Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 16 802
  • 461
  •   2
Отговори
# 450
  • София
здравейте, търся фурна бош 6-та серия, черна с плавно затваряне и пиролиза.

След четенето в форума намерих ето тази препоръчвана от Vilemina, но искам и панела да е черен.

Цитат
HBG579BS0 - тази е същата като техника, но с по-модерен контролен панел - голям, графичен дисплей (TFT) и електронно избиране на функциите, без напечатани на панела символи, както и плавно затваряне на вратата. Именно тази фурна е настоящият лидер в класацията на Stiftung Warentest, заедно с две други разновидности на модела.

Не намирам дали има същия модел, но с черен панел.

HBG579BS0 няма черна версия, поне у нас. Изобщо, много малко модели са с този TFT дисплей.

Макар и с по-малък дисплей, HBG578EB3 е на практика същата фурна и напълно отговаря на изискванията ви:
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BG578EB3/p/653632

Друга възможност е HBG3720B3, която макар и от серия 4, е доста близка до горните модели - има същото техническо устройство, но е с малко по-малко режими и по-малко автоматични програми. За сметка на това е със сензорно управление:
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BA372EB3/p/653636

# 451
  • София
Здравейте, момичета!
От известно време търся фурна за вграждане, попаднах на темата и реших да потърся съдействие от вас. Много дълги години вярно ми служи една печка Gorenje, но фурната тотално се предаде и е време за смяна. Плота за вграждане съм го купила вече, но все още не съм избрала фурна. Лимита ми е 900/1000 лв., като първо се бях спряла на Teka HCB 6539 P, но от прочетеното тук малко се разколебах. От 5-6 години ползвам на вилата Тека /без пиролиза/ и съм доволна, но сега искам нещо по-добро. Нямам кой знае какви изисквания за екстри и програми, но държа да има телескопични водачи, пиролиза и по възможност цвят инокс. Relaxed От този ценови клас, беше предложена ELECTROLUX EOF4P56X с пиролитично почистване, но ще се радвам ако някой се включи с още някое предложение и разбира се съвет.
Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

# 452
Малко по-назад в темата има много препоръки за фурни в този финансов диапазон, включително на Бош (виж постовете на Вилемина, даже са с разбор на функции, плюсове, евентуални минуси и т.н, направо са си ръководство за избор).

# 453
  • София
Здравейте, момичета!
От известно време търся фурна за вграждане, попаднах на темата и реших да потърся съдействие от вас. Много дълги години вярно ми служи една печка Gorenje, но фурната тотално се предаде и е време за смяна. Плота за вграждане съм го купила вече, но все още не съм избрала фурна. Лимита ми е 900/1000 лв., като първо се бях спряла на Teka HCB 6539 P, но от прочетеното тук малко се разколебах. От 5-6 години ползвам на вилата Тека /без пиролиза/ и съм доволна, но сега искам нещо по-добро. Нямам кой знае какви изисквания за екстри и програми, но държа да има телескопични водачи, пиролиза и по възможност цвят инокс. Relaxed От този ценови клас, беше предложена ELECTROLUX EOF4P56X с пиролитично почистване, но ще се радвам ако някой се включи с още някое предложение и разбира се съвет.

Teka HCB 6539 P няма кръгов нагревател и съответно ѝ липсват две от важните функции, включващи пълноценна конвекция:

Иначе фурната не е лоша и може да готви и така, но с тази остаряла концепция тя има по-малко възможности, отколкото съвременните мултифункционални фурни, които се предлагат на пазара, при това на сходни цени. Например, в тази фурна няма как да печете на две нива едновременно или пък да търсите ефекта на въздушното „пържене“.

За този бюджет, бих препоръчала Bosch HBA574BS3:
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BA574BS3/p/653638

Electrolux EOF4P56X не е лош вариант, но все пак отстъпва на Бош както по качество и надеждност, така и като готвене. Бош има по-мощни нагреватели, осигуряващи по-добро печене.

И двете фурни нямат телескопични водачи, защото производителите ги предлагат в по-скъпите си модели. Според мен обаче не си заслужава да избирате фурна по този признак, защото телескопичните водачи са аксесоар - той може да се купи отделно и няма пряко отношение към работата на фурната. По същият начин, не бих избирала фурна по това какви тави или решетки има (или няма).

# 454
  • София
Здравейте, момичета!
От известно време търся фурна за вграждане, попаднах на темата и реших да потърся съдействие от вас. Много дълги години вярно ми служи една печка Gorenje, но фурната тотално се предаде и е време за смяна. Плота за вграждане съм го купила вече, но все още не съм избрала фурна. Лимита ми е 900/1000 лв., като първо се бях спряла на Teka HCB 6539 P, но от прочетеното тук малко се разколебах. От 5-6 години ползвам на вилата Тека /без пиролиза/ и съм доволна, но сега искам нещо по-добро. Нямам кой знае какви изисквания за екстри и програми, но държа да има телескопични водачи, пиролиза и по възможност цвят инокс. Relaxed От този ценови клас, беше предложена ELECTROLUX EOF4P56X с пиролитично почистване, но ще се радвам ако някой се включи с още някое предложение и разбира се съвет.

Teka HCB 6539 P няма кръгов нагревател и съответно ѝ липсват две от важните функции, включващи пълноценна конвекция:

Иначе фурната не е лоша и може да готви и така, но с тази остаряла концепция тя има по-малко възможности, отколкото съвременните мултифункционални фурни, които се предлагат на пазара, при това на сходни цени. Например, в тази фурна няма как да печете на две нива едновременно или пък да търсите ефекта на въздушното „пържене“.

За този бюджет, бих препоръчала Bosch HBA574BS3:
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BA574BS3/p/653638

Electrolux EOF4P56X не е лош вариант, но все пак отстъпва на Бош както по качество и надеждност, така и като готвене. Бош има по-мощни нагреватели, осигуряващи по-добро печене.

И двете фурни нямат телескопични водачи, защото производителите ги предлагат в по-скъпите си модели. Според мен обаче не си заслужава да избирате фурна по този признак, защото телескопичните водачи са аксесоар - той може да се купи отделно и няма пряко отношение към работата на фурната. По същият начин, не бих избирала фурна по това какви тави или решетки има (или няма).
Благодаря, Vilemina, май ще е тази:Bosch HBA574BS3 Smirk

# 455
Поръчахме и във вторник ще ни ги доставят. Надявам се да съм направила правилния избор.
Плота
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pxy675dc1e

Фурната
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba372eb3-71-l-piroliza

# 456
По мое виждане  много добър избор. Със здраве да ги ползвате и като запашеш престилката, да пишеш дали си доволна Simple Smile

# 457
Кубратова, благодаря!
Благодаря и на Vilemina за подробните ревюта, а пост #93 наклони везната.
Бяхме по магазините на оглед и за една милимунда да си тръгна от Техномаркет с
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pxe-675-dc-1e.
Не, че е лош, но очите ми останаха в PXY675DC1E
Отваряйки да хвърля последен прочит ми излезе, че ги има и двата в Техномикс, фурната също беше налична /мостра, за да я видя/ само там. Оказа се, че работят в неделя до 17ч и решихме да ги видим на място. Цената може би не е най- добрата, но се изморих от четене, търсене и обикаляне.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 13:46 от •mimoza•

# 458
  • София
Чудесни уреди, честито! Пожелавам да ви служат дълго и вярно!

Ще се радвам да споделите впечатления от плота, след като опитате разните му функции.

# 459
Vilemina, направи ми впечатление, че тази, която взех HBA372EB3
не е с плавно затваряне. Само това ли е разликата с HBG3720B3 - плавно затваряне, клик водачите за сметка на тавата с дупки.
Има ли си всичко или съм се прецарала от недоглеждане на модела? Да я връщам ли и да търся другата? Има разминаване в описанието на сайта им.
Пп. Обадих се и писах. Ще видим дали ще анулират пращането. Така става като имаш 32 отворени прозореца с фурни на телефона 😤

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 19:23 от •mimoza•

# 460
  • София
Vilemina, направи ми впечатление, че тази, която взех HBA372EB3
не е с плавно затваряне. Само това ли е разликата с HBG3720B3 - плавно затваряне, клик водачите за сметка на тавата с дупки.
Има ли си всичко или съм се прецарала от недоглеждане на модела? Да я връщам ли и да търся другата? Има разминаване в описанието на сайта им.

И двете имат функция Air-Fry, включваща тава с дупки, т.е. разликата е само в плавното затваряне. Телескопични водачи също имат и двете, само че на HBG са клип-релси и могат да се местят на различни нива, а на HBA са фиксирани на второ ниво.

Дали си се прецакала зависи от гледната точка - мен например плавното затваряне ме дразни, защото вратата всеки път се бави и не мога да затворя бързо, както затварям обикновената врата.

Не разбирам защо някои екстри се налагат като задължителни в определен клас, при положение, че са въпрос на предпочитание. Разбирам да се налагат екстри, които не пречат - например пиролизата, автоматичните програми и др. може човек да не ги ползва, ако не иска, но това бавно затваряне няма как да се избегне.

Пп. Обадих се и писах. Ще видим дали ще анулират пращането. Така става като имаш 32 отворени прозореца с фурни на телефона 😤

Аз затова гледам тези неща на компютъра. Мобилните версии на сайтовете скриват много от детайлите или ги запращат някъде надолу, заради малкия размер на екрана.

# 461
Да, може би е въпрос на личен избор, а под прецакване имах предвид, че сама съм си виновна за недоглеждането от много четене. Дори намерих поста в който сравняваш точно тези два модела.
HBG3720B3 беше моето първо желание и избор.
Утре ще отидем да си вземем плота и да ни върнат парите. Подходиха професионално, за което им благодарих.
Вече си разпечатах ръководствата и ще ги разучавам докато въведа уредите в експлоатация. На първо четене плота звучи доста сложен, но вярвам, че в кратък срок ще го отчета като една успешна покупка и ще използвам възможностите му с лекота.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 20:54 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт