Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 556
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
А каква е логиката да се забрани шофиране, но не и возене в кола/автобус??

# 91
Момичета, изключително ми е болно да пиша това.. В 7ма седмица съм лекаря вчера ми каза да не тренирам. Което ме съсипа аз съм свикнала да тренирам по 4пъти в седмицата и мечтаех да мина втория преглед,тъй като на първия забравих да го питам за тренировки.. и да ми каже няма проблем само да не се претоварвам примерно.. Но това не го очаквах, сънувам че съм в залата направо не съм очаквала такава депресия..
може ли съвет!
Тук никой нищо няма да ти каже, защото е несериозно. Преценява АГ и разбира се, ти самата, защото най-вече отговорността е лична.
Аз карах доста интензивно физическо обучение около 2 седмици точно около 10та седмица, не съм имала проблем. Също тренирах до края на 6ти месец във фитнеса. Но съм била наясно с рисковете, състоянието си и какво правя.
При нормално протичаща бременност, няма причина да променяш основно навиците си. Но ако си същата, която питаше в счетоводната тема как да излезеш в болничен без да имаш причина - сори, но не е окей да се точи здравната каса докато всъщност се ходи на фитнес и естетични процедури.

# 92
Аз си карам колата, обаче честно казано на моменти се чувствам една идея по-разсеяна и обикновено нямам страх, напротив, доста съм уверена с не малко стаж зад волана..но сега ми  е леко по-напрегнато и неуверено на моменти, а това си е предпоставка.. Може би хормоните, които в момента си бушуват оказват влияние и това ще е причината, но само гадая.

Иначе два месеца преди да разбера, че съм бременна си купих колело,е, не от най-скъпите, но все пак..идеята беше да го карам и да си избие парите Grinning Ами грам не се поколебах да го зазимя в началото на лятото, въпреки това как добре ми се отрази и на психика и на физика. Приоритетите рязко се промениха и нямам нищо против.

А каква е логиката да се забрани шофиране, но не и возене в кола/автобус??

# 93
Аз трябваше да прекратя всякаква физическа активност 4 години преди да забременея заради ниски естроген и прогестерон. Преди да се развие плацентата, тези хормони трябва да са много стабилни. Имала ли си нередовен цикъл преди бременността?

# 94
  • Телиш/Плевен
Мен даже това с умората ми премина..
Нз странно е да,аз освен болки в гърдите нямам никакви оплаквания ..
и ми е странно,то е ясно че няма да вдигам 50,60кг ама поне тренировка с ластик примерно..
Имай предвид и че след раждане със секцио (ако правилно съм разбрала, че искаш такова) ще мине известно време, докато се върнеш към тренировките. Така че при всички случаи ще трябва да свикнеш с мисълта, че ще има периоди, в които няма как да тренираш...

# 95
Момичета, изключително ми е болно да пиша това.. В 7ма седмица съм лекаря вчера ми каза да не тренирам. Което ме съсипа аз съм свикнала да тренирам по 4пъти в седмицата и мечтаех да мина втория преглед,тъй като на първия забравих да го питам за тренировки.. и да ми каже няма проблем само да не се претоварвам примерно.. Но това не го очаквах, сънувам че съм в залата направо не съм очаквала такава депресия..
може ли съвет!
Тук никой нищо няма да ти каже, защото е несериозно. Преценява АГ и разбира се, ти самата, защото най-вече отговорността е лична.
Аз карах доста интензивно физическо обучение около 2 седмици точно около 10та седмица, не съм имала проблем. Също тренирах до края на 6ти месец във фитнеса. Но съм била наясно с рисковете, състоянието си и какво правя.
При нормално протичаща бременност, няма причина да променяш основно навиците си. Но ако си същата, която питаше в счетоводната тема как да излезеш в болничен без да имаш причина - сори, но не е окей да се точи здравната каса докато всъщност се ходи на фитнес и естетични процедури.
Идеята за болничния е да не излизам в 45двн а поне 2 м не от сега,разбира се бих искала да си работя,но моята работа е ангажираха и както й да е като цяло няма да се обеснявам. Питах просто за разбиране …
А на горната дама не цикъла ми е много редовен,нямам проблемни според мен е гледна точка на лекаря той каза че нямам проблем просто всеки напън може да довете до кръвоизлив и да тренирам само плуване 🤔

# 96
може ли съвет!

Аз съм в 9 гс, чувствам се добре, но и на мен също АГ ми каза до 12та да не тренирам, а после нещо лекичко, йога, плуване, разходка. Според мен това е от предпазливост, те не знаят колко точно смяташ да се натоварваш. Също АГ може да прецени дали няма причини като отлепяне, спазми на матката и т.н.
От това, което съм чела по темата, ако всичко е наред с тялото ти и бременноста, втория триместър може да прецениш как се чувстваш и да си адаптираш упражненията. Аз лично предните 2 седмици тренирах няколко пъти, но не съм казвала на АГ. Сега ще изчакам и след 14 седмица ще реша какво и как да тренирам. Във фитнеса имаше още 3 бременни освен мен, на които си им личеше доста - според мен 5-6 месец. Те си тренираха на машини, с въжета, ластици, на постелки някакви упражнения и т.н. Ако решиш да тренираш е важно да не си напрягаш корема и да няма риск да се контузиш, така че по-ограничени движения, без вдигане на щанги, без лежанка, без лег преса.

# 97
Когато забременях,моя проследяващ АГ ми забрани всякакво физическо натоварване до поне 13-та седмица, даже разходките забрани, защото голям процент от бебета не издържат до 12-та седмица и падат.
Винаги ще можете да тренирате, даже ако Ви е лека бременноста втория триместър може да го изкарате с леки тренировки, ако толкова много държите, но сега почивайте и се грижете за себе си. 😊

# 98
Brumbarcheto77,вие питате за секцио много преди да забременеете,ако толкова не можете без фитнес преразгледайте си плановете за раждането.
Противопоказно е в начална бременност да се натоварвате физически,вие си решавате кое ви е по-важно.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 01:02 от Smile_ :)

# 99
Момичета, в 6 г.с. съм, пия Дуфастон 3х1 за подкрепа на жълтото тяло. Пиех и преди да забременея но 2х1 за 10 дни. Днес усещам накакво придърпване и лека тежест сякаш съм в цикъл. Не са болезнени изобщо, но се тревожа, нормално ли е? Първа бременност ми е и не знам какви са усещанията. Simple Smile Също на коя седмица започва сутрешното гадене или не е "задължително "?Simple Smile

# 100
Леката тежест е нормална, матката се разширява. Ако са големи болки, вече може да е проблем.

Не знам кой е решил да го кръсти сутрешно гадене, ама изобщо не беше само сутрешно за мен, беше целодневно. При повечето жени започва някъде към 6 гс и продължава до 12-13 гс, после в третия триместър може да се върне. Но всичко е индивидуално. На някои изобщо не им се гади през цялата бременност. На мен започна да ми се гади още преди закъснението и продължи до деня, в който родих. Та зависи.

# 101
Обясниха ли защо и шофирането е противопоказано? На мен ми се налага всеки ден по 90км..
Щом толкова ти е важен фитнеса и забраната на доктора ти се вижда неоснователна, отиди на второ мнение.
И аз тренирах по 6 пъти в седмицата, но като ми забраниха още от началото и тренировки и шофиране - слушам и изпълнявам
Скрит текст:
Странно защо така е казал, ако няма проблем. Моят лекар ми беше казал, че йога няма проблем. После на прегледа в 13 гс му каза, че мога да тренирам и други неща. Не че аз имах сили де, но на теория можех 😆
и ми е странно,то е ясно че няма да вдигам 50,60кг ама поне тренировка с ластик примерно..

# 102
Щом нямаш забрана от АГ, значи може да си шофираш. Аз имах отлепяне на единия сак и кървене, и до 3-4месец никакви физически усилия не трябваше да правя, общо взето ги изкарах на дивана. При шофиране се натоварва малкия таз и може да се предизвика съкращения на матката. Не съм се и возила, само за прегледите до болницата. Пък и гаденето ми беше целодневно и не можех да пътувам. Сега пък корема вече ми е доста голям и изобщо не ми е комфортно да съм зад волана.
Обясниха ли защо и шофирането е противопоказано? На мен ми се налага всеки ден по 90км..
Щом толкова ти е важен фитнеса и забраната на доктора ти се вижда неоснователна, отиди на второ мнение.
И аз тренирах по 6 пъти в седмицата, но като ми забраниха още от началото и тренировки и шофиране - слушам и изпълнявам
Скрит текст:
Странно защо така е казал, ако няма проблем. Моят лекар ми беше казал, че йога няма проблем. После на прегледа в 13 гс му каза, че мога да тренирам и други неща. Не че аз имах сили де, но на теория можех 😆

# 103
За мен все още няма логика, освен ако жената не е много разсеяна и уморена примерно и тогава може да сбърка нещо. Но самият акт на шофиране не виждам как ще допринесе до проблем, то не е нещо физически натоварващо. Аз до края си шофирах почти всеки ден, то няма как иначе където живея. Как иначе ще отида до доктора? Няма как, само с кола беше възможно

# 104
Здравейте, момичета! От вчера имам парене и болка при уриниране и днес си взех чай от мечо грозде и изпих 1 чаша. Имах час при гинеколог, понеже ми закъснява и ми каза, че вижда бременност, но е още рано и да отида след една седмица за да потвърди. След като се прибрах реших да прочета дали чая се пие при бременност и се притесних от нещата, които прочетох. Преди 3 месеца претърпях биохимична бременност и не искам пак нещо да се случи…

Общи условия

Активация на акаунт