Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 562
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Честита бременност! Дано всичко е наред до края. От една чаша няма какво да ти стане. Проблемът с чайовете е, че някои билки може да предизвикат контракции. Щом още не се е случило, няма какво да го мислиш. Пусни една стерилна урина да видиш от какво е паренето. Има безвредни добавки и медикаменти за бременност. Урикорд форте мисля беше позволен за бременни, може да провериш.  
Здравейте, момичета! От вчера имам парене и болка при уриниране и днес си взех чай от мечо грозде и изпих 1 чаша. Имах час при гинеколог, понеже ми закъснява и ми каза, че вижда бременност, но е още рано и да отида след една седмица за да потвърди. След като се прибрах реших да прочета дали чая се пие при бременност и се притесних от нещата, които прочетох. Преди 3 месеца претърпях биохимична бременност и не искам пак нещо да се случи…

# 106
Да, мечото грозде не го препоръчват, но от една чаша наистина няма какво да стане.
Важното е да откриеш причинителя на неприятните усещания. Аз скоро лекувах Е-coli, за съжаление се наложи да пия антибиотик, но бях в 5ти месец.
Иначе спомагателно ми дадоха да пия Неоренал и сироп феминела утро форте.

# 107
Да, мечото грозде не го препоръчват, но от една чаша наистина няма какво да стане.
Важното е да откриеш причинителя на неприятните усещания. Аз скоро лекувах Е-coli, за съжаление се наложи да пия антибиотик, но бях в 5ти месец.
Иначе спомагателно ми дадоха да пия Неоренал и сироп феминела утро форте.

След гинеколога имам менструални болки в кръста и стомаха, а преди товя нямах и сега се филмирах съвсем😅 Иначе ви благодаря момичета

# 108
Болките в кръста може и да са от инфекцията. Легни си и пий повече чиста вода за сега.
Пусни си урокултура с антибиограма, че тя се бави поне 3-4 дни. Междувременно си вземи нещо безобидно каквото ти препоръчат лекарите, най - често сиропи с червена боровинка.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 20:09 от rozi4ka222

# 109
Аз пък днес се събудих с подут клепач и сякаш ще ми излиза ечемик.
В къщи в момента всички сме с някакъв вирус, започна с болки в гърлото, а сега и това.
В 24г.с съм, според вас какво мога да направя. Натърках го с чесън, преди съм успявала с този метод да предотвратя разпространението на инфекцията.
Утре ще питам лекар, но ако някой е имал същото през бременността и знае ефективен начин за справяне ще се радвам да сподели.

# 110
Момичета, изключително ми е болно да пиша това.. В 7ма седмица съм лекаря вчера ми каза да не тренирам. Което ме съсипа аз съм свикнала да тренирам по 4пъти в седмицата и мечтаех да мина втория преглед,тъй като на първия забравих да го питам за тренировки.. и да ми каже няма проблем само да не се претоварвам примерно.. Но това не го очаквах, сънувам че съм в залата направо не съм очаквала такава депресия..
може ли съвет!
Още много неща ще ограничиш по време на бременността - тренировки, пътувания, пътуване с кола, секс и т.н. Бременността не е това, което показва Инстаграм

# 111

Здравейте, не мога да разбера колко е голямо бебето🧐

# 112
412гр

# 113
412гр

Това да но колко е голямо като см

# 114
В полето Fetal biometry са описани различните измервания. Гугълнете си всеки един за да видите какво значи. Бебето вече не се мери от глава до дупе, а на база обиколка на глава, коремче и т.н.
412гр

Това да но колко е голямо като см

# 115
Моите ги мерят само на тежина. До сега не са ми казвали сантиметри. Веднъж попитах и док каза че не ги мерят на дължина.

# 116
Момичета, изключително ми е болно да пиша това.. В 7ма седмица съм лекаря вчера ми каза да не тренирам. Което ме съсипа аз съм свикнала да тренирам по 4пъти в седмицата и мечтаех да мина втория преглед,тъй като на първия забравих да го питам за тренировки.. и да ми каже няма проблем само да не се претоварвам примерно.. Но това не го очаквах, сънувам че съм в залата направо не съм очаквала такава депресия..
може ли съвет!
Още много неща ще ограничиш по време на бременността - тренировки, пътувания, пътуване с кола, секс и т.н. Бременността не е това, което показва Инстаграм
За секса каза че няма проблем , нито за пътуване..Ще го видим. Аз мислех че поне може със собствено тегло за тонус !

# 117
  • Телиш/Плевен
За секса каза че няма проблем , нито за пътуване..Ще го видим. Аз мислех че поне може със собствено тегло за тонус !
Тя има предвид занапред, че са възможни подобни ограничения. Аз също говорех занапред - няма как след раждане със секцио да се върнеш бързо към тренировките, особено с тежести.

# 118
Тя има предвид занапред, че са възможни подобни ограничения. Аз също говорех занапред - няма как след раждане със секцио да се върнеш бързо към тренировките, особено с тежести.
Зависи какво означава "бързо". Има по-бавни възстановявания от секцио, но при мен беше като щракване с пръсти. 1 месец след операцията тренирах със собствено тегло и леки тежести, като навърших 3м вкарах и по-големите тежести. Избягвала съм упражнения, които директно натоварват коремната стена и то долната част. Но аз тренирах активно и преди раждането, както и до 6ти месец от бременността.

Инстаграм никога не ми е бил критерий за нищо, освен за нужната от внимание на някои хора.

# 119
Занапред имах предвид, да. Като ограниченията може да бъдат не по медицински причини, а защото тялото н момента няма енергия/капацитет. Просто не можеш. И аз не вярвах, обаче сега в 34 г.с. наистина усещам какво е да си много бременна. Нямаш въздух, не можеш да спиш, забравяш, абе не е лесно. Обаче пък е най-магичното преживяване в живота. Много личен и интимен момент за една жена и време за малко спирачки и моменти със самата себе си. От гъсеница в красива цветна пеперуда Simple Smile Няма друго такова нещо, да усещаш как в теб расте живот и че тялото ти е извор на живителна сила за този живот. Разбираш каква сила е да си жена. И в един момент разни момичета като ми заговорят, че са решили да нямат деца, просто ми става жал, че никога няма да отключат истинската си женска мощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт