Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 25 475
  • 650
  •   1
Отговори
# 570
  • София
В момента ни правят разкрой но шкафовете и се повдигна въпроса за микровълновата. Смятахме да я оставим над фурната, свободно стояща, Но реших, че ще сменя сегашния Самсунг с вградена. Постовете ви ми дойдоха на време и смятам да заложа на
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/microwav … crowave/BFL554MB0
Фурната е купена вече и е тази
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/cookers- … n-ovens/HBG3720B3
Има ли нещо друго като модел, което е подходящо, за да погледна и него?
Времето за избор и покупка е силно ограничено и трябва да стане в рамките на ден- два.

Това е комбинацията, която обсъдихме по-горе. Изборът на модели не е голям и не виждам други възможности за съчетаване. Тази МВ има версия с иноксови елементи, която не мисля, че ще пасне на черната фурна. Не е невъзможно фурната да се съчетае с микровълнова от друга марка, но май нищо не налага подобно решение. Може да отидете в някой магазин, за да видите наживо двата уреда и да се уверите, че ще си подхождат.

# 571
Благодаря, Vilemina!
Да, хвърлих един бърз поглед и ще е тази. Има много добри отзиви. След работа ще я взема и дано е налична запечатана черна  бройка в реален магазин.
Надявам се много скоро да мога да споделя лични впечатления от новите уреди.

# 572
Идеално си пасват. Аз съм с другата версия с бутоните. Може да е полезно на някого.

# 573
Изглеждат чудесно! Благодаря за снимката 👍

# 574
  • София

Аз съм с Миле, писала съм в тази и предишните теми относно печенето и другите ѝ предимства. Накратко, пече отлично и всеки режим върши работата, за която е предназначен. Винаги постигам резултата, който съм искала да постигна, и нямам никакви забележки. Реотаните са мощни, здрави и надеждни, практически - вечни. Вентилаторът е доста тих в сравнение с повечето други фурни.

Измежду тези два модела бих избрала H 2861-1 BP 125 Edition. Юбилейните модели винаги предлагат нещо в повече от останалите. Освен това, доколкото се ориентирам в номерацията на Miele, 2861 изглежда като топ-модел на серия 2000.

В случая и аз не намирам разлика във функциите, но и не съм задълбавала. На пръв поглед, H 2861-1 BP 125 Edition има повече аксесоари, включително две допълнителни тави и двойка телескопични водачи, което напълно оправдава разликата в цената. Ако се купуват допълнително, тези аксесоари струват много повече.

Имайте предвид, че цената на H 2861-1 BP 125 Edition е намалена от официалния вносител и в момента е дори по-добра от тази на H 2465

Ако споменатият бюджет ви е комфортен, Miele H 2861-1 BP 125 Edition е по-добрият избор. Предлага дълготрайност и много високо качество, направена е с внимание към детайлите. Всяка фурна се сглобява ръчно и преминава контролни изпитания преди да излезе от фабриката. Емайловото покритие на камерата и тавите е уникално - много гладко и лесно за почистване. Няма друга марка с такова покритие. При интензивно използване като вашето, тези неща се изплащат. С други думи, няма да съжалявате.

В случай, че бюджетът от 2000+ е не чак толкова лесно постижим, спокойно можете да изберете Бош-а. Предлага достатъчно качество и надеждност. Сходен модел все още е най-високо оценената фурна в изпитанията на Stiftung Warentest. И със сигурност ще бъдете впечатлена от нея, на фона на стария Електролукс. Тук има собственици на модели от типа HB...578..., които могат да дадат отзиви от първа ръка за това как се справя с печенето.

В техническо отношение, както Миле, така и Бош/Неф, ползват концепция, различна от тази на Електролукс/АЕГ. Те имат двуконтурни нагреватели отгоре, което им осигурява повече гъвкавост и по-голяма мощност, както и долни нагреватели с повече мощност и добро покритие на цялата

Vilemina, много благодаря за подробните разяснения и съвета! В крайна сметка се спрях, точно на юбилейната версия на Миле фурната. И направо съм влюбена в нея. Пече перфектно!

Направо не можех да повярвам на очите си, когато извадих питките  и баницата , колко равномерно бяха опечени, от всички страни/ъгли. Уау.

Благодаря!

# 575
  • София
Скрит текст:

Аз съм с Миле, писала съм в тази и предишните теми относно печенето и другите ѝ предимства. Накратко, пече отлично и всеки режим върши работата, за която е предназначен. Винаги постигам резултата, който съм искала да постигна, и нямам никакви забележки. Реотаните са мощни, здрави и надеждни, практически - вечни. Вентилаторът е доста тих в сравнение с повечето други фурни.

Измежду тези два модела бих избрала H 2861-1 BP 125 Edition. Юбилейните модели винаги предлагат нещо в повече от останалите. Освен това, доколкото се ориентирам в номерацията на Miele, 2861 изглежда като топ-модел на серия 2000.

В случая и аз не намирам разлика във функциите, но и не съм задълбавала. На пръв поглед, H 2861-1 BP 125 Edition има повече аксесоари, включително две допълнителни тави и двойка телескопични водачи, което напълно оправдава разликата в цената. Ако се купуват допълнително, тези аксесоари струват много повече.

Имайте предвид, че цената на H 2861-1 BP 125 Edition е намалена от официалния вносител и в момента е дори по-добра от тази на H 2465

Ако споменатият бюджет ви е комфортен, Miele H 2861-1 BP 125 Edition е по-добрият избор. Предлага дълготрайност и много високо качество, направена е с внимание към детайлите. Всяка фурна се сглобява ръчно и преминава контролни изпитания преди да излезе от фабриката. Емайловото покритие на камерата и тавите е уникално - много гладко и лесно за почистване. Няма друга марка с такова покритие. При интензивно използване като вашето, тези неща се изплащат. С други думи, няма да съжалявате.

В случай, че бюджетът от 2000+ е не чак толкова лесно постижим, спокойно можете да изберете Бош-а. Предлага достатъчно качество и надеждност. Сходен модел все още е най-високо оценената фурна в изпитанията на Stiftung Warentest. И със сигурност ще бъдете впечатлена от нея, на фона на стария Електролукс. Тук има собственици на модели от типа HB...578..., които могат да дадат отзиви от първа ръка за това как се справя с печенето.

В техническо отношение, както Миле, така и Бош/Неф, ползват концепция, различна от тази на Електролукс/АЕГ. Те имат двуконтурни нагреватели отгоре, което им осигурява повече гъвкавост и по-голяма мощност, както и долни нагреватели с повече мощност и добро покритие на цялата

Vilemina, много благодаря за подробните разяснения и съвета! В крайна сметка се спрях, точно на юбилейната версия на Миле фурната. И направо съм влюбена в нея. Пече перфектно!

Направо не можех да повярвам на очите си, когато извадих питките  и баницата , колко равномерно бяха опечени, от всички страни/ъгли. Уау.

Благодаря!

Честита да ви е, да си я ползвате със здраве! И аз така не повярвах на очите си първият път с моята Miele. Преди нея имах обикновена свободностояща печка с фурна, с която си бях свикнала, но все трябваше да завъртя тавата или нещо друго да наглася, та да се получи що-годе равномерно изпечено.

# 576
Взехме микровълновата, при пробата на отворена врата се вижда голям стикер с 2 чаши и лъжичка в едната. Тази без лъжичка беше зачеркната.
Разбрах, че трябва да топля течност с лъжичка заради забавеното кипване.
Не хвърчат ли искри заради лъжичката и вие спазвате ли тази препоръка? Аз до сега не съм, но и не съм попадала на явни предупреждения.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 20:50 от •mimoza•

# 577
Не, не хвърчат и течността се стопля по-добре.

П.П. Искри хвърчат ако сложиш чиния със златен кант обаче Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 23:02 от Черна станция

# 578
Здравейте, може ли да ме посъветвате кой от моделите фурна и плот за вграждане по-долу е по-добре да купя? На мен ми изглеждат с много сходни функции, а и цените им са сходни. Затова и се колебая. Благодаря предварително на отзовалите се! Flowers Bouquet

Фурни
Фурнa за вграждане BOSCH HBG578EB3
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BG578EB3/p/653632

или
Фурнa за вграждане NEFF B3ACE4AN3F
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … ACE4AN3F/p/653703

или
Фурнa за вграждане NEFF B6ACH7AN3F
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … ACH7AN3F/p/653701

Котлони
Плот за вграждане NEFF T16FBK1L8
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Plot-za-vgra … 16FBK1L8/p/652014

или
Плот за вграждане BOSCH PKK631FP8E
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Plot-za-vgra … K631FP8E/p/703353

# 579
  • София
Здравейте, може ли да ме посъветвате кой от моделите фурна и плот за вграждане по-долу е по-добре да купя? На мен ми изглеждат с много сходни функции, а и цените им са сходни. Затова и се колебая. Благодаря предварително на отзовалите се! Flowers Bouquet

Скрит текст:

Фурните не са много сходни - HBG578EB3 е от серия 6, има пиролиза, 10 режима на печене, 30 автоматични програми, телескопични водачи и допълнителна тава за „пържене“ с въздух (air fry).

Двата модела Neff са N50, отговаряща на серия 4 при Бош. B3ACE4AN3F няма нито пиролиза, нито автоматични програми, телескопични водачи или допълнителни тави, има само 7 режима, и въпреки това струва с 210 лв. повече.

