Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 35 660
  • 905
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Здравейте! След препоръките от последните страници, май се спрях на тази фурна https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/HBG6764B1 . Тъй като много пека бисквити, кексове и тн много ме блазни функцията Perfekt Bake. Въпросът ми е заслужава ли си наистина, какво точно прави?

PerfectBake е функция, с която фурната пече напълно автоматично - само задавате категорията на печивото и тя сама си определя колко време и на каква температура да го пече и съответно сама се изключва, когато то е готово. За целта, специален сензор измерва влажността на въздуха в камерата, а компютърът обработва информацията и управлява фурната чрез собствена база данни.

Тази база данни е създадена в лабораториите на Бош възоснова на реално измерени стойности. Там професионални сладкари и шеф-готвачи приготвят съответните печива, докато инженерите извършват своите измервания. Така те получават пълната информация кое, кога, колко и на каква температура се пече най-добре.

Ето кратко представяне на функцията: https://youtu.be/ihVuT6FK_no?si=EbAZws02GCVhkO_Z

PerfectBake работи основно за сладкиши и тестени изделия, вкл. хляб, питки, пица и др. В електронното меню на фурната са зададени следните категории печива:

Досега не съм ползвала фурна,  която има предварително зададени функции, ползвате ли ги наистина? И единственото, което ме спира е модерното управление, този пръстен и тфт дисплей. Струва ми се, че това е нещо, което доста трудно ще се ремонтира при евентуален проблем Simple Smile

Понякога ползвам автоматичните програми, защото така мога да оставя ястието без да го наглеждам. Разбира се, че мога да живея и без тях, но предпочитам да ги имам.

Модерното управление и големият дисплей са удобство, особено ако фурната е разположена по-високо. Не виждам причина да мислите за ремонти, тъй като тези неща рядко се повреждат.  Пръстенът e просто въртящо копче, каквото имат и другите фурни, само че е с по-различна форма. Дисплеят също не е по-различен от този на обикновен телефон, телевизор или лаптоп, каквито ползваме ежедневно години наред.

Електрониката в днешно време е достатъчно надеждна и наличието ѝ според мен не е повод за притеснение. Друг е въпросът, ако не обичате да боравите с менюта, екрани и т.н. Тогава може да изберете модел с по-опростен контролен панел, каквито при Бош са моделите от серия 6.

# 76
  • Хасково
Vilemina, много много благодаря за подробното обяснение!

# 77
  • София
Аз преди празниците си бях избрала този плот https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/inductio … n-hobs/PXY675DC1E за селската кухня, сега пак му се чудя, но някак си мислех, че ще има нови модели, да не прибързвам (не ми е спешно).
Обаче нищо ново не виждам, а някои други модели, които харесах, напр. този: https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-37148, са изчерпани.
Не ми се иска да е с вграден абсорбатор, че дели плота на две и като така изборът на подходящи модели ми се оказа много ограничен.
Някакво друго сходно предложение (бих взела само Неф или Бош, ама на Неф са твърде скъпи моделите за опциите, които предлагат и предпочитам засега Бош, въпреки че пък в тамошната кухня фурната е Неф) или отзиви, ако някой ползва горните модели?

Кубратова, виж този Неф - има кажи-речи всичко, даже и TwistPad и HomeConnect, а на цена е близо до Бош-а: https://neff.expo2000.bg/magazin/t66ttx4l0/. Освен това, Неф сега са с удължена гаранция.

# 78
Много благодаря, Вилемина!
Този го гледах също, ама рових в Техномикс, а там беше изчерпан, не проверих другаде.
На Neff ме въздържаха само кръглите копчета, че съм свикнала да почиствам гладък плот с еднакво бързо движение, без да заобикалям/свалям елементи. Как ще е с него, затруднява ли се почистването (че лесното почистване за мен е един от големите плюсове на индукционните котлони)? В същия аспект имам чудене и за рамката, досега не съм ползвала плот с рамка. Дали има вероятност да се наслоява замърсяване между самия плот и рамката? С години не ми се беше случвало да изкипя манджа, ама последния месец ми се случи цели два пъти, та това ми провокира размислите.

# 79
  • В центъра на моретата
Аз съм с плот с рамка. Така ни посъветваха когато правих кухнята преди години и не съжалявам. Доводът, който изтъкнаха беше, че ако нещо падне от горните шкафове (чинии, чаши), може да отчупи ръбчето на плота. Вероятно има резон. Не съжалявам до момента. Не се събира мръсотия между плота и рамката на стъклокерамиката.

# 80
  • София
Много благодаря, Вилемина!
Този го гледах също, ама рових в Техномикс, а там беше изчерпан, не проверих другаде.
На Neff ме въздържаха само кръглите копчета, че съм свикнала да почиствам гладък плот с еднакво бързо движение, без да заобикалям/свалям елементи. Как ще е с него, затруднява ли се почистването (че лесното почистване за мен е един от големите плюсове на индукционните котлони)? В същия аспект имам чудене и за рамката, досега не съм ползвала плот с рамка. Дали има вероятност да се наслоява замърсяване между самия плот и рамката? С години не ми се беше случвало да изкипя манджа, ама последния месец ми се случи цели два пъти, та това ми провокира размислите.

Кубратова, това копче на Neff не е част от плота, то е магнит, който можеш да слагаш и махаш: https://youtu.be/D-hEDAvUxMo?si=Vv-h1KE6RT2gYpXy

Освен това, плотът може да се управлява и без него: https://youtu.be/7c-CyzehnZw?si=C_FCYBmSkNvKM1De

Сегашните Neff не са като старите плотове с рамка, а имат само две тънки лайстни отляво и отдясно. Това позволява да се вградят няколко плота един до друг.

Лайстните са много плътно прилепнали и чистенето не е по-трудно отколкото на останалите плотове. Плотът без рамка така или иначе се поставя или върху кухненския плот, при което се образува ъгълче, или наравно с кухненския плот, при което остава малка фуга, обикновено запълвана със силикон. И в двата случая почистването изисква едно минаване с кърпа и препарат по краищата на плота, така че ако плотът е с лайстни, усилието е горе-долу същото.

# 81
Аз съм с плот с рамка. Така ни посъветваха когато правих кухнята преди години и не съжалявам. Доводът, който изтъкнаха беше, че ако нещо падне от горните шкафове (чинии, чаши), може да отчупи ръбчето на плота. Вероятно има резон. Не съжалявам до момента. Не се събира мръсотия между плота и рамката на стъклокерамиката.

За да отчупи ръбчето трябва да уцели много точно края на плота. Ако падне къде да е по-навътре ще счупи целия, с рамка или без. Което практически изравнява шансовете за чупене.

# 82
  • София, Манастирски ливади
Случва се, случва се, от личен опит го казвам Confused
И да помоля за съвет. Моят в момента е комбиниран газ и ток. Обмислям индукция само или да си взема пак с газ? Газовите някакси все нещо не ми е точно. На единия най-силното ми е слабо, на другия най-слабото ми е силно. Няма угодия и като че ли използвам повече керамичните. Затова си мисля, че май няма да ми липсва газта толкова.

# 83
  • София
Случва се, случва се, от личен опит го казвам Confused
И да помоля за съвет. Моят в момента е комбиниран газ и ток. Обмислям индукция само или да си взема пак с газ? Газовите някакси все нещо не ми е точно. На единия най-силното ми е слабо, на другия най-слабото ми е силно. Няма угодия и като че ли използвам повече керамичните. Затова си мисля, че май няма да ми липсва газта толкова.

Струва ми се, че вече сте взели решение, но най-добре изгледайте това видео - човекът ясно откроява всички основни плюсове и минуси на двете технологии, при това от позицията на потребител: https://youtu.be/yEeOUM67zYU

# 84
  • Хасково
Аз моля за препоръка за индукционен плот, изобщо не съм ориентирана какво трябва да гледам, досега бях на керамичен. Искам да има 3 или 4 сектора. Марка Bosch или Neff, бюджет 1000-1500.

# 85
Много благодаря, дами!
Решихте ми дилемата, вече поръчах Neff. Дано е наличен, защото излезе надпис, че някои продукти в количката (само плотът беше всъщност) били с ограничена наличност. Ще ви държа в течение.

# 86
Кубратова, ако не е късно, аз преди половин година взех подобен, без лайсни. Тогава беше на цената на този, който си поръчала. Не мога да дам отзиви, защото още не е въведена в експлоатация кухнята.
https://neff.expo2000.bg/magazin/t66pyy4c0/#%d0%b1%d1%83%d1%82%d … bd-twist-pad-flex

# 87
Благодаря, White Silence, вече го поръчах. Този път ще ползвам с лайсна. В апартамента е без и бях свикнала, затова така разпитвам.

# 88
Благодаря, White Silence, вече го поръчах. Този път ще ползвам с лайсна. В апартамента е без и бях свикнала, затова така разпитвам.
Ей, и да пазиш копчето Wink  Flowers HibiscusPurple Heart

Да кажеш после дали ти харесва плотът.

# 89
  • София

От всички модели Neff, само този и двата по-скъпи, които са с Flex Design, имат сензор за пържене, затова препоръчах него.

Общи условия

Активация на акаунт