Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 904
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте имам въпрос свързан с кг качвани по време на бременност в момента съм в 29 г.с и за месец и една седмица съм качила 5кг това много ли е като цяло знам че е здравословно за месец да се кача по 2,2,5 максимум и се притеснявам леко,вие какво ще кажете.

# 31
  • Варна
Здравейте имам въпрос свързан с кг качвани по време на бременност в момента съм в 29 г.с и за месец и една седмица съм качила 5кг това много ли е като цяло знам че е здравословно за месец да се кача по 2,2,5 максимум и се притеснявам леко,вие какво ще кажете.
и аз имах такъв период, в който рязко 5 кг качих за месец. Първа бременност ми е, не мога да кажа дали е нормално, то при всеки различно всичко, като чета.

# 32
Чак 5кг за един месец ми се струва доста. Нормално е по 1-1,5кг на месец по принцип. Ако има рязко качване на кг знам, че назначават изследването за обременяване с глюкоза, за да видят дали не се дължи на гестационен диабет.
При всички положения АГ би следвало да Ви обърне внимание.

# 33
И аз съм така. До 20г.с. бях качила общо 4-5кг. Сега съм в 25гс и за 5 седмици съм качила почти 5кг. АГ каза че е нормално, защото бебетата започват ударно да растат (с близнаци съм).
Онзи ден пусках ПКК и кръвната захар даже ми е паднала.
и аз имах такъв период, в който рязко 5 кг качих за месец. Първа бременност ми е, не мога да кажа дали е нормално, то при всеки различно всичко, като чета.

# 34
От днес започна да ме драска гърлото, май се разболявам Sad Знаете ли дали може да се пие биозин или трябва да е задължително биозин мама?
Биозин мама 2 по 1 и гаргара с хладка вода и сол. Чай от лайка с мед и лимон.
Аз бих добавила и Осцилококцинум.

Жизел24 И аз бях така в 6-ти месец - рязко качих за 1 месец около 4 кг. Бях се притеснила, че ако качам по 4 кг. всеки месец до края ще ми дойдат доста килограмите. Сега съм в 7-ми месец и за почти месец съм качила 1-2 кг. само, общо 10кг. от началото на бременността.

# 35
Момичета днес ми излезна 2рата микробиология. Пратих я на лекаря ми,чакам отговор. Но може ли да помоля,ако някой е по-компетентен да ми я разясни.

# 36
Мисля, че всичко си е наред с изследването. Лактобацили е нормално да има, а за кандидата пише отрицателно.

# 37
Мисля, че всичко си е наред с изследването. Лактобацили е нормално да има, а за кандидата пише отрицателно.
А този паваж дето пише,трябва ли да ме притеснява?

# 38
Смятам, че не, но нека и лекар да потвърди със сигурност.

# 39
Здравейте в 7ми месец съм и днес повръщах 4 пъти дали трябва да отида до спешното и изчаквах доста време заради повръщането да си изпия задължителните витамини с фолиева киселина изпих ги и веднага повърнах лошо ли е че реално днешната доза най вероятно съм я върнала.Много отдавна не бях повръщала днес ,не знам какво стана,но поне усещам бебето доста,но не знам дали да отида до спешното защото май и водата повръщам.

# 40
  • София
В последния триместър ми се завърна повръщането та чак до ден преди раждането си ми беше зле и повръщах. Имало е случаи, когато просто си седя и съм като фонтан...
Ако се чувстваш безжизнена и отпаднала и повръщал още толкова пъти като фонтан, тогава може да отидеш до спешното. Според мен си е от бременността това състояние. Точно последен триместър ми се възобнови повръщането.
Натриев цитрат може да пиеш. Не се притеснявай за днешната доза витамини. Аз съм си повръщала терапия за задържане и не е имало проблем. И повече да пропуснеш нищо няма да се случи.
Хапни нещо дребно, което няма да ти раздразни и пий на глътки.

# 41
В последния триместър ми се завърна повръщането та чак до ден преди раждането си ми беше зле и повръщах. Имало е случаи, когато просто си седя и съм като фонтан...
Ако се чувстваш безжизнена и отпаднала и повръщал още толкова пъти като фонтан, тогава може да отидеш до спешното. Според мен си е от бременността това състояние. Точно последен триместър ми се възобнови повръщането.
Натриев цитрат може да пиеш. Не се притеснявай за днешната доза витамини. Аз съм си повръщала терапия за задържане и не е имало проблем. И повече да пропуснеш нищо няма да се случи.
Хапни нещо дребно, което няма да ти раздразни и пий на глътки.
много благодаря за съвета просто отдавна не бях повръщала,така и да 3те пъти е като фонтан ще изчакам засега не повръщам но аз и не съм яла ,ядох преди час дяволите филийки пресечени но ги върнах пия вода на малки глъдки но ми е гадно като ги пия и се чуя магнезия не съм си пила дали да пия днес воабще да не го върна и него,иначе бебчо е доста подвижен поне тов не ме тревожи.

# 42
  • София
Магнезият преди лягане. Нека ти поотмине и не ти се повръща чак толкова. Нека ти вземат натриев цитрат и ако се почувстваш по-добре, хапни, пийни малко вода и чак по-късно магнезий.
Не се тревожи, в последен триместър се връщат някои симптоми от първи. Красотата на една бременност. 😄

# 43
Здравейте, трябва ли АГ да ми изпише тест ОГТТ (за гестационен диабет ) или мога на своя глава?

# 44
Здравейте, трябва ли АГ да ми изпише тест ОГТТ (за гестационен диабет ) или мога на своя глава?
Здравейте. Този тест е натоварващ за панкреаса. Нека ви насочи аг или ендокринолог, ако сметнат, че е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт