Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 104
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Хм, сега, като се замислих, може и да не са били 35 години, а 40 и няколко дори. Все тая, важното е, че в момента медицината е много по-напред и наистина няма нужда от притеснения, просто да се следи внимателно човек при втора бременност, за да може да се реагира адекватно.

# 421
Много благодаря,.момичета за информацията и успокоението!

# 422
Майка ми е с резус фактор отрицателен. Преди 40+ години да не ви казвам как са го следили 😆
Тя има спомени, че по някое време са я викнали да й изследват нещо, свързано с това, но е било края на бременността. Добре, че съм била и аз с отрицателен, та нямало значение.
Преди 40+ год. на майка ми са и сложили серума.
Предполагам, че и тогава, както и сега, зависи на какви лекари попаднеш Simple Smile

# 423
Здравейте, бременна съм е 12г.с +3дни.
Имам 2 мисед аборта в 8г.с и 10г.с.
В момента приемам
- Еутирок 0.25 и 0.50 през ден ги редувам
- Клексан 0.4
- Витамин Д 1000 IU - 3т на ден
- Метилирана формна на Б12 - 1т на ден
- Метилирана фолиева киселина - 2т на ден
- Омега 3 (180mg ЕРА, 120mg DHA, вит Е 10мг) - 1 на ден
- Праграф 1мг - 1 на ден
- Преднизолон Кортико 5мг - 1т на ден
- Прогестан 50мл мусколно през ден
- Циклогест 2х400мг през ден
- имах вливка октагам 10гр на 23.12

От няколко дена имам болки ниско долу предимно в ляво и болки в кръста.
Дали е нормално?
Силно притеснена съм да не изгубя и тази бременност. На преглед съм на 06.01, но го мисля много.

Взех си домашен фетален доплер който уж показва пулс.

Здравей! Ще споделя какво ми хрумва, но единствено с цел да даде евентуални насоки за обсъждане с лекаря утре.
Разбирам притесненията ти с оглед на 2те загуби, но вече си съвсем в края на 1вия триместър и статистически с приключването му риска от загуба пада драстично, за малко успокоение🙂 По принцип (не е единствена причина за болка разбира се) бебчето започва да расте все повече и матката се разширява, което води до болки. От друга страна вляво е и дебелото черво, и определено са възможни чревни смущения от хормоналните промени, тази сериозна лекарствена терапия, както и евентуално гадене/повръщане и сътветно избягване на някои храни. Даже някои от лекарствата от терапията не съм ги чувала, за прогестероновите предполагам са дали индикация защо се продължават и след 12та.

На мен са ми казали при болки да приемам но шпа, максимум 3 пъти по 2 на ден. Виждам, че и на други момичета е казано същото.

А относно доплера, прикачвам скрийншот от Pregnancy + приложението. Честно казано и моята бременност беше много чакана, желана и трудна, и ми се свива сърцето като знам че следващия ми преглед е горе долу след месец. Но се успокоявам с това че щом не ме искат по-често, значи нещата са наред. А с толкова болни тези дни, не ми е до болници толкова често. Обсъдете с АГ и успех! Ако ФМ още не е минала, сподели и със специалиста там.

# 424
Здравейте! На темата за резус фактора, на мен са ми слагали инжекция и абсолютно никакви странични ефекти не съм имала. Няма от какво да се притеснявате.

# 425
Здравейте, момичета! Има ли някоя от вас с песар? Може ли информация какво представлява процедурата и дали е много неприятна?

# 426
  • Телиш/Плевен
Здравейте, момичета! Има ли някоя от вас с песар? Може ли информация какво представлява процедурата и дали е много неприятна?
Ако тук няма кой да отговори, виж тази тема, а на конкретния въпрос мисля, че биха могли да ти отговорят в тази.

# 427
Момичета, някоя от вас имала ли е повишено слюноотделяне през бременността? Дори не знаех, че има такъв симптом, но вече 2 седмици ме мъчи. Попаднах на стари теми, че се е получавало и при други жени, но май процентът не е голям.

Та ако някоя е изпитвала същото, има ли нещо, което може да се направи, или ще отмине само след някой и друг ден, седмица…

# 428
Аз имам нещо такова, но моето по-скоро е следствие на киселините, които ме мъчат.
Надявам се като излезе бебчо да отмине. 🙂

П.п. В 36-та седмица съм.
Момичета, някоя от вас имала ли е повишено слюноотделяне през бременността? Дори не знаех, че има такъв симптом, но вече 2 седмици ме мъчи. Попаднах на стари теми, че се е получавало и при други жени, но май процентът не е голям.

Та ако някоя е изпитвала същото, има ли нещо, което може да се направи, или ще отмине само след някой и друг ден, седмица…

# 429
Аз имам нещо такова, но моето по-скоро е следствие на киселините, които ме мъчат.

Леле, надявах се да отшуми примерно след първи триместър, защото аз съм само 13г.с.

Може и да е свързано с киселините, аз също имам, макар леки и от време на време.

# 430
Възможно е през втори триместър да отшуми. Принципно втори е най-спокоен откъм гадене, киселини и слюноотделяне.
Стискам палци да отмине. 🤞🏻

Леле, надявах се да отшуми примерно след първи триместър, защото аз съм само 13г.с.

Може и да е свързано с киселините, аз също имам, макар леки и от време на време.

# 431
  • Варна
Аз тъкмо влязох в 9-я и слюноотделяне си имам и киселини, които са по- гадни и от тези в първи триместър.

# 432
Аз тъкмо влязох в 9-я и слюноотделяне си имам и киселини, които са по- гадни и от тези в първи триместър.

При мен спря след раждането

# 433
@Анонимна, благодаря ти! Blush Знам, че е индивидуално при всеки, та наистина се надявам да отшуми, че и да не се появява дори и до края на бременността!

Успех ти желая и лека бременност до финал! Blush

Daisy_D, Zimk02, мислех, че е рядко срещан симптом. Поне около мен никой досега не го е споменавал. Но виждам, че явно не е толкова рядък.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 18:41 от smileyheart

# 434
Има ли някой, който да е имал критично ниски нива на феритин.
Тази седмица пуснах контролно и резултата ми е 6 ng/mL, при референтни на лабораторията 13-150.
В 27 седмица съм почти.
От както видях резултата се чувствам зле - задух, главоболие и липса на енергия.
Приемам ферофолгама като увеличих от вчера на 2х1, но не знам колко бърз ефект ще постигна. Утре имам час при акушерката и ще видя какво ще ми каже, но ако някой е бил в същата ситуация ще се радвам да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт