Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 917
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! При бременност след фемара за 5 дни х 1 от 3ти ден и Хориомон на 16 ден и овулация на 17, от 19 ден за 10 дни 2х1 Дуфастон и 2х300 утрогестан. На 32 ден след положителен тест, гинекологът ми каза да започвам пак с Дуфастона и да ида на преглед, защото вече би трябвало да се вижда. Все още не съм отишла, защото искам да станат поне 10 дни закъснение. На своя глава започнах не само с Дуфастон 2х1 а и утрогестан 2 х 200 вагинално. Чета доста противоречиви мнения за съчетаването на двата препарата. Моля за съвет само Дуфастон ли да оставя, четох, че е по-подходящ за първите 1-3 седмици, а утрогестан после. Четох и че двата се борят за едни и същи рецептори и така блокират усвояването си.
По принцип прогестерона ми е нисък и приемах в други месеци по 10 дни Дуфастон след който не ми идваше, а след утрогестан ми идваше, затова ги и комбинирахме, защото лекаря държеше на Дуфастон.

# 16
По добре следвай указанията на доктора.
Аз двата медикамента едновременно не съм приемала.

# 17
Здравейте! При бременност след фемара за 5 дни х 1 от 3ти ден и Хориомон на 16 ден и овулация на 17, от 19 ден за 10 дни 2х1 Дуфастон и 2х300 утрогестан. На 32 ден след положителен тест, гинекологът ми каза да започвам пак с Дуфастона и да ида на преглед, защото вече би трябвало да се вижда. Все още не съм отишла, защото искам да станат поне 10 дни закъснение. На своя глава започнах не само с Дуфастон 2х1 а и утрогестан 2 х 200 вагинално. Чета доста противоречиви мнения за съчетаването на двата препарата. Моля за съвет само Дуфастон ли да оставя, четох, че е по-подходящ за първите 1-3 седмици, а утрогестан после. Четох и че двата се борят за едни и същи рецептори и така блокират усвояването си.
По принцип прогестерона ми е нисък и приемах в други месеци по 10 дни Дуфастон след който не ми идваше, а след утрогестан ми идваше, затова ги и комбинирахме, защото лекаря държеше на Дуфастон.

===
Аз след трансфер съм била на 3 х 2 Утрогестан 100 мг вагинално и по 2 инжекции на ден Пролутекс. Препаратите и комбинацията им си зависят от лекуващия лекар и конкретното състояние.

# 18
Здравейте! Имам малко по сложен въпрос
Родих преди 3 месеца като  вече имах един цикъл, но сега втория ми закъснява. Правих тест на 2ри ден закъснение и беше отрицателен.
От тогава имам леки болки като при менструация и някакво бегло зацапване от два дни насам, но цикъл нормален така и не ми идва и днес направих втори тест при който излязоха две черти и съм в паника. Възможно ли е заради бушуващите хормони след раждането да е излязъл грешен теста сега? Някой с подобна случка?
Вероятно ще ходя и на кръвен тест но съм много паникьосана

# 19
  • София
Ами....

Кръвният ще покаже. По-вероятен е фалшив отрицател резултат.

# 20
Не е възможно, щом сте имали отрицателен тест първо, че и цикъл, положителният сега си означава бременност. Вие си решете искате ли породени деца. Затова след раждане е важно възможно най-скоро да се използва надежден метод, спирала например

# 21
Последно бях слушала една лекарка, която обясняваше, че след раждане на 40-я ден започват да се образуват нови яйцеклетки и жената може да забременее дори и да кърми и да няма цикъл, та предупреждаваше, че трябва задължително да се пазим.
Пиша това информативно и нямам за цел да засягам някого.
Моя приятелка забременя така, мислейки си, че няма да стане, ама стана и сега има породени дечица.

# 22
  • Телиш/Плевен
Ами....

На същото мнение съм. Вероятно при първия тест нивото на ЧХГ е било много ниско и затова тестът не го е хванал. Кръвен тест наистина ще покаже категорично, но според мен щом на уринарен има положителен резултат, има и бременност...

# 23
Ами....

На същото мнение съм. Вероятно при първия тест нивото на ЧХГ е било много ниско и затова тестът не го е хванал. Кръвен тест наистина ще покаже категорично, но според мен щом на уринарен има положителен резултат, има и бременност...

Чакам резултата от кръвния тест днес, благодаря за отговорите!

# 24
Аз никога не бих рискувала такова нещо и да чакам някой си да ми забрани, за да знам, че не трябва да се прави е доста наивно. Но хора всякакви, пък и всички имаме достъп до интернет да прочетем, лекари, които да питаме и тн.
Да рискуваш какво? И като стана дума за рискове, тъкмо се сещам за рисковите бременности - при такава бременност се лежи по цял ден и се става само до тоалетната, най-общо казано. Тези бебета са обречени, задето майките им лежат часове наред по гръб, така ли? Хубаво е човек да чете, да пита и да се информира, но не и да се вманиачава до такава степен и да изпада в крайности. Безпокойството и излишния стрес по време на бременност могат да навредят много повече от това жената да полежи/поспи няколко часа по гръб. С напредването на бременността така или иначе за повечето жени става некомфортно да спят по този начин и дори насън не се обръщат по гръб.
Обездвижването също е вредно за кръвообращението, там няма две мнения. Познавам една, която лежа по цял ден и друга, която е ходела на работа, но абсолютно цял ден е била в седнало и никакво друго положение. Обаче и двете са пиели лекарства, които не позволяват да се получат тромби - най-големия риск от липсата на движение или притискане на кръвоносен съд. Така че това обстоятелство е важно да се отбележи.
За спането по гръб и на мен ми каза лекар, че не е опасно, въпреки това се опитвам настрани, макар че на ляво не винаги се чувствам добре.

# 25
От днес започна да ме драска гърлото, май се разболявам Sad Знаете ли дали може да се пие биозин или трябва да е задължително биозин мама?

# 26
От днес започна да ме драска гърлото, май се разболявам Sad Знаете ли дали може да се пие биозин или трябва да е задължително биозин мама?

Биозин мама 2 по 1 и гаргара с хладка вода и сол. Чай от лайка с мед и лимон.

# 27
Момичета, колко време след овулация е добре да се отиде на преглед? При мен беше на 17 ден. На 32 видях 2 черти и АГ каза да ида, защото вече може да се види нещо, но на мен ми се стори рано..

# 28
С вагинален ехограф може да се види ембрионче в 5 гс, което е три седмици след овулацията

# 29
  • София
Зависи не само от това колко време е минало след овулацията, а и от лекаря, апаратурата, дали те гледат с абдоминален или вагинален ехограф. При мен се видя доста бързо, но аз и цяла бременност вървях седмица напред. Гледаха ме с вагинален. Ако не се види веднага, не значи, че няма бременност. Но ако ще те притесни, по-добре изчакай по-дълго. Овулацията с лентички ли я видя или си я изчисли? Ако си сигурна кога е била, изчакай минимум три седмици след нея, по-добре четири. Ако не си сигурна, имай предвид, че може да е била ранна или късна, и тогава нещата могат да се изместят много.

Общи условия

Активация на акаунт