Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 966
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Няма нищо лошо във ваксините, че да не се "агитира" за тях. Не можем от всичко да се предпазим, но от коклюш, тетанус и дифтерия можем, можем да предпазим и бебчето. Вижте какво става на новородените с коклюш и помислете дали искате да се изложите да този риск.

Хубаво е и всички възрастни, които ще са около бебето, също да си сложат тази ваксина, ако не я слагали в близките години (тя по принцип на 10 години се слага).

# 676
Тя тази на 10г не е ли само диф тет. Май не слагат тривалентна след 25г.в.
Педиатърката, с която работя си ми каза, че няма проблем да си я сложа тази за коклюша. Аз бих. Плюс това тези ваксини са от задължителния имунизационен календар. Освен с тях и с противогрипна, с друго не се бода откъм ваксини.

# 677
Като цяло съм съгласна със Zimko, абсолютно за съм ваксинирането на бременни, аз си поставих ваксината в 30-та седмица след като гледах миналата година как цели класове пламнаха с коклюш и хич не беше приятно.

Единствено за 10-те години за възрастни  не е вярно, реваксинацията в България се прави само с дифтерия и тетанус, коклюш по някаква причина няма.

# 678
Оф хора сега ме шашкате ,че не съм я сложила. Звънях в РЗИ София и ми казаха,че са спрели да поставят и да си я купя . Тотално се отказах понеже не мога да обикалям половин София сама.Има ли друг който не е поставял ?

# 679
Оф хора сега ме шашкате ,че не съм я сложила. Звънях в РЗИ София и ми казаха,че са спрели да поставят и да си я купя . Тотално се отказах понеже не мога да обикалям половин София сама.Има ли друг който не е поставял ?
То е по желание. Виж, че има хора, които отказват ваксините.

# 680
  • Телиш/Плевен
posaranka, спокойно, много бременни не са си я сложили, тя не е задължителна, а само препоръчителна. Надявам се дамите да те посъветват как да постъпиш.

# 681
И аз също не съм слагала никакви ваксини, но вече съм 33г.с., надявам се до края всичко да е наред и да сме здрави, както досега.

# 682
Ами те много хора отказват ваксините, затова миналата година е имало епидемия от коклюш. Това, че много хора отказват, за мен е причина да е още по-важна ваксинацията, за да си предпазя бебчето

# 683
Аз ако не беше тази група нямаше и да разбера за тази ваксина .Не гледам новини и т.н ,имунизирам се само по книжката.

# 684
  • Телиш/Плевен
Аз ако не беше тази група нямаше и да разбера за тази ваксина .Не гледам новини и т.н ,имунизирам се само по книжката.
Спокойно. Предполагам, че скоро някоя от дамите ще каже откъде да я купиш и всичко ще бъде наред. Само не се шашкай прекалено, стресът няма да доведе до нищо хубаво.

# 685
Ние поставяме Буустрикс, такава ще си поставя и аз.  Потърсете ги. Не съм сигурна, че има само за коклюш.

# 686
А има ли проблем ,че съм в 35г.с?

# 687

Не

# 688
  • Пловдив
Буустрикс има в софармаси.

# 689
Тамън си, поставя се между 27-36 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт