Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 055
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Безкрайно благодаря за отговорите Flowers Hibiscus

Smile_ Simple Smile, досега не са ме мерили изобщо и кръвно не следим.

Лъвица, на БХС не съм ходила, директно на пренатален ме пратиха. Преди да отида четох и реших все пак да отида, но няма основателна причина.

S.G.C., истината е, че на мен изобщо не ми се чете, защото имам склонност да се филмирам и да ме боли нещо, само защото съм прочела някоя статия или коментар тук, че всички ги боли това нещо. Дори по-често карам мъжа ми да чете и да ми разказва избирателно информация Grin

MmeBovari, имам час за понеделник, просто дори не съм сигурна, че искам да се обяснявам с нея. Вчера да знаеш как си поревах, защото се притеснявам, че нещо не е наред, а АГ няма и да ми каже… Оказа се, че имам миома, за която моята не ми е казвала, на ФМ разбрах.

genome, благодаря за подробния разказ - много полезно Flowers Hibiscus

B_vas, това щеше да е следващият въпрос - как да я сменя Blush

KPP, Лале в дъжда Flowers Hibiscus

# 481
А какви аминокиселини Ви препоръчва?
А за аминокиселините, които съдържа - аз така или иначе приемам отделно аминокиселини, отново по препоръка на лекар. 🙂

# 482
Е аминокиселините в протеините за бременни са ок и в нищожни количества. То всичко в Прегнако е нищожно 😃 и за грамажа не е никак евтин.

# 483
Здравейте, вчера бяхме на АГ и разбрахме че съм бременна в 3г. с. , но аз искам един съвет от вас имам неприятното гадене ежедневно и итощителното за мен е че ми се гади, но не повръщам някъде четох че чая от джинджифил успокоявал, пробвах но уви без ефект, моля дайте съвет вие как се справихте с гаденето?

# 484
Ето тези приемам аз. 🙂
А какви аминокиселини Ви препоръчва?
А за аминокиселините, които съдържа - аз така или иначе приемам отделно аминокиселини, отново по препоръка на лекар. 🙂

# 485
Здравейте, вчера бяхме на АГ и разбрахме че съм бременна в 3г. с. , но аз искам един съвет от вас имам неприятното гадене ежедневно и итощителното за мен е че ми се гади, но не повръщам някъде четох че чая от джинджифил успокоявал, пробвах но уви без ефект, моля дайте съвет вие как се справихте с гаденето?

На мен ми се гадеше през цялата бременност. Единственото нещо, което ми помагаше до някаква степен е газираната вода. Взимах от онази на девин зелената

# 486
Angela2315 Как така сте бременна в 3-та г.с.? в 3-та седмица може и имплантация  да няма още. А лекар установява бременност най-рано в 5-6-та седмица.

# 487
Има предвид сигурно трета седмица след зачеването, което е 5 г.с.
Иначе лек за гадене за жалост няма. Просто е период, който отминава.
П.С. не бива да се прекалява с чая от джинджифил, макс 1-2 на ден.

# 488
  • България

На мен ми се гадеше през цялата бременност. Единственото нещо, което ми помагаше до някаква степен е газираната вода. Взимах от онази на девин зелената

И аз само газирана вода от Лидл пиех. Но гаденето ме държа почти през повечето от бременността.

# 489
  • София
Славейче, БХС дава информация, която пренаталния не дава. Според мен в хубаво да се направи, не знам дали може по всяко време, обаче, или си изпуснала момента.

# 490
Мисля, че донякъде лимонов сок разтворен във вода помага. Някои бяха писали и за лукчета, че помагали. Аз и с двете бременности сигурно веднъж само да ми се е гадело, така че нямам преки наблюдения.

# 491
@Анонимна, благодаря 🌷
Момичета, какво мислите за лек лимфодренаж в домашни условия? Знам, че вендузи по време на бременност категорично не бива, но поне ролер или гуаша по бедрата? От приема на Дуфастон и повишените въглехидрати задържам доста и стават на бабунки. Преди да забременея редовно си правех и вендузи, и ролер, и гуаша. Но се страхувам да не направя беля. Един ендокринолог ми беше казал, че матката е най-големият лимфен орган.

# 492
На мен още ми се гади (вече 20г.с.), но вече без повръщане (бях се и обезводнила, защото повръщах и от въздуха - от 9 до 14седмица), както казаха момичетата - газирана вода (аз пия по глътка кола, защото от чиста газирана вода също ми се гади), антиметил (в него има джинджифил), вода с лимон, седях постоянно на отворен прозорец за чист въздух. Гаденето по-скоро се потиска, спира и пак се появява, внимвай просто да не се обезводниш, ако се влоши.

# 493
Здравейте, момичета! Някоя от вас да й е открита на микробиология ентерококи фекалис бактерия по време на бременността? Как я лекувахте и в коя седмица бяхте? Веднага ли изписаха антибиотик? Благодаря!

# 494
Тази бактерия е фекална, много често е грешен резултата, ако се е получило замърсяване.

Общи условия

Активация на акаунт