Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 581
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Да, и аз това четох..Хапвах си по 1-2 плода на ден, ябълки, киви,  малини , боровинки..между храненията. Може би и флостерона и храната в болницата 4 дни ми се отразиха също..макар че и там си хапвах плодове и един път на ден от стола си взимах истинска храна.. Но защото ми се вдигна КЗ на гладно до 5, 5.1, реших да намаля порциите и разредих хапванията, дъответно и плодовете.. и махнах въглехидратите вечер.
Дали сега ако си влезна в стария режим, с редовно хапване на 2-3 часа, ще се изчистят. Дано.
Така се надявах поне празниците да минат без някакви притеснения, ама ей го на. Поне ще си хапвам спокойно от питката и сармите:sweat_smile:  И стискам палци да не вдигна много КЗ

# 136
Гледайте да имате интервал от поне 5 часа между хранене. Дайте шанс на тая кр захар все пак да се успокои. През 2,3 часа не е добре във вашия случай, то и за големи хора нещо е нормално, нали не сме и бебета, че да се храним толкова често. То така постоянно продавате нещо за преработка. Панкреаса да има време да се успокои. И другото, което е изключително важно. Стресът влияе много на кръвната захар.
Може също така да имате феномен на сутрешното зазоряване, Down fenomen поряди повишена секреция на растежен хормон.

# 137
Да, и аз това четох..Хапвах си по 1-2 плода на ден, ябълки, киви,  малини , боровинки..между храненията. Може би и флостерона и храната в болницата 4 дни ми се отразиха също..макар че и там си хапвах плодове и един път на ден от стола си взимах истинска храна.. Но защото ми се вдигна КЗ на гладно до 5, 5.1, реших да намаля порциите и разредих хапванията, дъответно и плодовете.. и махнах въглехидратите вечер.
Дали сега ако си влезна в стария режим, с редовно хапване на 2-3 часа, ще се изчистят. Дано.
Така се надявах поне празниците да минат без някакви притеснения, ама ей го на. Поне ще си хапвам спокойно от питката и сармите:sweat_smile:  И стискам палци да не вдигна много КЗ
Според мен НВД при бременност не е ок.
Спазвайте си правила при храненето с въглехидрати - хапвайте фибри преди това, белтъци и мазнини, питката накрая Simple Smile Разходете се след хапването или действайте по домашните задачи. Пълно намаляване на въглехидратите не е ок, но не е и нужно.

# 138
Знам, че не ок. :/ Попринцип препоръчват междинни закуски между 3те основни или 5 хранения на ден. Така правя от 20гс, сега съм 32гс и нямах никакви проблеми, до момента в който не увеличих на 4-5 часа интервал или само 3 хранения в деня. Така намалих и плодовете съответно. Преди 10 дни урината ми беше чиста, та поне се успокоява, че е от скоро, а и кой знае, може и да е лабораторна грешка или пък сега като пусна тези дни пак да се окаже чиста. Аз ще си набавям въглехидрати, сармите с кафяв ориз, а питката с пълнозърнесто и типово брашно, плодове, зеленчуци хапвам с минимум 2 хранения и то хубави порции. Отивам сега за чай от шипка - помагал в такива ситуации. Опитвам да вкарам малко положителни мисли. Стискайте палци

# 139
Стискаме палци. Хапвай си с кеф коледните сармички с кафяв ориз и питката и ще видиш, че на следващото изследване всичко ще бъде наред.

# 140
Ама разбира се, че всичко ще е ок!
Аз също се храня 3 пъти на ден, даже на моменти ми писва да ям 😄
В началото бях почти без въглехидрати, но последният месец започвах да ги включвам по-усилено, защото бебето му трябва глюкоза, освен протеини Simple Smile
Правя една протеинова баница с 6 яйца, извара и 800 гр сирене - хем не вдига захарта, хем си набавям протеина. Хубав вариант за въглехидрати са и квасен хляб, леща и т.н. Карай го лекичко и спокойно и пусни пак урина след празниците, съвсем лесно може и да е грешка.

# 141
На мен така ми излезе, понеже не бях взела правилно урина. На следващия ден, като дадох пак и вече нямах кетони, както и други неща, които бяха излезнали от замърсяване на пробата.

# 142
Бобовите също са бавни въглехидрати и са много полезни. Един трик да се намали ГИ на храни като ориз, картофи, боб, леща, макарони дори - да се държат в хладилника поне няколко часа, след като са сготвени, във фризера пък още по-ефективно се преобразуват бързите въглехидрати в устойчиво нишесте (resistant starch). Претоплянето не пречи. А и бобът и лещата, както и картофената салата са по-хубави на следващия ден.

А няма нищо лошо бременните да ядат през два часа, даже е добре за бебето

# 143
Идеята на разреждането интервала на хранене е, че дамата има гестационен диабет. Но всеки да се храни както си иска. Споделих това, което съм чела като литература. И не, не мисля че е полезно толкова начесто да имаш нещо в устата за ядене, че и добре за бебето..

# 144
Наистина не е добре да се яде на 2-3 часа, ако се яде нещо въглехидратно, защото така инсулинът се поддържа постоянно висок. Но ако има нужда, може да хапне ядки, варено яйце, кисело мляко или нещо подобно, което няма да се отрази на нивата на КЗ.

# 145
А и празният стомах за мен означаваше гадене, като бях бременна. Само с често ядене на малки порции поддържах що-годе нормално чувство в стомаха. Също и за киселините не е добре да се яде по много наведнъж, а да се разреди на няколко порции през деня. Чак като родих, можех да ям в количества като преди наведнъж и да търпя на глад

# 146
Разбирам, но и аз доста изчетох з а близо 3 месеца..Става ми лошо и супер отпаднало, когато не ям дълго време. Не беше така преди бременноста. Можех само да вечерям едва ли не.. днес закусвах в 9, в 11.30 хапнах ябълка с ядки сурови(може и с Кисело мляко, съчетава се въглехидрат с протеин), сега в 1.30 КЗ ми е 4.4, което  е супер. Когато не хапваш дълго време и си с диабет, може да ти паднат опасно ниско нивата на КЗ. Сега ще обядвам после ще хапна още един плод, може би Кисело мляко с боровинки към 16ч. И вечерята след около 3 часа или към 19ч Попринцип 3 часа след хранене КЗ трябва да е под 5 или в изходно положение, т.е колкото преди хапване
И за здравите хора е по-добре по-малки порции и по-начесто, така знам аз, вместо 3 пъти ударни порции. Аз поне имам апетит и без междинните..мога да изям мноого големи порции. Иначе съм постоянно гладна. С междинните контролирам глада и порциите съответно

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 13:57 от InYan238

# 147
Не съм нутриционист и не мога да кажа, но това постоянно да си гладна и да не ти е стабилна КЗ не е ок.
За себе си със сигурност знам, че 3 пъти хранене на ден са ми напълно достатъчно. Храня се с достатъчно протеин и мазнини на хранене, за да не огладнявам, т.е. както си бях и преди да забременея. Плод с кисело мляко е супер малко, пробвай да включиш 1-2 варени яйца и кашкавал примерно и ще видиш, че няма да си гладна толкова бързо.

# 148
Месо и млечни консумирате ли? Те са изключително, изключително важни по време на бременността. Особено месото - свински пържоли, пилешки дробчета и т.н. Ако не, започнете да вкарвате в менюто. Ако не сте консумирали месо и млечни, от това са кетоните

# 149
Да, не е нормално..Вероятно огладнавям заради диабета, но и не е нормално да имам и ГД....Предполагам вие не ста с диабет?

И едитнах-сега обядвам - оцет преди хапване, салата с повечко оцет , две филии вита с авокадо и малко месо, свинско. Хапвам и яйца, риба, месо, Сирене,мляко,кашкаваллл, ядки, обесени ядки, ленено семе, чиа.....и какво ли още не, Леща и боб скоро не съм, някой ме подсети и благодаря за което!
По-здравословно не съм яла през живота ми.

Не съм нутриционист и не мога да кажа, но това постоянно да си гладна и да не ти е стабилна КЗ не е ок.
За себе си със сигурност знам, че 3 пъти хранене на ден са ми напълно достатъчно. Храня се с достатъчно протеин и мазнини на хранене, за да не огладнявам, т.е. както си бях и преди да забременея. Плод с кисело мляко е супер малко, пробвай да включиш 1-2 варени яйца и кашкавал примерно и ще видиш, че няма да си гладна толкова бързо.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 14:11 от InYan238

Общи условия

Активация на акаунт