Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 970
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Според АГ бебето просто е искало да се видят преди празниците 😅 благодаря, момичета, наистина всичко е наред - обясниха ми че от позицията на бебето, предната ми плацента + това, че вчера имах по-дълъг период, в който не ядох е възможно движенията да се усещат по-притъпени. Хапнах меденка и като чу и гласа на лекарката докато ми слагаше устройството за тонове, се активира. Беше много мило, че ме успокоиха да не се чувствам като глупачка, а че при такива притеснения по-добре да отида за проверка.

# 76
Момичета, изключително ми е болно да пиша това.. В 7ма седмица съм лекаря вчера ми каза да не тренирам. Което ме съсипа аз съм свикнала да тренирам по 4пъти в седмицата и мечтаех да мина втория преглед,тъй като на първия забравих да го питам за тренировки.. и да ми каже няма проблем само да не се претоварвам примерно.. Но това не го очаквах, сънувам че съм в залата направо не съм очаквала такава депресия..
може ли съвет!

# 77
След като ти е казал да не тренираш, вероятно има основателна причина за това. Първите три месеца от бременността са особено деликатни, като точно в 7-10 седмица обикновено стават най-много спонтанни аборти.
Не знаем и какъв спорт тренираш, но някои са особено непрепоръчителни по време на бременност. Така че аз бих те посъветвала да си слушаш лекаря. Ако след 13 гс всичко е наред, питай пак дали можеш да тренираш, но със сигурност тренировките ще трябва да са адаптирани към бременността.

# 78
След като ти е казал да не тренираш, вероятно има основателна причина за това. Първите три месеца от бременността са особено деликатни, като точно в 7-10 седмица обикновено стават най-много спонтанни аборти.
Не знаем и какъв спорт тренираш, но някои са особено непрепоръчителни по време на бременност. Така че аз бих те посъветвала да си слушаш лекаря. Ако след 13 гс всичко е наред, питай пак дали можеш да тренираш, но със сигурност тренировките ще трябва да са адаптирани към бременността.
По принцип зададох въпроса тъй като аз тренирам фитнес, и в момента св чувствам много добре,нямам проблеми .А лекаря ми каза чак след бременност че може да се тренира

# 79
Фитнеса най-важен ли ти е в момента? Защото така звучи. Аз лично не мога да те разбера. Има хора, които пият, други пушат и казват, че и бременни не могат да спрат. Това си е егоизъм. В момента носиш отговорност за здравето на това бебе.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 06:58 от Bibi85

# 80
Фитнеса най-важно ли ти е в момента? Защото така звучи. Аз лично не мога да те разбера. Има хора, които пият, други пушат и казват, че и бременни не могат да спрат. Това си е егоизъм. В момента носиш отговорност за здравето на това бебе.
Пробен с цигарите нямах,но това ме мъчи не не е най-важното затова и пиша тук,но ме мъчи и исках съвет.Аз мислех че тренировката е нешо здравословно и даже полезно и съм в шок в момента..

# 81
  • Телиш/Плевен
Не тренирам, но бих послушала лекаря си. Ако не дай Боже стане нещо лошо, няма да можеш да си го простиш...

# 82
Ако вив фитнеса вдигаш стабилни тежести, нормално да ти забрани.
Иначе леко кардио като кростренажор или велоергометър няма проблем.
Можеш да правиш и йога за бременни.

# 83
Странно защо така е казал, ако няма проблем. Моят лекар ми беше казал, че йога няма проблем. После на прегледа в 13 гс му каза, че мога да тренирам и други неща. Не че аз имах сили де, но на теория можех 😆

# 84
Странно защо така е казал, ако няма проблем. Моят лекар ми беше казал, че йога няма проблем. После на прегледа в 13 гс му каза, че мога да тренирам и други неща. Не че аз имах сили де, но на теория можех 😆
Мен даже това с умората ми премина..
Нз странно е да,аз освен болки в гърдите нямам никакви оплаквания ..
и ми е странно,то е ясно че няма да вдигам 50,60кг ама поне тренировка с ластик примерно..

# 85
Щом толкова ти е важен фитнеса и забраната на доктора ти се вижда неоснователна, отиди на второ мнение.
И аз тренирах по 6 пъти в седмицата, но като ми забраниха още от началото и тренировки и шофиране - слушам и изпълнявам
Скрит текст:
Мен даже това с умората ми премина..
Нз странно е да,аз освен болки в гърдите нямам никакви оплаквания ..
и ми е странно,то е ясно че няма да вдигам 50,60кг ама поне тренировка с ластик примерно..

# 86
Това звучи изключително несериозно, ШОКЪТ, че няма да тренираш. Имате ли представа колко жизненоважни неща е възможно да ви шокират през бременността. Аз също бях трениращ човек, добре сложена, релефна мацка, целяща да се подготвя за състезание по бодибилдинг и т.н, ако не бях забременяла.
Единствено важно нещо трябва да е да си здрава, ти и бебето.

# 87
За пръв път чувам шофиране да забранят, то по тази логика и возенето в кола трябва да е забранено

# 88
На мен също ми забраниха шофиране. Още повече че и една катастрофа преживях по време на 3 месец. Изключително рядко се возя в кола, само за прегледите.
Секса и тренировките също са забранени..
Това е според организма, и всеки АГ преценя индивидуално.

# 89
При отлепване на плоден сак също забраняват шофиране и возене, поне докато се закрепят нещата. При мен отне 2-3 седмици постелен режим, така че не е чак толкова изненадващо.
Сега в по - напреднала бременност избягвам шофиране, за което предполагам че ще ме натовари психически - в пикови часове или в централни части на града.
Не мога да изразя конкретно мнение за тренировките, но мисля че приоритетите на една жена се променят при установяване на бременност. Има доста по - стресиращи промени и събития които могат да съпътстват една бременност, и отказа от усилени тренировки не ми се струва сред тях. Винаги може нещо леко ако жената е в добро здраве.

Общи условия

Активация на акаунт