Мисля,че ми изневерява

• 11 577
  • 251
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък използвам половинка. Но акцентът не е, че двете половинки не са самостоятелни личности, а че се допълват и (както гласи теорията на системите) 1/2 + 1/2, обединени в система, са повече от единица.
Тоест заедно са повече отколкото по отделно.

# 181
Половинки от брачния съюз, Аида. Същото, като съдружници в едно ООД, например, само че тук, освен имуществени права и задължения, има намесен и неимуществени такива. На биологично ниво, ако щеш.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 23:04 от Прекрасная Василиса

# 182
  • Далечният изток
Е да, ама повечето разсъждават, че другият вече като част от цялото няма право да прави каквото и да е самостоятелно. Точно като собственост си го третират.

# 183
Василиса, първа грешка - хората казват сина МИ или дъщеря МИ, но това няма функция за собственост и права върху тях и сексуалния им живот. Уточнение за роднинска връзка е.
Дали мъжът ти ще ти е верен ама никак, никак не зависи ще му викаш ли "МИ".
Когато си  фантазираш и имаш "пречувствия" и усещания и ТОРМОЗИШ партньора си нон-стоп с тези простотии почти автоматично си гарантираш МИ-то скоро да го няма.

И да, ако ще трижде да ти се е клел ако не си гледала за кого се жениш може много телесни течности с много дами да разменяш, ама добре да го крият.
Животът си е твой - МИ-то също - може да превърнеш живота си в дебнене и мислене изневерява ли ти.
Аз вярвам, че всеки е свободен да е с когото иска, независимо от подписани хартии и клетви в църква - за това се средоточвам да му е хубаво с мен и да ми е хубаво и на мен. Ако реши, че иска да е с друга - свободен е да го направи. Голямо вардене! Айде няма нужда да сме като пъдари на бустан!

# 184
Е да, ама повечето разсъждават, че другият вече като част от цялото няма право да прави каквото и да е самостоятелно. Точно като собственост си го третират.

Даже не ми беше хрумвало...

# 185
Оффффф, Даниела, “викам” да спреш да съсипваш поста на жената с личните си истории. Сори. Не обвинявайте всички мъже за грешните си изобри и не натрапвай повече историята си. Досадно стана.
Да бе аз съм проблема на този сайт! Много вярно!Във всяка една тема тук се коментира от едни и същи хора и не дай си Боже, някой да изрази по различно мнение се почват с подигравките.А ,пусне ли се тема за изневяра се почват да се дават най адекватните съвети да ходиш да се унижаваш да се извиняваш на човека подценил те да ти изневери.Ама много вярно ,аз наистина съм проблема че във всяка една тема,,Семейни отношения ",има най много посещения да се дават съвети от едни и същи хора.А ,аз бях спряла да коментирам но хората продължават да намесват името ми ,колко съм лоша (защото ме познават),и не давам секс на мъжът ми.

# 186
Съдружници в ЕООД няма.. а и партньори звучи някак по непринудено дори и за брак..

# 187
Аида, ти, като юрист, би трябвало да знаеш, че в зависимост от дружествения договор, също както в ООД, съдружниците могат да имат различен първоначален дял в брачния съюз, който с времето може да се промени, обикновено при доброволна уговорка между двамата, като допълнителни апортни вноски, намаление на капитала, и прочие, както и че могат да представляват дружеството по различен начин. Само заедно, всеки по отделно.😁Принципно, семейното ООД стартира с равен брой дялове.
Сега, ако единият съдружник, реши да вкара още един човек във фирмата, като прехвърли  дружествени дялове с измама, без да уведоми партньоря си, за някои хора може и да е ок, за други не. Зависи от активите и пасивите на дружеството, както и от дела на всеки съдружник . 🤣
Ако, реално, общите ви активи се свеждат до общо жилище и деца, а общите пасиви - да си споделяте задълженията по доброволно уговорен между вас начин, за да поддържате активите си в задоволително състояние, като не накърнявате репутацията на фирмата, и всеки си работи сам за себе си, е ок.
Ама, ако единият съдружник съвсем случайно разбере, че другият от дълго време източва печалбата в друго ООД, тихомълком, докато уж са се разбрали да работят заедно и да делят печалбата 50 на 50, няма да е съвсем съгласен, не мислиш ли?
Е, сега, за разнообразие, помисли, че за някои хора и чувствата са актив. Обусловен на биологично, хормонално, генетично ниво.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 21:05 от Прекрасная Василиса

# 188
Като единият не е съгласен, бракът се прекратява. Не може хем да седиш в брак, хем да мърмориш и да си недоволен, че другият прави еди какво си. Явно му е важно, щом си рискува семейството. Щом му е важно  - един живот живеем - нека го прави.

