Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 051
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
На първата фетална в 12 г.с. на мен ми казаха, че почти сигурно е момче, да ама се оказа момиче 😃 Проследяващата АГ видя, че е момиче някъде 15-16 г.с.
Та, много е относително дали и на първата ФМ ще успее да се види пола.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 15:35 от Onirique

# 511
  • София
На първата фетална, не си спомням точно седмица, но може би 11-12-та (тя вървеше седмица напред през цялото време). Казаха ми 90%, оказа се вярно.

# 512
  • България
Момичета, на коя г.с. разбрахте пола на бебето? На нормален АГ преглед или на ФМ?

На първата фетална и ни казаха, че е "много момче" към 13 г.с.

Пренаталният тест потвърди, както и всеки доктор, който ме е гледал след това.

# 513
В 12 г.с. разбрах пола от пренаталния тест.

# 514
В 12г.с от пренаталния, тогава ме гледа и проследяващият - също каза момче. В 13г.с. на първа фетална казаха, че предполагат момче и вече в 20г.с. на втора фетална потвърдиха момче. 3ма различни лекари.

# 515
Момичета, на коя г.с. разбрахте пола на бебето? На нормален АГ преглед или на ФМ?
На първата ФМ и би трябвало да са познали, защото след това трима лекари казаха момиче. Само в 12та седмица сгрешиха, но много зависи и от разположението на бебето, може би затова объркват и до много по-късен етап. На мен на два пъти ми казаха, че много хубаво се е "надупило" Grinning

Искам да попитам този термометър, който го има в списъка за родилното - за бебето или за майката е? Че още не сме купували точен електронен, даже не знам на коя марка са най-точни, имаме един евтин, който показва с около 0,8 по-ниска.

# 516
За майката, всеки ден по време на визитация или малко преди това трябва да се премери температурата, защото тя е сигнал за инфекция в тялото. Всяка майка си ползва личен термометър.

# 517
За майката, всеки ден по време на визитация или малко преди това трябва да се премери температурата, защото тя е сигнал за инфекция в тялото. Всяка майка си ползва личен термометър.
Благодаря! Значи има време да изберем точен електронен и безконтактен. Ако някой може да препоръча и е сравнявал. На този му знаем отклонението, сравнявайки го с живачен, но понякога си прави и отклонение от отклонението Grinning

# 518
Ползвала съм поне 5 вида електронни и на точен не съм попадала. Най-доволна съм от един галиев термометър.

https://galen.bg/pik-termometar-vedo-eko-plyus

# 519
На ФМ, в 17 г.с. 🙂

# 520
  • Пловдив
На нас акушерките ни мериха температурата два пъти на ден, заедно с кръвното. Термометър не съм носила.
На първата фетална предположиха, че са момче и момиче. Пренаталния си показа две момичета и са така 😀

# 521
Благодаря! Провата е микробиология от секрет, тоест вагинално а не урина. Тоест според вас е добре да повторя микробиологията?
Тази бактерия е фекална, много често е грешен резултата, ако се е получило замърсяване.

# 522
  • Банско
Здравейте, искам да попитам дали някой знае за пиенето на магнезий към коя седмица трябва да бъде спрян? Имам две АГ в града в който съм, мога да отида до София, но засега ще го пия. Но все пак искам други мнения, дали пречи на нормалното раждане ако се пие до края? В седми месец съм след инвитро, ако това има значение.

# 523
На нас акушерките ни мериха температурата два пъти на ден, заедно с кръвното. Термометър не съм носила.
На първата фетална предположиха, че са момче и момиче. Пренаталния си показа две момичета и са така 😀
Аз лежах във Вита за повръщане и всяка сутрин и следобед акушерка ни мереше температура и кръвно.

# 524
Здравейте, искам да попитам дали някой знае за пиенето на магнезий към коя седмица трябва да бъде спрян? Имам две АГ в града в който съм, мога да отида до София, но засега ще го пия. Но все пак искам други мнения, дали пречи на нормалното раждане ако се пие до края? В седми месец съм след инвитро, ако това има значение.

Аз го пих до 36 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт