👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 21 243
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Тета, а аз мисля, че освен тяхната част от данъка, те внасят и нашата, но не от техния джоб. Както в работата ти - работодателят си внася неговата част от осигуровките и ти удържа и внася от твое име твоята част. И така е редно всъщност. А и честно казано, не ме вълнува дали са 1926 или 1925,53. И левове да беше, това са стотинки.

# 631
Глобата за непродадена декларация и лихвите за невнесен данък са различни неща.

# 632
Да, и аз споменах пред близка. Каза: "Да, задължително е да подадеш годишна декларация. Те внасят, но ти подаваш, че това, което те са внесли е така. Двойно засичане. И лошо ти, ако не потвърдиш. Само седят и чакат кого да глобят.".

# 633
Декларацията е по чл.50 от ЗДДФЛ.
Срок за подаване за получени доходи през 2025: 30.04.2026.
Ако се подаде до 31.03.2026 се ползва 5 % облекчение върху дължимия данък.
След 10.03. получените доходи са заредени в системата на НАП - ФЛ проверява и потвърждава като може да коригира при грешка.
Глоба за неподадена декларация - 500лв, при повторно нарушение - 1000лв.
В частност: имам 318 т. Полагат ми се 350, от които са ми удържани 31,5 = 10 % от 350 с признати 10 % нормативни разходи /облагаемата сума е 350 - 10%*350=315/
Работодателят е длъжен да начисли, удържи и внесе данъка, а работникът е длъжен да подаде декларация, за да се осъществи в НАП т.нар. двойно засичане.
От практиката ми на счетоводител знам за случаи на глобени за неподадени декларации и за по 50 лв хонорар.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 11:25 от GERy@K

# 634
Тета, а аз мисля, че освен тяхната част от данъка, те внасят и нашата, но не от техния джоб. Както в работата ти - работодателят си внася неговата част от осигуровките и ти удържа и внася от твое име твоята част. И така е редно всъщност. А и честно казано, не ме вълнува дали са 1926 или 1925,53. И левове да беше, това са стотинки.

Не ме вълнува също..но не обичам неточни постове. Ти мислиш. Те са го написали.
Не мислиш правилно и заблуждаваш!
Тая разлика със ст.да си отговорят ТЕ защо е и от къде е...

# 635
  • София
Ох, добре бе, получил над 400 лева, обаче пак недоволен, че този път не бил оценен подобаващо, при положение, че наградите със суми над 10 лева изобщо не са много.

Честно казано, дано да приключват скоро тези кампании, и да се нормализират нещата.

Трябва да си нахален в живота, за да взимаш повече! 😜
Ако имаш излишни дай ги насам.

Майтап бе Уили. 😀
Снощи си бях заредил любим сериал и се разлигавих ненужно, даже мислех да пусна плачеща и тръшкаща се емотикона, но викам прекалено е. Но бях сигурен, че ще има неразбрали по особеното ми чувство за хумор и се допълних след един пост.
Доволен съм на тези 700 точки и благодаря на лоялната програма. И това не пречи да очаквам повече, двете неща са различни.

Аз пък мисля, че тази инициатива е добра и много хора успяха да си купят хубави неща за себе си или децата или половинките си. Кой ти ги дава? Хем е знак на уважение към нас потребителите на Бг мама, които превърнахме този форум в специален за балканите, хем и те постигат своето, да се раздвижат някои секции, да се накара повече хора да пишат по темите, а не само да четат и т.н.
Разбира се, че винаги ще има недоволни и напълно ги разбирам. И на техните въпроси е нужно да се отговори и вярвам, че това ще стане в понеделник. 🙂

# 636
Аз пък мисля, че тази инициатива е добра и много хора успяха да си купят хубави неща за себе си или децата или половинките си.
Diavolo, ще използвам цитата ти, за да покажа как оползотворих моите 100 лв. получени от форума (нали за това беше и темата). Тук дълги години основно съм писала в темите за проблемно забременяване и съм много щастлива, че точките дойдоха в момент, когато мога да ги използвам, за да купя нещо на крайния резултат от цялото това писане (който тази нощ не ме остави да се наспя заради никнещи 6 зъба). Grinning Така че инициативата беше приятна изненада за мен, благодаря отново на бг-мама. Heart

# 637
Bobby®
много мило подаръче сте си направили. Да ви е здраво и усмихнато детенцето! Hug

# 638
  • Другата България
Скрит текст:
Ох, добре бе, получил над 400 лева, обаче пак недоволен, че този път не бил оценен подобаващо, при положение, че наградите със суми над 10 лева изобщо не са много.

