Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 663
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
На много места на всички бременни се прави този тест, не вреди

# 46
Здравейте,
от два дни имам лека тъпа болка до пъпа. Бременна съм в 25 г.с.
Днес си останах у дома с повече лежане и сякаш поутихна.
Дали ви се е случвало нещо подобно?

# 47
Здравейте,
от два дни имам лека тъпа болка до пъпа. Бременна съм в 25 г.с.
Днес си останах у дома с повече лежане и сякаш поутихна.
Дали ви се е случвало нещо подобно?

Може да е БХ, постоянна ли е или е за секунди?

# 48
В_vas онзи ден бях с такава тъпа болка в пъпа и около него. В 28 г.с. съм.
Трета бременност ми е и не ми се беше случвало. Вчера ме болеше по-малко, днес вече не ме боли. Четох, че може да е пъпна херния, трябва почивка и да не вдигаш тежко, минава болката.

# 49
posaranka от два дни е така, отминава, и ако хапна малко повече - пак се появява.

Биби, благодаря. 🍼🥀

# 50
  • Пловдив
Здравейте, трябва ли АГ да ми изпише тест ОГТТ (за гестационен диабет ) или мога на своя глава?

Можете да отидете и сама, просто ще си го заплатите. Смятам, че това е полезно изследване, което е добре да се направи.

# 51
Здравейте  какаво е това изледвание

# 52
Здравейте  какаво е това изледвание

# 53
Здравейте, в 11+4 г.с съм, имам записан час за ФМ за 3ти януари, като тогава ще съм 14+1г.с, дали ще е проблем, тъй като почти навсякъде пише, че се прави до 13+6г.с?

# 54
  • София
Не, даже по-добре, ще се видят повече неща.
При следващата бременност ще си записвам по-късни седмици, защото се оказа, че по-рано, макар самите МЦ, които са си посочили в сайта, няма смисъл. Мен така от Марковс ме разиграваха няколко пъти.

# 55
Здравейте, в 11+4 г.с съм, имам записан час за ФМ за 3ти януари, като тогава ще съм 14+1г.с, дали ще е проблем, тъй като почти навсякъде пише, че се прави до 13+6г.с?
Имайте предвид, че нухалната транслуценция е видима на ехографа до определен момент, след това не може да се оцени. Ранният биохимичен скрининг също се прави докато плодът е до определен размер. Един, два дена може и да не са определящи, но все пак се консултирайте с АГ.

# 56
Здравейте!От започване на раждането до стигането ми до болница колко време имам?Малко тъп въпрос сигурно,съпругат ми работи на 2,30-3 часа път от вкъщи и се притеснявам, ако започна да раждам ще може ли да се върне и да отидем до болницата,която е на 30 минути, или трябва целия 9 месец да не ходи на работа?

# 57
Трудно е да се отговори на този въпрос, може 24 часа да минат, може веднага след пристигането в болницата да се роди. Аз мислех, че имам време, но някъде 4 часа след приема (аз отидох веднага след като ми изтекоха водите, болницата ми е на 10 минути) се реши секцио по спешност, абсолютно неочаквано. Плодът беше стресиран и трябваше да се извади, без да се губи време. Няма как да се предвиди за всяка жена колко време ще отнеме.

Имате ли алтернативен транспорт?

# 58
Вариант за такси или някой познат да Ви закара нямате ли? Аз лично не бих чакала 3 часа мъжът да се върне, ако съм сигурна, че раждам ...

# 59
Здравейте!От започване на раждането до стигането ми до болница колко време имам?Малко тъп въпрос сигурно,съпругат ми работи на 2,30-3 часа път от вкъщи и се притеснявам, ако започна да раждам ще може ли да се върне и да отидем до болницата,която е на 30 минути, или трябва целия 9 месец да не ходи на работа?

За 3 часа може и да си родила. Няма как да се придвиди това. Най- добре помислете за някакъв вариант

Общи условия

Активация на акаунт