🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 405
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 175
  • Другата България
Скрит текст:
Надкаст с Митов беше мъка, много се притесняваше, много искаше да се покаже в добра светлина и не млъкна! Но не го изтърпях докрай, добро момче е  и свястно.
Мая ми беше интересна, напълно неподправен злодей е, в същото време не пада по гръб - не си призна, че е сгафила с фасона си накрая. Не мисля, че много й пука за образа й, каза на Гуспата, че игрите му били тъпи:) 
Относно мнението й за Миро, за мен е права, моето лично мнение е, че Миро използва Бистра и Алекс, стъпи на гърбовете им, за да постигне собствената си цел - да покаже позитивен, геройски и алтруистичен образ. На него му се получи, цената я платиха те. Иначе Бистра щеше да си тръгне много по-рано, но щяха да я запомнят като силна жена, както например си тръгна Верчето.
Скрит текст:
И Мая и Митов казаха, че на острова са си мислели, че Жоро не е наред с главата, но сега като гледат формата много му се кефят.

Много ме гложди онзи синхрон на Алекс - Надкаст, ако четете, питайте го - когато каза, че знае, че Мая няма да си даде гривните по две причини, но едната не може да я каже. Какво е имал предвид?
Същото мисля и аз, затова и по-рано написах, че и за мен Мая е права, и точно заради това попитах и Миро какви са причините да играе по начина, по който е играл, надявайки се на честен и откровен отговор.
Тоест, “надявайки се“. Blush Дори бих отишла още по-далеч - за мен Миро използва и продукцията, защото надали при кандидатстването си за формата е споделил точно как смята да играе, а вероятно и НН, и всички, които са били на кастингите са видели в него потенциален победител. Какъвто видяхме и ние. В момента той е любимецът на народа, а хора като Мая, Бистра, Алекс, Георги и т.н. отнасят всичкия хейт /не съвсем незаслужен/.
И още нещо - Верче, ако четеш, само можеш да се радваш, че Миро НЕ игра за теб.
Знам, че разбираш какво имам предвид.

# 2 176
Много ме гложди онзи синхрон на Алекс - Надкаст, ако четете, питайте го - когато каза, че знае, че Мая няма да си даде гривните по две причини, но едната не може да я каже. Какво е имал предвид?
Миро е разбрал от продукцията какво се случва и че няма да бъде спасен. Жените от редакторския екип били с насълзени очи при вземането на синхроните, а един от мъжете му подхвърлил, че е по-добре да победи Бистра и да я спасят на кръга. Но Миро е решил да си спази думата, както са се разбрали. Това го разказа в Надкаст. Миро не я спаси от алтруизъм, а за да си опази имиджа на мъж на място. А продукцията, че побутва сюжета в желана от тях посока също няма съмнение.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 16:42 от Arieli

# 2 177
Скрит текст:
Изкоментирах всичко, което имаше по сезона, но видях че е засегната интересна тема, по-глобално свързана с подобни формати, а именно какъв трябва да е размера на наградите и има ли значение той. Аз тотално не съм съгласен, че парите не са основен фактор и едва ли не трябва да са бонус.

Първо, ако това е така, супер много би се профилирал кастинга. Биха ходели само хора като Миро, които могат да си го позволят, чешити като Мимо и инфлуенсъри, на които не им пука в какъв формат са, стига да ги дават по ТВ.

Второ, колкото и да си говорим как е предизвикателство, мечта и т.н., в крайна сметка участието в подобен формат е тежко. Трябва да си зарежеш семейството, приятелите, средата и работата. Освен това, гладуваш, спиш при ужасни условия, има риск от контузии, рани и т.н. Вярно е, че никой не отива по принуда, но без адекватна награда, не е ок.

