тялото. Когато бях на кето хранене или на нисковъглехидратно хранене се стремях умишлено да вляза точно в този режим, за да изчистя подкожната мазнина и да остане само мускул. Даже има специални ленти за откриване на кетони в урината.
Въобще не е подходящ режима ви на хранене по време на бременност,още повече, че отслабвате. Преразгледайте го, защото детето се нуждае от всякакъв вид вещества. Вкарайте бавни въглехидрати, по някой плод от рода на берита, боровинки, малини, те са подходящи.
Друг трик за да не се покачи кр захар е глътка оцет половин час преди ядене на въглехидрат. Понеже бях с инсулинова резистентност и имам глюкомер с който мерих постоянно захарта, чела съм доста, но не ГД не бива да се приравнява по начин на хранене към нормален диабет или инсулинова резистентност.

Общи условия

Активация на акаунт