Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 049
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
На мен ми е излизала в урината, когато не бях бременна. Бях забавила носенето на пробата в лабораторията и не знам дали е било от това. При повторна урина на следващия ден излезе чист резултат. Много е възможно да е грешка.

# 496
Е аминокиселините в протеините за бременни са ок и в нищожни количества. То всичко в Прегнако е нищожно 😃 и за грамажа не е никак евтин.

Това е невъзможно, протеините (белтъчините) са низ от аминокиселини, това им е дефиницията...

Здравейте, вчера бяхме на АГ и разбрахме че съм бременна в 3г. с. , но аз искам един съвет от вас имам неприятното гадене ежедневно и итощителното за мен е че ми се гади, но не повръщам някъде четох че чая от джинджифил успокоявал, пробвах но уви без ефект, моля дайте съвет вие как се справихте с гаденето?

Чаят от джинджифил и за мен изобщо не помагаше, като бях бременна. Това, което помогна - доксиламин и витамин Б6 (до 100 мг на ден може). Тук има лекарство специално за гадене за бременни (diclegis), което е напълно безопасно за плода от реално е комбинация от тези две съставки. Предупреждение - доксиламинът приспива.

# 497
Zimk02 написах го  за сравнение на протеин за бременни и разновидностите на протеин на прах, които трениращите пият,но явно не сте чела съдържанието им. Състав и мг нямат нищо общо, не ми говорете за дефиниции... че мога много да говоря на тази тема. Пиша по "опростено" , за да е достъпно за повечето дами

# 498
То не е опростено, а просто е грешно

# 499
Добре. Вие сте права!

# 500
Angela2315, аз съм 29гс и все още има дни в които ми се гади. Започна още от началото. На моменти различни неща го облекчаваха. Чай от джинджифил (но много лек, защото ако си го направех с повече джинджифил пак повръщах), лимон с вода, газирана вода, миринда/фанта портокал, дъвчащи бонбони (от лукчета и ментови бонбони ми ставаше по зле). Та общо взето няма универсален лек. Пробваш докато намериш на теб кое ти помага

# 501
Здравейте, вчера бяхме на АГ и разбрахме че съм бременна в 3г. с. , но аз искам един съвет от вас имам неприятното гадене ежедневно и итощителното за мен е че ми се гади, но не повръщам някъде четох че чая от джинджифил успокоявал, пробвах но уви без ефект, моля дайте съвет вие как се справихте с гаденето?

Аз си взимах Натриев цитрат сироп от аптеката, детски, защото той е с най-приятен вкус. Също и близалки с джинджифил, пак детски. Общо взето това ме облекчаваше малко, но не винаги. Понякога просто си ми идваше и повръщах. При мен с напредването на седмиците ми отмина. Друго решение няма. Знам, че и в някои по-тежки случаи изписват на бременните Деган на таблетки или ампули, на мен също ми бяха изписали, но не знам до колко е препоръчителен. Аз не го приемах.

# 502
Мисля, че донякъде лимонов сок разтворен във вода помага. Някои бяха писали и за лукчета, че помагали. Аз и с двете бременности сигурно веднъж само да ми се е гадело, така че нямам преки наблюдения.

Аз се справих сутрин на гладно мед,лимон и хладка вода. Мн бързо ми отмина

# 503
Антиметил и вомитус хил или вомакур ми препоръчаха на мен. А ако имаш обилно слюноотделяне като мен и от това също ти се гади, изключи тези близалки, бонбони, дъвки.. близалките са хубави, но слюнката става двойно повече и шанса да повърнеш е голям. Поне при мен.
Вода с лимон става, но е нож с две остриета, защото може да раздразни стомаха.
Общо взето ако не повръщаш много си пробвай различни неща, не се знае при теб кое ще помогне. На мен например газираната вода и преди да забременея ми се гадеше от нея, камо ли сега да я допра до устата си.
Обикновено сухарчета, крекери, разни такива солетки, със сол, но не със силни подправки, облекчават. Сега съм нацелила едни брускети, нямат и етикет, използвахме ги за Нова година за нахута. Седят ми до леглото и като ми прилошее хапвам 1-2 и съм ок. Ама не са брускети марети, някакви обикновени за маса са.

# 504
Има предвид сигурно трета седмица след зачеването, което е 5 г.с.
Иначе лек за гадене за жалост няма. Просто е период, който отминава.
П.С. не бива да се прекалява с чая от джинджифил, макс 1-2 на ден.

Благодаря ви и да имах предвид след зачеването просто не се уточних.

# 505
Термично обработена сьомга може, но не и сурова.
Сега пиех аз първия триместър по препоръка на АГ и лимонова вода, но лимона смъква кръвното, та постоянно спях.

Angela2315 честита бременност. 🍼

# 506
Момичета, на коя г.с. разбрахте пола на бебето? На нормален АГ преглед или на ФМ?

# 507
Момичета, на коя г.с. разбрахте пола на бебето? На нормален АГ преглед или на ФМ?
На първата фетална ни казаха. Аз мислех, че е рано и не вярвах дълго време, но уви от първия път докторката разбра пола.

# 508
Още в 10г.с Аг ми каза, че предполага за пол, но все още няма да казва. После на феталната в 12 г.с ми казаха, че е 80% момче и в 15г.с Аг потвърди

# 509
  • Варна
Аз в 12-13 гс разбрах от генетичния тест Smile

Общи условия

Активация на акаунт