B6ACH7AN3F има пиролиза, 8 режима и хубав дисплей като на Бош-а, но няма автоматични програми, нито телескопични водачи или допълнителни тави, а цената му е с 300 лв. по-висока.

За сметка на това, двата модела Neff имат типичната за марката прибираща се врата. Друга характерна особеност на Neff са 4-те нива за поставяне на тавата, вместо обичайните за повечето фурни 5 нива.

В заключение, HBG578EB3 е разумният за повечето хора избор - предлага най-много функционалност и допълнителни удобства при същото качество и на по-добра цена. Фурните Neff са по-скоро ексентричен избор, подходящ за хора, които биха се лишили от някои екстри и удобства в името на причудливия дизайн и нетипичната потъваща врата. И докато B6ACH7AN3F все пак предлага удобното самопочистване, моделът B3ACE4AN3F е подоходящ само за твърди противници на пиролизата, които са готови да платят почти същата цена, за да нямат такава.

Плотовете не само са правени  една и съща фабрика, но и са с абсолютно еднакви нагревателни зони и еднаква стъклокерамика. Контролният панел обаче е различен - при Бош е с директно избиране на степента, докато при Неф е с многократно натискане на бутоните „+“ и „-“.

# 580
  • Sofia
Прочетох с интерес мненията за комбинирани фурни с микровълнова преди няколко страници, много полезно.
Освен посочените модели, аз гледам и тази: https://www.ikea.bg/products/forneby-mikrovalnova-furna-s-goresh … kea-500/20556908/
Цената ми се струва доста приемлива. Трябва ми за малко, ваканционно студио, където почти няма да се ползва, даже се чудех дали изобщо да има фурна, но този вариант за малък, комбиниран уред ми харесва.
Някой дали има отзиви?

# 581
Скрит текст:
Фурните не са много сходни - HBG578EB3 е от серия 6, има пиролиза, 10 режима на печене, 30 автоматични програми, телескопични водачи и допълнителна тава за „пържене“ с въздух (air fry).

Двата модела Neff са N50, отговаряща на серия 4 при Бош. B3ACE4AN3F няма нито пиролиза, нито автоматични програми, телескопични водачи или допълнителни тави, има само 7 режима, и въпреки това струва с 210 лв. повече.

B6ACH7AN3F има пиролиза, 8 режима и хубав дисплей като на Бош-а, но няма автоматични програми, нито телескопични водачи или допълнителни тави, а цената му е с 300 лв. по-висока.

За сметка на това, двата модела Neff имат типичната за марката прибираща се врата. Друга характерна особеност на Neff са 4-те нива за поставяне на тавата, вместо обичайните за повечето фурни 5 нива.

В заключение, HBG578EB3 е разумният за повечето хора избор - предлага най-много функционалност и допълнителни удобства при същото качество и на по-добра цена. Фурните Neff са по-скоро ексентричен избор, подходящ за хора, които биха се лишили от някои екстри и удобства в името на причудливия дизайн и нетипичната потъваща врата. И докато B6ACH7AN3F все пак предлага удобното самопочистване, моделът B3ACE4AN3F е подоходящ само за твърди противници на пиролизата, които са готови да платят почти същата цена, за да нямат такава.

Плотовете не само са правени  една и съща фабрика, но и са с абсолютно еднакви нагревателни зони и еднаква стъклокерамика. Контролният панел обаче е различен - при Бош е с директно избиране на степента, докато при Неф е с многократно натискане на бутоните „+“ и „-“.

Благодаря за изчерпателния отговор! Flowers BouquetFlowers BlossomFlowers Cherry Blossom Ще се насоча към Bosch.

# 582
Аз съм с плот на Bosch (този, който споменавате) и в началото ми се струваше много писано по него с тези цифри, но определено е много удобно. Отделно, таймерът също лесно се сетва по този начин (доста удобна функция).

Фурната аз ще препоръчам Bosch. моята е HBG3720B3 като цена е сходна. Но ми се струва по-практично без въртящи се джаджи, а направо с тъч, По-лесно за почистване, поддръжка

# 583
Ангелов, как е фурната, пече ли рравномерно тестени изделия, ако си пробвал вече?
И аз заложих на същата, но още не сме готови с монтажа.

# 584
Ангелов, как е фурната, пече ли рравномерно тестени изделия, ако си пробвал вече?
И аз заложих на същата, но още не сме готови с монтажа.

пеках, да. Добре се спрява. Нямам оплаквания. Да не говорим, че бързо изпича и картофите. Или съм свикнал на по-бавно с предната Grinning

Общи условия

Активация на акаунт