Бракът е за двама. Но не завинаги да се залепим за някого и само да изискваме ли, изискваме. Ако не вървим вече в една посока....

# 189
  • Далечният изток
Ами Василиса, ако за теб една връзка е бизнес, или айде да кажем можеш да подхождаш с партньора си като със съдружник, това си е твоят начин и моля да не го прокламираш като нещо единствено правилно, вярно и работещо.
Според мен връзка и дружество нямат нищо общо. Да държиш партньора само защото имате някакви първоначални договорки, какъвто е дружественият договор, е нелепо, защото животът ни променя, хората се променят, няма как да държиш другия на каишка и да следиш дали не нарушава някоя точка или запетая. Животът е нещо много сложно и обикновено никога не се подчинява на общовалидни правила. Разковничето е да не си кон с капаци и да не държиш целият свят да съществува по твоите правила.

# 190
С течение на времето, наличните активи се амортизират. Дали материални, дали нематериални. И, ако единият изважда активи от фирмата, без знанието на другия, щото вече се вижда мажоритарен собственик на акционерно дружество с акции на приносител, които той раздава еднолично, а личния му капитал, извън дяловото участие във фирмата, се свежда до един полов орган, другият съдружник би трябвало да се интересува на къде върви бизнеса, аз поне така мисля.
Аида, вече обясних, че за мен лично една връзка не е бизнес. Ако беше бизнес, нямаше да ме интересува изобщо дали партньора ми чука и други жени
Както някои хора тук давате съвети - какво ти пука, да не би да е твоя собственост 🤣
Ми не, МОЙ мъж е. Вашето е бизнес.
Сакън, да не се наложи да делите общите активи, или да изложите дружеството на репутационен риск. За това е по лесно да си заравят главата в пясъка.
Това не е нещо необяснимо всъщност де, с течение на времето, личните активи, обикновено финансови, на мъжете се увеличават, докато личните пасиви на жените - деца, корем, увиснали  сиси и дупе също се увеличават, и повечето жени заемат бойната позиция на щрауса.
И предпочитат да са миноритарни съдружници без право на глас в АД - то, вместо да прекратят съдружие то в ООД - то.
Малцина са тези, които имат достатъчно лични активи, материални и нематериални, за да напуснат дружеството и да стартират собствен бизнес.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 22:25 от Прекрасная Василиса

# 191
  • Далечният изток
Чакай, чакай! Как така хем е дружество, което се подчинява на разписани правила, хем не е бизнес? Не, не е бизнес моето. Ти изобщо не знаеш аз какви връзки имам в живота и въобще имам ли, та да знаеш дали е бизнес или не. Казах вече, достатъчно широко скроен човек съм, да не ограничавам другия, та дори и партньор да ми е, да живее и действа по моите правила.

# 192
Широко строена, или с липса на алтернативни бизнеси и достатъчно лични активи, щом не ти пука дали мъжът ти не боцка още няколко, освен теб? Освен ако във вашия семеен 😆дружествен договор не е записано, изрично, 😆че всеки има право да си го слага с други. Включително и ти.
Ами всеки е стопански субект е свободен да управлява личния си бизнес както намери за добре, включително и делегирани права на трети лица, или да стане миноритарен съдружник .🤣
За мен лично, нематериалните активи, като вярност, доверие и уважение са с много висока балансова стойност.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 22:26 от Прекрасная Василиса

# 193
  • Далечният изток
Какво значи не ми пука? И да ми пука, той ако е решил, че не ме уважава и може да си вее байряка насам-натам, аз какво да направя? Да го следя? Да му инсталирам приложения? Да му подарявам записващи химикалки? Ай стига. Тия филми не са за мен.

Договори не съм подписвала с никого. Брак нямам и никога няма да сключа.

# 194
Ами не Василиса, не е така както го представяш - с тия щуротии с фирмите омацори цялата идея. Но в крайна сметка по отнешение на фирменото право всеки човек може да участва в много ООД-та с много съдружници. И закона не го задължава да информира другите как са тм нещата.
И не не придобиваш само пасиви с времето - гравитационни промени и бръчки. Поне аз с годините си разбрах цената и какво мога да предложа на един човек, не само дупе и раждане.
Да дебнеш, обвиняваш, да подозираш и ревнуваш е най-глупавия начин да си губиш живота и емоциите. Това го правят неуверените хора, които ги е страх. А от какво - те да се самоанализират. Но водещо е, че не може да са избрани и достатъчни за другия човек.
Който иска да живее така! В страх да не би партньора му да види, че има други жени. Ами вижда, колкото и да го стискате между кълките.

Общи условия

Активация на акаунт