Третият фактор за мен е най-силен. Фундамента на тези предавания са, докъде са готови да стигнат хората, за да спечелят голяма награда, която би променила живота им, би помогнала на близките им и т.н. Дали биха предали приятелите си в играта, как те биха реагирали на това и т.н. И цялата тази драма и изпитание на човешките отношения идва точно от дилемата, кое е допустимо и кое не. Всичко това е валидно при сериозна награда. Давам пример със Сървайвър, като еталон за подобни социални експерименти на остров. Да, 1 млн. не са каквото са били преди 24 години и все по-малко играчи много силно се нуждаят от парите. Все пак, дилемата остава, защото сумата наистина би могла да ти промени/подобри живота. Представете си сега наградата да беше, вместо 1 млн - 10 000 долара. Тогава за какво ще ти е да надиграваш/прецакваш най-близките ти и да си злодея. Просто се губи тръпката и залога. Същото е и тук. Просто с оглед на усилията и отделеното време, 9 000лв. просто не са сума, за която си струва да нараниш хората, просто защото няма да промени нищо. А в крайна сметка основен елемент на подобен тип предавания е изграден върху човешките отношения и драмата, свързана с тях. Като няма залог, всичко това е безсмислено и ще гледаме как някакви хора къмпингуват и играят някакви игра, без особен смисъл.

Съгласна съм с някои от аргументите ,но с други не. Те парите и при сегашният вариант са основен фактор. Все пак наградният фон и сега е 291 000 ( 9 000 са бомби ). И както видяхме имаше възможност да се спечели близо 100 000 само от единият играч. Което за БГ ширините не са малко пари.

Относно профилирането на играчи, ами то и сега в повечето БГ формати е профилирано. Пример ИВ където всите са атлети. Аз пък си мисля, че точно това че сумата не е гарантирана ще привлече повече авантюристи и няма да се напълни с остатъчният кастинг на ИВ.  Инфлуенсърите (бъдещи и настоящи) са навсякъде из родният ефир , те така или иначе ще си ходят по кастингите.  А образи, като Миро ( без  играта му в последните две седмици ), Мимо , Мая ,Гогов, Жорката. .. за мен бяха едни от най- интересните . А всички те не бяха там с главна цел парите. (Дори и Венци не мисля, че беше за парите, а определено беше главен герой в сезона.)

За това ,че участието в такъв формат е тежко и трябва да има адекватна награда съм абсолютно съгласна. Но кой точно може да каже колко пари са адекватни, когато става въпрос за трима финалисти ? 10, 50, 100, 200 хиляди ...? Точно сумата е субективно понятие както се видя и на финала. Жорето спря на 20тина, изглежда за него са били приемлива сума. Ноооо Сашко реши ,че 90 бона са му крайно недостатъчни.😁( Венци горкият не го броя. Той се оказа най- големият карък в световен план.)  Да, би било хубаво един от тях , най- богатият да речем да е със сигурна сума от 25 000 примерно , но в никакъв случай за всички иначе се обезсмисля индивидуалната игра. (Особено ,че в оригиналният вариант третият финалист трябваше да стигне до финал със социален вот. То щеше да е "касапска история" , ако имаше гарантирана сигурна сума от повечко пари ) Точно за това и предложението от 500 000 награден фон и сигурна сума от 15 бона е най - доброто според мен. Така всеки има шанс за повече, но и не си тръгва съвсем "зян".

За фундамента също съм много съгласна. Но никакъв шанс в БГ да има 1 милион награден фон. А от това се променя и целият социален експеримент. То всеки си има цена, ама бас хващам че за 90 % от хората 100 бона не е тази цена. А и където има герои винаги има и злодеи, независимо от сумата. Както се видя Майчето не и трябваше награда за да влезе в тази роля, нито на Жорката в моралният аспект.
А и все пак те не играят за 9 бона, а за възможността да спечелят 100.😉😁

# 2 178
Не мисля, че на Миро нещо изобщо му се получи. Напротив, нищо не му се получи.

Уфо, тъпи ли бяха игрите? Според Мая са били такива.

# 2 179
  • Другата България
А, получи му се.
Излезе си като герой от формата, той не е бил на острова за пари.

# 2 180
  • България

Гроздето е кисело, казала Лисицата.

Игрите са много интересни, тя твърдеше, че са само минаване по гредичка и за нея били "детски". Като са детски тя затова се дънеше на всички игри, които включваха минаване по гредичка.

# 2 181
Това, че Миро ми беше фаворит е едно на ръка. За мен не излезе, като успял в нещо, камо ли герой. Да не говорим, че в моите очи не даде добър пример на собствените си деца, ако са гледали и разбират за какво иде реч, разбира се. И да не забравим, че самият той си призна, че още не може да се отърси от "травма" свързана с участието му.
Ако има някой, на който му се получи, това е Венци. Във всички аспекти.

# 2 182
Не съм съгласна за игрите. За мен бяха много интересни, пипнати, разнообразни. За онези условия там /силна влажност/ и като се има предвид, че трябва да са равнопоставени мъже-жени, си бях перфектни. Може би за по-важните битки, трябва да се добавя по още един, логически елемент или елемент са съобразителност и ловкост. Освен това, не на последно място, игрите трябва да са безопасни.
Когато гледам в съседното шоу как хората са на крачка да си счупят главата и се нехае от всички за това, мен този елемент не ми вдига адреналина, а тъкмо напротив - ядосвам се. Обичам нещата да са справедливи.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 16:37 от Гарганела

# 2 183
Не мисля, че на Миро нещо изобщо му се получи. Напротив, нищо не му се получи.

Мая явно е била в друг формат Simple Smile Аз за първи път чувам, че това са игрите на Гуспата, той само ги тестваше. Игрите са мислени от Цецо и един южноафриканец.

# 2 184
Подкастите и с Мая, и с Миро са много интересни. Еднакво манипулативни и проницателни са и не са били там за парите, а за приключението. Пускаха хапливи коментари един за друг. Миро си бил спонсорирал постовете в социалните мрежи.😆 Би било интересно да направят общо интервю относно ОСГ, но едва ли ще се случи.
Иначе така подредиха и двамата “децата”, че Бистра има късмет, че Жоро преписа от нея, а Алекс, че изгърмя с парите. Народната “любов”към тях щеше да е в пъти по-голяма.

# 2 185
  • Другата България
В какъв смисъл “подредиха“?
Изказаха се негативно?

# 2 186
В какъв смисъл “подредиха“?
Изказаха се негативно?
Не, казаха хубави думи и за двамата. Това е моето лично мнение относно резултата от действията им в играта.

# 2 187
Явно ще трябва лично да изгледам надкастите с Мая и Миро. Твърде ключови играчи бяха, че да разчитам на разкази от други зрители. По никакъв начин не искам да засегна тези, които преразказват тук интервщта с участници, напротив, благодаря им за труда. За последните оцелели, ключови и противоречиви образи, искам си моята преценка.

# 2 188
  • Другата България
Ясно, благодаря ти.
Малко ще перефразирам - след развода синът е останал при тати, а щерката при мама.
Дано флашката с криптото /по съфорумника/ само не е останала някъде на острова, в една от стаите на мезонета....че и добрия вуйчо не можа да се добере до нея, лош късмет, а той най-много заслужаваше.

# 2 189
В смисъл, че ги докараха до там, хората да не могат да ги гледат с начина, по който изиграха играта. И ако беше взела Бистра да спечели преди Жоро и стане трета или Алекс да отнесе стотина хилки, мале, мале, трябваше куршум да си леят после... Laughing Народът "справедлив", щеше да ги оглозга направо!

Не знам, защо мислите Миро за герой?! Миро е готин човек (за мен), но въобще не си тръгва с почести и слава от това участие. За мен то е голямата му грешка. Изобщо не разбирам защо е отишъл в тоя формат, за да го изиграе по този начин. Обърка играта с живота. Обърка Офиса с Острова... Както и да е, минало. За мен впечатленията са от човека Миро, не от играча Миро. Всеки има право да греши. Но някои грешки са по-непростими, това е положението.
Весели празници, здраве и късмет, Миро, на теб и семейството ти.
Както и на всички, впрочем и участници, и пишещи в темата. Нека сме повече хора! Като Венци Wink

Общи условия

Активация на акаунт