🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 419
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 115
Изглежда аз съм една от малкото, който е харесал финала точно какъвто е и не искам да се променя. Кой какъвто си му е късмета е идеален развой за мен., поради няколко причини :
Първо с какво точно заслужават повече пари?  
Гладували...ами те и децата в Африка гладуват...както видяхме от епизода с "Влюбените" и на Филипините не живеят кой знае колко добре.
Състезавали се....Ама те хиляди  спортисти в България с години се състезават ,ама ако не са с медал от олимпиада ( и то в последните години ) пари почти не виждат. Многократни световни и европейски шампиони до скоро нямаха почти никакви премии. Пример Ситнилска , която беше тръгнала да си разпродава медалите заради пари, а те хич не бяха малко.
Преживели стрес и лоши условия...Ох горкичките ! За жалост за голяма част от човечеството това е ежедневен начин на живот.
Изобщо не мога да им съчувствам за неща ,които сами са си избрали на фона на милиони ,които нямат избор.

Второ меркантилността е едно от най- грозните човешки качества, а колкото по- голям е наградният фон толкова повече залитащи към нея има. На мен лично не ми е голямо развлечение да гледам " овълчили " се хорица потъпкващи всякакви морални принципи само и само да докопат нЕкой лев. Предпочитам такива отишли за играта, за приключението, за шанса , за адреналина, за радостта от чистата победа....наградата е само бонус.

Трето повечето желаещи да се запишат за кастинг за подобно риалити са водени от други цели -  популярност, себедоказване, авантюризъм, реклама,  ...., единици отиват с фикс идеята за парите от наградата.  Така, че само май ние ги ожалваме, те като гледам не съжаляват кой знае колко , че не са спечелили. Други съжаления имат.😉 ( Поне  тези, които аз съм гледала де. И имам предвид от всякакви подобни формати.)

И четвърто целият формат си беше късметлийска игра, кой ще се падне на диск, каква игра ще се падне, дори и в повечето игри късмета беше решаващ... Амиии логично си е и финала да си е късметлийски.😁 То и живота , като цяло в не малка част е чист късмет, защо и тук да не е.🫠

Да сравнение с наградният фон на други риалити формати 42 000 е смешна сума, но тук също имаше възможност да вземат повече пари. Сашко обаче игра докрай.😎 Още съм раздвоена да му съчуствам ли , да го подигравам ли или да му кажа евала. Аз лично мънинко се възхищавам за поетият риск, на мен почти сигурно нямаше да ми стиска да го направя.😁

Иначе прочетох доста интересни предложения в темата  за какво може да се промени и мисля, че най- ми допада това с 500 000 общ награден фонд.  В края на краищата 15 бона сигурна сума ( равняваща се на 5 минимални  заплати в Европа ) без да плащаш разходи , не е лошо.😉 А и уж си сбъднал " мечта"...

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 19:48 от Joy 05

# 2 116
Merri_An само да кажа снимката която качих на Бистра е прикачена от друг instagram ли не знам как се казва начинът. Просто Бистра още си я боли.
И да видя се много пъти, че тя е сама може да се справя. Докато играеше само с подкрепата на Мая биеше наред. Покрай Миро нещо се отпусна, а и Мая явно и даде някакви грешни насоки. Писал съм го и преди.

П.П. Когато Аз си харесам нещо да подкрепям,  подкрепям го до край!

# 2 117
  • Другата България
Аз не коментирам снимката, а текста.
Нали тя го е писала?

И мен още ме боли.
Но ще го преживея.
Защото заради тях двете с Мая, и Миро, гледах /от средата на формата/ един предизвестен такъв.
А аз не съм от хората, които обичат да им е лесно.

# 2 118
Явно Бистра е привлечена да се движи в обкръжението на НЕдостойни хора и играчи...кармично някак ги привлича.
Хайде, на острова няма начин, но да "понася" тези хора и след предаването, да се усмихва и снима с тях, да им прави подаръци...

# 2 119
Нали тя го е писала?

И мен още ме боли.
Но ще го преживея.
Защото заради тях двете с Мая, и Миро, гледах /от средата на формата/ един предизвестен такъв.

И текста не е нейн погледни пак

# 2 120
Изглежда аз съм една от малкото, който е харесал финала точно какъвто е и не искам да се променя. Кой какъвто си му е късмета е идеален развой за мен., поради няколко причини :
Скрит текст:
Първо с какво точно заслужават повече пари ?  
Гладували...ами те и децата в Африка гладуват...както видяхме от епизода с "Влюбените" и на Филипините не живеят кой знае колко добре.
Състезавали се....Ама те хиляди  спортисти в България с години се състезават ,ама ако не са с медал от олимпиада ( и то в последните години ) пари почти не виждат. Многократни световни и европейски шампиони до скоро нямаха почти никакви премии. Пример Ситнилска , която беше тръгнала да си разпродава медалите заради пари, а те хич не бяха малко.
Преживели стрес и лоши условия. Ох горкичките ! За жалост за голяма част от човечеството това е ежедневен начин на живот.
Изобщо не мога да им съчувствам за неща ,които сами са си избрали на фона на милиони ,които нямат избор.

Второ меркантилността е едно от най- грозните човешки качества, а колкото по- голям е наградният фон толкова повече залитащи към нея има. На мен лично не ми е голямо развлечение да гледам " овълчили " се хорица потъпкващи всякакви морални принципи само и само да докопат нЕкой лев. Предпочитам такива отишли за играта, за приключението, за шанса , за адреналина, за радостта от чистата победа....наградата е само бонус.

Трето повечето желаещи да се запишат за кастинг за подобно риалити са водени от други цели -  популярност, себедоказване, авантюризъм, реклама,  ...., единици отиват с фикс идеята за парите от наградата.  Така, че само май ние ги ожалваме, те като гледам не съжаляват кой знае колко , че не са спечелили. Други съжаления имат.😉 ( Поне  тези, които аз съм гледала де. И имам предвид от всякакви подобни формати.)

И четвърто целият формат си беше късметлийска игра, кой ще се падне на диск, каква игра ще се падне, дори и в повечето игри късмета беше решаващ... Амиии логично си е и финала да си е късметлийски.😁 То и живота , като цяло е в не малка част е чист късмет, защо и тук да не е.🫠

Да сравнение с наградният фон на други риалити формати 42 000 е смешна сума, но тук също имаше възможност да вземат повече пари.  Сашко обаче игра докрай.😎 Още съм раздвоена да му съчуствам ли , да го подигравам ли или да му кажа евала. Аз лично мънинко се възхищавам за поетият риск, на мен почти сигурно нямаше да ми стиска да го направя.😁
Иначе прочетох доста интересни предложения в темата  за какво може да се промени и мисля, че най- ми допада това с 500 000 общ награден фонд.  В края на краищата 15 бона сигурна сума ( равняваща се на 5 минимални  заплати в Европа ) без да плащаш разходи , не е лошо.😉 А и уж си сбъднал " мечта".

Така е. Като помислим, 9000 лв. сигурна сума, по 4500 лв. на месец, не е лошо.
Това мрънкане и съжаление за това, че са ходили на това приключение за малко пари, на мен не ми харесва също. Прилича на една сценка в епизод от комедията "Curb Your Enthusiasm" на Лари Дейвид, в който една група богаташи седяха на вечеря в скъпа къща в Холивуд и настана спор между възрастен евреин и млад победител в риалити формат - евреинът казва: Аз съм сървайвър (оцелял) от нацистки лагер, знаете ли какво беше там? Ужас. А младият риалити победител казва: Аз съм сървайвър от Сървайвър, знаете ли какво беше там?! Ужас. И двамата започнаха да си викат един на друг: Аз съм сървайвър! - Не! Аз съм сървайвър! Почти до бой стигнАха.
Така че да, права си. Нашите бяха там по собствено желание с възможност да напуснат тежките условия и няма какво да ги оплакваме толкова. Все пак не са били в нацистки лагер, нали?

# 2 121
  • Другата България
Нали тя го е писала?

И мен още ме боли.
Но ще го преживея.

Сторито е нейно, което означава, че е съгласна с него.
Дори да не го е писала тя.
Това имах предвид, не съм се заглеждала конкретно, сега го направих.
Коригирам - друга нейна близка /вероятно го е писала/.
Но ако аз публикувам нещо, значи съм ок с него, не е ли така?
Това не променя написаното от мен за играта на Бистра, дори самата аз по едно време, преди да стане това със “семейството“, я харесвах, именно защото се бореше и печелеше. В момента, в който седна под палмата и започна основно да консумира, бях до тук с харесването. А пък и след фиаското с Мая и “ритуалното“ ѝ отказване, театрото с Дзами и неблагодарността към Миро - съвсем ми олекна.
Това, че е достойна самата тя не спира/ше/ да го повтаря, така че.....

# 2 122
Нали тя го е писала?

И мен още ме боли.
Но ще го преживея.

Сторито е нейно, което означава, че е съгласна с него.
Дори да не го е писала тя.
Това имах предвид, не съм се заглеждала конкретно, сега го направих.
Коригирам - друга нейна близка /вероятно го е писала/.
Но ако аз публикувам нещо, значи съм ок с него, не е ли така?
Това не променя написаното от мен за играта на Бистра, дори самата аз по едно време, преди да стане това със “семейството“, я харесвах, именно защото се бореше и печелеше. В момента, в който седна под палмата и започна основно да консумира, бях до тук с харесването. А пък и след фиаското с Мая и “ритуалното“ ѝ отказване, театрото с Дзами и неблагодарността към Миро - съвсем ми олекна.

Точно ми пратиха оригинала на това стори:

Мненията ни на 80% се припокриват.
Не можах да разбера защо тя спря да излиза на игри. Писах как си го обяснявам, но....

Трябва да вземем в предвид, че . продукцията ни побутва да мислим и виждаме в определена посока
Много пъти казвах, че ми се губят разговори и стимули за различни действия на участниците.
Но продукцията в това време ни занимаваше с БиБе-тата....

# 2 123
На мен ми дожаля за Алекс, трудно ще го преживея. За него, не знам.

# 2 124
А на мен в Бистра ми хареса как се хвърля смело в игрите и рискува всичко. Имаше огромно желание и хъс за победа. Колко пъти беше последна и съумяваше да спечели, определено е психически устойчива (или беше 😄).Не съм виждала в друг български реалити формат жена да го прави. Все мрънкат, ако ги изберат за игри, точно както Рената. Помогна и на Миро да бъде активиран и да играе пълноценно, въпреки че много от вас удобно го забравят. В Надкаст той същност сам каза, че ако има възможност да избира пак коя жена да подкрепи - отново ще избере Бистра, тъй като е най-комплексна. Факт е, че втори и трети шанс в играта получиха и други - например Марина. Някак обаче наистина успя да се обгради с най-манипулативните хора на острова, които уж да й помогнат и накрая я използваха за собствените си имиджови цели, а за капак се е сприятелила с Георги в живота. 😄 Има уроци да учи от вселената. Едно участие в реалити формат може да бъде крайно нездравословно и физически, и психически и въобще не мога да разбера как си го причиняват участниците доброволно и безплатно.

# 2 125
Скрит текст:
Първо с какво точно заслужават повече пари?  
Преживели стрес и лоши условия...Ох горкичките ! За жалост за голяма част от човечеството това е ежедневен начин на живот.

Скрит текст:

И четвърто целият формат си беше късметлийска игра, кой ще се падне на диск, каква игра ще се падне, дори и в повечето игри късмета беше решаващ... Амиии логично си е и финала да си е късметлийски.😁 То и живота , като цяло в не малка част е чист късмет, защо и тук да не е.🫠

Да сравнение с наградният фон на други риалити формати 42 000 е смешна сума, но тук също имаше възможност да вземат повече пари. Сашко обаче игра докрай.😎 Още съм раздвоена да му съчуствам ли , да го подигравам ли или да му кажа евала. Аз лично мънинко се възхищавам за поетият риск, на мен почти сигурно нямаше да ми стиска да го направя.😁

Иначе прочетох доста интересни предложения в темата  за какво може да се промени и мисля, че най- ми допада това с 500 000 общ награден фонд.  В края на краищата 15 бона сигурна сума ( равняваща се на 5 минимални  заплати в Европа ) без да плащаш разходи , не е лошо.😉 А и уж си сбъднал " мечта"...
Венци точно това каза.
Иначе - много хубав и абсолютно верен анализ! Flowers Hibiscus

# 2 126
Скрит текст:
Еми то зависи дали ти се води дискусия или  си държиш на монолога🤣

Сега се замислих над ника ти  графиньо 🤔😉

( Да кажа на саформниците, не е Бистра просто открих, че има още потребители с благородническа титла тук 🤣)

Скрит текст:
Абсолютно целенасочено си тръгна с идеята да преписва.
Не знаеше първата дума точно заради обърнатото У което всички видяхме.
Именно. Ние всички видяхме. Затова писах "по негови думи". Пък и думите му бяха за пред Алекс и Венци, не за пред зрителите. Не че А и В веднага му повярваха и че не са видяли снощи по ТВ какво реално се случи.

Майчето и днес е влизала във форума. Може Бистричка от нея да научава какво пишем. Тук сме възпитани. Не ми хрумва дори да чета какво пишат във ФБ за нея. Не знам тя защо си го причинява.

За Венци ми се ще да си остане момчето от Добрич. Смел, чист и добронамерен.

Мисля, че Бистра въпреки, че играе тенис с Георги все още не му е простила напълно

И аз да съм и аз тази стотна от секундата няма да мога да му я простя
Така е, като имаш силен ник откогато си бил на 15 долна манджа не едеш 👑
Онлайн графиня, офлайн подчинен на  котката🤣

Не съм Бистра, заклевам се, но и аз изядох доста бисквиДи пред телевизора тоя сезон 🫣

# 2 127
  • Другата България
Скрит текст:
Merri_An само да кажа снимката която качих на Бистра е прикачена от друг instagram ли не знам как се казва начинът. Просто Бистра още си я боли.
И да видя се много пъти, че тя е сама може да се справя. Докато играеше само с подкрепата на Мая биеше наред. Покрай Миро нещо се отпусна, а и Мая явно и даде някакви грешни насоки. Писал съм го и преди.
П.П. Когато Аз си харесам нещо да подкрепям,  подкрепям го до край!
И аз съм така.
Затова докато Влади напусна, бях зад него.
За Гогов бях от самото начало.
След като ги нямаше тях, остана Гошо.
Но, това не значи, че не бих могла /и не го правя/ да критикувам и любимците си, когато нещо в поведението им не ми допадне.
Най-голямото ми разочарование обаче се оказа Миро. Първо Марина, после той. Но Миро ме върна в първи клас, определено.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 22:28 от Merri_An

# 2 128
Скрит текст:
П.П. Когато Аз си харесам нещо да подкрепям,  подкрепям го до край!
И аз съм така.
Затова докато Влади напусна, бях зад него.
За Гогов бях от самото начало.
След като ги нямаше тях, остана Гошо.
Но, това не значи, че не бих могла /и не го правя/ да критикувам и любимците си, когато нещо в поведението им не ми допадне.
Най-голямото ми разочарование обаче се оказа Миро. Първо Марина, после той. Но миро ме върна в първи клас, определено.

Гогов ми бе втория който ми попадна в полезрението след Бистра. Винаги съм го подкрепял и гласувал тук за него. Влади, Миро и Венци също ги харесвах. Към първия имах известни резерви, съжалявам, че отпадна. Към Миро харесвах го и продължавам, но в момента в който осъзнах, че Бистра се отпусна заради него доверието ми поспадна. А Венци......., ех Венци приплака ми се като му гръмна бомбата.... Човека който застрои острова и си се забавляваше по свое му.

# 2 129
Ох, току що гледах финала и нещо не ми хареса. Мисля, че най-справедливо би било да се играе "до бомба" и да прибираш изкараната сума дотогава. Чисто статистически, сумата едва ли ще бъде по-голяма от 1/3 или 1/2 от наградния фонд, което не е чак толкова много.

Всъщност в епизода се облещих на едно единствено нещо - на Георги, който 15 минути гледаше буквата У наопаки и си мислеше, че това е буквата Л. Този човек някакъв проблем ли има? Дислексия? Ако го нямаше този проблем, той щеше да напише фразата си много по-бързо. Но определено имаше нещо там....това не е нормално!

Общи условия

Активация на акаунт