👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 21 306
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
За точките пише - ОТ 0 ДО 500 ,тоест  не са гарантирани 500 точки за попълване на анкета или откриване на тема. Аз не съм забелязала някой да пише глупости, спам и да бъде оценен за полезен. Вярно е, че се раздвижиха темите, но с интересно съдържание, не безмислени мнения. Който е имал какво да каже го е направил, какво да дириш в тема, по която си бос. За мен беше интересно - открих теми, които не знаех че съществуват и мисля, че това беше и целта на предизвикателството.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 10:15 от •MERA•

# 616
  • Другата България
Нямам никакви точки и нивото ми не е оправено на предходното, стои стартово. Анкета съм попълнила и пиша само в теми, които ме интересуват. Няма никакво значение, но леко дразни.
А, да си дойдем на думата.
Точно това писах и в другата тема.
Още когато обявиха, че “всеки, попълнил анкетата, ще получи по 500 точки“, после го промениха на звезди, това от една страна, а от друга - че САМО 1000 човека ще спечелят, ми стана ясно, че това няма как да стане.
Защото много хора, повече от 1000, ще попълнят анкетата им.
И ето че точно така стана.
И да, въпросът не е за 3, 5 или 10 лева, въпросът е принципен.
Защото не е коректно, в случая към конкретната потребителка, а и вероятно не е само тя.
Съгласна съм напълно, а и го виждам - пълно е с “празни мнения“, хора, които дори си признават, че пишат навсякъде “по нещо“, дано им дадат точки, много спам по темите, офтопици....а хора като потребителката, която си е изпълнила условията, без нищо. Ами права е да се дразни. И аз бих.

# 617
Не съм дребнав човек, но специално за анкетата - как да разберем колко звезди сме получили? Ами аз например, ако не го разбера това дали ще попълвам други анкети? Как ме стимулират, като не разбирам как ме оценяват? Никак.

Анкетата имам претенции, че съм си я попълнила перфектно. На финала имам 500 точки. Това дали означава, че съм ги получила само за нея? Ами аз се постарах да пусна тема, да коментирам в раздели, за които бе обявено, че носят удвояване. Нещо не е наред в цялата схема. А и никой насила не ме кара да участвам. Но е хубаво да се знае от екипа какво се случва, ако изобщо някой от тях чете тук.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 10:06 от #RAngelova

# 618
  • София
И кой умник им е дал великата идея да си заключват всичките теми при положение, че има толкова много въпроси и неща за обсъждане.

# 619
#RAngelova, мога да помогна само с това как да си следите "линията на живота" Grinning - прогреса на рейтинга. Понеже по скрийншотите, които сте давали виждам, че ползвате форума през компютър
https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=735097;sa=loyaltyProgram;a=rating
Натискате Ctrl+U после Ctrl+F и пишете ТЕКУЩО и виждате на колко процента сте.

Иначе това със звездите е тъпо измислено. Питала съм - казаха, че по принцип няма да се виждат. Уж ще получиш нещо, ама пък то от своя страна е невидимо. Колко са били, колко са дошли - никой не знае.

# 620
Аз имам 1925. Не съм пускала теми никога и не съм писала в различни от тези в които пиша обичайно.
И аз по същия начин.Завърнах се в Семейни отношения преди НГ, но темите там, така или иначе, си ме вълнуват.А и разделът не влиза в двойно наградените.
Даже някъде написах, че не очаквам точки и така беше.

Също ми искаха ЕГН и данни, аз подавам декларация, но е кофти, че условията пак не са еднакви за всички с прехвърлянето.

# 621
И кой умник им е дал великата идея да си заключват всичките теми при положение, че има толкова много въпроси и неща за обсъждане.

Някой, който не му се е занимавало да ни отговаря и не е предполагал колко въпроси и потенциални проблеми ще измисли, за които не е й предполагал.

Мен ми е интересно след тази "стимулация" какво ще се случи с разделите и темите, за които имаше поощрения, сега дали ще пише някой след като няма вече точки или ще си замрат както преди, просто защото не са били интересни и са съживени насила.

# 622
  • Другата България
Скрит текст:

Някой, който не му се е занимавало да ни отговаря и не е предполагал колко въпроси и потенциални проблеми ще измисли, за които не е й предполагал.

Мен ми е интересно след тази "стимулация" какво ще се случи с разделите и темите, за които имаше поощрения, сега дали ще пише някой след като няма вече точки или ще си замрат както преди, просто защото не са били интересни и са съживени насила.
Това също, не знам дали е помислено по въпроса.
Защото аз, а и вероятно не само аз съм сигурна, че във въпросните раздели са пускани мнения и теми до 20.01. с доста по-активно темпо от това преди НГ. И сега, при положение, че “предизвикателството“ е изтекло, вероятно ще настане същата тишина, каквато е била преди. Не знам дали това е така, защото във въпросните подфоруми не съм влизала преди, не съм го правила и сега. Та, идеята според мен би трябвало да бъде да има някаква перспектива за целогодишно раздвижване на “заспалите“ подфоруми, а не такава за бум за 20 дни, и после тихо, местим се на новото място, което ще носи точки и имагинерни звезди.

# 623
На мен ми е безразлично, пиша си като обичайни. Всъщност преди години пишех повече, по по-липни неща, като здраве, семейство. Точно развитието на форума ме стимулира силно да преразгледам какво пиша и кой чете и кой как ползва информацията и вече предпочитам да пиша много по-общи и малко полезни неща, според критерия на ИИ. В областта, която работя,  няма да губя време да пиша изчерпателни становища за 1 стотинка. Ако съм го правила тук или го прави някоя колега, то е за кеф и поради някакви симпатии към някого, от добро сърце, по милион причини,  но не за кирлива спорна стотинка. С години е било така. Фен теми за сериали, музика, хобита....здравни теми, теми за шопинг ...всеки е писал според истинските си интереси досега ..ама честно казано темите за размяна ми бяха по-изгодни и полезни от тия стотинки тук.
А, и за 500 точки, които са 5 лева, на които дължа хипотетичен данък 50 стотинки,и които се закръглят към 0 лева, няма да се занимавам да декларирам. Който е дал ЕГН за по-големи суми, по-добре все пак си ги декларирайте.

# 624
100 пъти се каза, че данък не дължим. Просто трябва да подадем декларация март-април 2026 г. И точките сега са 500, но следващо предизвикателство може да са повече, а до края на годината да станат и сума, която си заслужава да се декларира. И не е много сложно. Трябва просто веднъж да се отработи.

# 625
Всъщност, 1926 точки са 1925, 53 в инсентив или се равняват на 19 лева и 26ст. Подозирам, че разликата е всъщност точно този данък, който бг мама внася от наше име.
И като сме на тема данъци, да напомня, че до края на април всеки родител на дете под 18 години към 31.12.2024, дори и да е навършило 18 на 1.01.2024 има право на данъчно облекчение в размер на 6 000 лева за едно дете, 12 000 за две деца и т.н. За дете с ТЕЛК над 50% данъчното облекчение е 12 000 лева и родителят има право на облекчение и по двете приложения или общо на 18 000 лева. Отделно има данъчни облекчения за застраховка живот, за ремонт и т.н. Цитираните от мен суми се приспадат от данъчната основа и на практика върху тях се връщат 10% авансово взет данък.
В края на краищата, при положение, че бг мама е внесла данъка от ваше име и не дължите нищо, и да не подадете данъчна декларация, няма последствия. Данъчната декларация е задължителна, ако имате за внасяне данък или ползвате данъчно облекчение.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 10:51 от Mama Ru

# 626
Някой знае ли каква декларация трябва да попълним и как се попълва? Имам ПИК код, но никога не ми се е налагало да го правя.

# 627
  • София
Някой знае ли каква декларация трябва да попълним и как се попълва? Имам ПИК код, но никога не ми се е налагало да го правя.
През март / април 2026 г.
И да ти кажат сега, едва ли ще запомниш.
Тогава ще го коментираме в темата.

# 628
За какво?
Най-лесно е да изчакаш до първата седмица на март, тогава вече всичко, поне от работодател и игри е подадено в системата. За данъчното облекчение - подавам на място в НАП, ако има нещо го коригирам там със съдействието на служител. Отнема 10-15 минути, не повече. Но нямам доходи от други дейности.

# 629
В заключената тема с големи крещящи букви бяха написали да обърнем внимание че бгмама плащала от джоб данъка! И после я заключиха..на 10 страница...
Та разликата не е от това че го удържат от нас..Мама Ру. Според мен поне...

Общи условия

Активация на акаунт