Честно казано, дано да приключват скоро тези кампании, и да се нормализират нещата.

Трябва да си нахален в живота, за да взимаш повече! 😜
Ако имаш излишни дай ги насам.

Майтап бе Уили. 😀
Снощи си бях заредил любим сериал и се разлигавих ненужно, даже мислех да пусна плачеща и тръшкаща се емотикона, но викам прекалено е. Но бях сигурен, че ще има неразбрали по особеното ми чувство за хумор и се допълних след един пост.
Доволен съм на тези 700 точки и благодаря на лоялната програма. И това не пречи да очаквам повече, двете неща са различни.

Аз пък мисля, че тази инициатива е добра и много хора успяха да си купят хубави неща за себе си или децата или половинките си. Кой ти ги дава? Хем е знак на уважение към нас потребителите на Бг мама, които превърнахме този форум в специален за балканите,
хем и те постигат своето, да се раздвижат някои секции, да се накара повече хора да пишат по темите, а не само да четат и т.н.
Скрит текст:
Разбира се, че винаги ще има недоволни и напълно ги разбирам. И на техните въпроси е нужно да се отговори и вярвам, че това ще стане в понеделник. 🙂
И аз така смятах, но вече не мисля.
И писах защо.
Тези т.нар. секции, или подфоруми, се раздвижиха в периода на “предизвикателството“.
Дано не съм права, но не вярвам.
В момента, в който се обявят /евентуално/ нови подфоруми, които ще носят точки и звезди, спамъри и звездогонци ще се прехвърлят на новото място, и ще залеят и него с безсмислени и теми, и постове. Наред с това си върви обичайния спам в останалите подфоруми, и той бележи значителен прогрес откакто стартира тази програма. Поне аз не прочетох някъде какво ще се случва с тези подфоруми, които вече са били обект на гонене на звезди - ще се стимулира ли по някакъв начин активността в тях, не само финансов, ами например с получаване на “екстри“ за потребителите, които го правят с оглед писане и четене във форума /имаше изредени такива опции някъде, ако натрупаш достатъчно звезди/.
Докато стимулът е само финансов, активността ще е там, където има изгода, но тази активност надали ще е продуктивна - и в другата тема чета на какви безумици са се натъквали потребители. То въпросът не е да пишеш само и единствено, а да има какво да кажеш.

# 639
Да ви кажа, аз попълних анкетата, само защото пишеше точки и мислех, че ще ми даде точки. А звездите ми не са мръднали.
Не се оплаквам и като цяло съм доволна от резултата, но повече анкети няма да попълвам Simple Smile

# 640
Здравейте, искам да си затвърдя информацията. Получих 318 точки. Ако не ми се занимава с подаване на данъчна декларация за тези 3 лв. то просто не правя нищо, изчаквам времето, дадено за изтичането им и съответно нищо не получавам и нищо не съм длъжна да подавам? Правилно ли съм разбрала?

# 641
# 642
300 точки три лева ли са само ?

# 643
# 644
Обаче това е първото предизвикателство само. Предполагам, че ще се отсеят с времето редовните потребители и те ще си получават точките за мненията, които така или иначе дават. Тези, които са писали само за точки в първото предизвикателство и сега са разочаровани, може би от само себе си ще отпаднат.
300 точки го приемете като начало. 10 предизвикателства по 300 са 30 лева. А и това са първи опити. Лично аз не съм правила нещо повече от обичайното тук и не смятам да спамя, там, където нямам интереси и какво да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт