Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 082
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Има ли някой, който да е имал критично ниски нива на феритин.
Тази седмица пуснах контролно и резултата ми е 6 ng/mL, при референтни на лабораторията 13-150.
В 27 седмица съм почти.
От както видях резултата се чувствам зле - задух, главоболие и липса на енергия.
Приемам ферофолгама като увеличих от вчера на 2х1, но не знам колко бърз ефект ще постигна. Утре имам час при акушерката и ще видя какво ще ми каже, но ако някой е бил в същата ситуация ще се радвам да сподели.

Аз имах доста нисък феритин, мисля, че точно 6 беше (сега проверих и всъщност беше 4) и ми вливаха желязо два пъти. Имаше ефект, добре ми се вдигна хемоглобинът преди раждането.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 19:47 от Zimk02

# 436
А колко ви беше стойността на желязото и хемоглобина?

# 437
Моя феритин беше нисък, но не чак толкова. Бях на долна граница. Хемоглобина ми беше под норма.
Доктора ми препоръча вливка с Феринжект, след нея не съм имала симптоми на отпадналост, само обичайната умора за бременна в 9-ти месец.
Тази седмица пуснах контролно и резултата ми е 6 ng/mL, при референтни на лабораторията 13-150.
В 27 седмица съм почти.
От както видях резултата се чувствам зле - задух, главоболие и липса на енергия.
Приемам ферофолгама като увеличих от вчера на 2х1, но не знам колко бърз ефект ще постигна. Утре имам час при акушерката и ще видя какво ще ми каже, но ако някой е бил в същата ситуация ще се радвам да сподели.

# 438
А колко ви беше стойността на желязото и хемоглобина?

Желязото не са ми го тествали, хемоглобинът беше мисля 10 под долната граница

# 439
При мен само желязо се изследва, изписваха ми го ей така, но аз го започнах, когато беше под границата.

# 440
При мен хемоглобина е 112 на последните изследвания, а желязото 18. Те са долу горе добре, но този феритин е критично нисък. Че пробвам сега с ферофолгамата, ако не инжекции.

# 441
В 27 седмица съм почти.
Аз, моите бяха 0, даже не и 6. Няма как да се чувствате отпаднала и симптомите, които описвате, да са от това, защото Феритинът показва запасите на желязо. Те се изчерпват първи и после самото желязо и хемоглобина. Когато самото желязо и хемоглобинът паднат, тогава се получават горните симптоми. Ако стойностите на желязо и хемоглобин са ок, това е психо-соматика. Аз пръскам три пъти на ден спрейчето с желязо на Better you и така държа нивата на желязото и хемоглобина оптимални

# 442
Момичета, в 8 г.с. съм. Прогестеронът ми е само 19.8
Пия 3х1 Дуфастон. Жълтото тяло никакво го няма. Преди бременността приемах едновременно 10 дни от 16 до 26 ден 2х1 Дуфастон и 2х300мг Утрогестан. Имах хипоталамична аменорея и само с Дуфастон не ми идваше, отделно само с утрогестан ми идваше, но ги комбинирахме. От както забременях АГ ми каза само Дуфастон, но се тревожа за бебето. Дали е добре да добавя и Утрогестан или да го заменя, защото четох че взаимно си пречат , борейки се за едни и същи рецептори. Някоя от вас приемала ли е заедно?

# 443
КРР, благодаря ти за отговора.
Хемоглобина ми беше 112 g/L при референтни 117 - 155, а желязото ми е
18.08 µmol/L при референтни 5 - 34.
На теб освен спрея препоръчвали ли са ти нещо друго, защото чета за  вливки феринжект. След прилагането на спрея имаш ли някакво покачване на феритина?

# 444
I.am, написаното е изключително рядко състояние, затова лесно може да се обърка лечението. Веднага сменете гинеколога. Аз пих утрогестан след забременяване след същата диагноза (за мен грешна, но това е без значение).

# 445
КРР, благодаря ти за отговора.
Хемоглобина ми беше 112 g/L при референтни 117 - 155, а желязото ми е
18.08 µmol/L при референтни 5 - 34.
На теб освен спрея препоръчвали ли са ти нещо друго, защото чета за  вливки феринжект. След прилагането на спрея имаш ли някакво покачване на феритина?
Добре са ти. При мен бяха даже по-ниски. Пий си желязото, вливания се правят, като паднат много стойностите и е изпуснато положението. АГ и лекарят клинична лаборатория казаха повече да не се изследва феритин, а само желязото и хемоглобинът, при бременност винаги са ниски стойностите на феритина. Важно е след раждането да продължим с желязото, както и на бебето да започне да се дава след 6ти месец.

# 446
Пия 3х1 Дуфастон. Жълтото тяло никакво го няма. Преди бременността приемах едновременно 10 дни от 16 до 26 ден 2х1 Дуфастон и 2х300мг Утрогестан. Имах хипоталамична аменорея и само с Дуфастон не ми идваше, отделно само с утрогестан ми идваше, но ги комбинирахме. От както забременях АГ ми каза само Дуфастон, но се тревожа за бебето. Дали е добре да добавя и Утрогестан или да го заменя, защото четох че взаимно си пречат , борейки се за едни и същи рецептори. Някоя от вас приемала ли е заедно?
Дуфастон е синтетичен прогестерон, а Утрогестан - биоидентичен. Вторият е по-добър и препоръчван вариант. Но наистина се консултирайте и с друг гинеколог, не сменяйте лечението на своя глава.

# 447
Дуфастон е синтетичен прогестерон, а Утрогестан - биоидентичен. Вторият е по-добър и препоръчван вариант. Но наистина се консултирайте и с друг гинеколог, не сменяйте лечението на своя глава.
И аз бих ви посъветвал да потърсите мнението на още един лекар и то по-скоро.

# 448
  • София
Момичета, бях поръчала панталон за бременни, но ми изпратиха друг размер. Така и не успях да се свържа със сайта и да го сменя. Не е носен никога. Ако някоя от вас го иска, да ми пише на ЛС. Размер: 42

https://renifashion.com/moda-i-drehi-za-bremenni/pantaloni-za-br … bremenni-v-zeleno

# 449
Здравейте, изписаха ме преди 2 дни от болницата. Вече нямам температура
Днес ме хвана бъбречна криза и отново антибиотик

Общи условия

Активация на акаунт