Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 25 234
  • 650
  •   2
Отговори
# 600
Благодаря! Да се връща на всички ви удовлетворението от избора!
Редактирах поста - втасването СЕ случи за отрицателно време. Ето за това не искам накичени излишни функции и глезотии, които прекалено оскъпяват и без това скъпите уреди. Визирам например асистент и мобилно управление с амнайсехилядипрограми. Айде нЕма нужда 😂 Ей такива неща....

# 601
  • София
Скрит текст:
Извинявам се , ако е коментирано , но не успях да открия информация назад в темата - килограмите за печене на месо при програмите на Bosch за цяло парче ли се отнасят или месото може да е нарязано и на отделни пържоли?
Благодаря предварително!

Ами например програма "Свински врат без кост "- касерола с капак, тегло на месото 0,5-3 кг., без запичане
Има и още 3 програми за свинско с аналогичен текст .
Не става ясно дали е за цяло парче месо .При  другите програми пише цяла риба , цял заек , части пиле и т.н.
Ще съм благодарна за насоки , иначе ще се пробва : проба -грешка 😄

Програмите „Свински печен врат (без кост, с подправки)“, „Свинско печено, с коричка“ и „Свинско печено филе“ са предназначени за цяло парче месо. Ако парчетата са две, от по над 400-500 г, вероятно пак ще се получи добре, но ако е нарязано на пържоли - по-скоро не.

На пържолите им трябва доста по-малко време, за да се сготвят и запекат, отколкото на цялото месо. Освен това, приготването на пържоли е относително лесно и за него не е нужна специална програма. Човек може сам да си програмира печенето като зададе нужните режим, температура и време.

# 602
  • на село
Благодаря много!

# 603
Ако някой е пекал кебапчета , кюфтета, да каже на коя програма, защото при мен на функция грил, 2 степен, адски дими и мирише , Цялата стая Става в дим, като отворя фурната, след това мирише доста лошо.
Аз ги пека на функция грил, но слагам малко вода в тавичката в която са. Не пушат, не димят и се изпичат супер без да стават като варени. Примерно половин см вода, на око я слагам, колкото да покрие дъното. Обръщам ги когато са готови отгоре, ако се налага пак доливам малко вода. По този начин не пръскат, не цапат тавата много, защото не загарят на дъното и остават сочни, а не като подметка.

# 604
Имам проблем с фурна за вграждане бош .Ето тази
 https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BA578BS0/p/702814
Изгоря.Работеше на 170градуса и на 20-тата минута каза “пляк” буквално и изгоря.Бушон не ми е падал.
Купена е февруари 2023г и съответно и е изтекла гаранцията 2 год .Обаче не помня ,дали тогава имаше удължена гаранция 5 г като я купих.Звъннах на номера 0700 нещо си на бош и момичето което вдигна ,не провери по номера на уреда ,ами каза ,че кампанията за 23година е била от март до декември за 5г гарранция.Има ли начин да проверя това лично?Някакви съвети да се занимавам ли с ремонт въобще?Дори не стигнах да и пробвам пиролизата .Тя е ползвана фурната  много малко.

# 605
Не бързай да я отписваш. Най-малкото едно посещение от техник, пък ако ремонтът ще е твърде скъп, ще прецениш дали си струва.
За удължената гаранция се правеше регистрация в сайта и би трябвало да я имаш на файл в профила си. Аз ги и разпечатвам и ги пазя и на папка в компютъра, че не е едно да го помня с каква гаранция е.
Хич не съм добре с техниката (само я ползвам), но да не е станало късо съединение по някаква причина? Тук има поне две-три дами инженери и на "ти" с техниката, може да дадат по-правдоподобно предположение. 

# 606
Имам я в профила на бош съм я регистрирала ,но не пише нищо за гарнция.Имам и двете съдомиялни и пералня.Всичко уж регистрирам ,но ще пробвам не през телефона а през таблета да разгледам профила подробно.

# 607
Влез през друго устройство и разгледай подробно. За всеки уред пише и срок на гаранцията. 

# 608
  • София
Имам проблем с фурна за вграждане бош .Ето тази
 https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BA578BS0/p/702814
Изгоря.Работеше на 170градуса и на 20-тата минута каза “пляк” буквално и изгоря.Бушон не ми е падал.
Купена е февруари 2023г и съответно и е изтекла гаранцията 2 год .Обаче не помня ,дали тогава имаше удължена гаранция 5 г като я купих.Звъннах на номера 0700 нещо си на бош и момичето което вдигна ,не провери по номера на уреда ,ами каза ,че кампанията за 23година е била от март до декември за 5г гарранция.Има ли начин да проверя това лично?Някакви съвети да се занимавам ли с ремонт въобще?Дори не стигнах да и пробвам пиролизата .Тя е ползвана фурната  много малко.

Независимо дали е в гаранция или не, нека да видят какво ѝ е. Най-добре е да се обърнете към оторизирания сервиз - има форма за контакт на сайта на Бош.

Предполагам, че може да е изгоряла платка. Ако е в гаранция, ще я сменят, а ако не е, ще ви кажат цената. При всички случаи една платка струва по-малко от нова фурна.

# 609
За удължена гаранция не е достатъчна само регистрация на уреда. Има допълнителна стъпка "удължи гаранцията", при която се генерира сертификат. За съжаление го забелязах и разбрах късно едва на третия уред и срока изтече. Фурната и плота си останаха с 2г.  Нищо не може да се направи, та ще се моля да работят. Предстои ми да регистрирам и хладилника идните дни.

# 610
  • на Мелмак
На предишна фурна за платката ми обявиха цена 700лв,за фурна около 1000 няма как да дам. Не беше Бош.
Много неприятно.

# 611
mimoza•, честити да са ви новите придобивки, със здраве и безаварийно! Гаранцията на фурна Bosch, не я мисли толкова. Работят си много повече от 5 г. В 2 къщи сме всичко Bosch и Siemens от 2000г (немски) и 2014г (немски и турски). Единственото, което се е налагало за ремонт е долен реотан на фурната, 200 лв, 2 пуш бутона, 70 лв, 2-3 пъти крушки и някакво уплътнение при помпата на миялната, супер евтино беше, колкото за посещение.
Предстои ми нова кухня и избирам същата марка. Само за моделите се допитвам тук, че съм изостанала в развитието Blush И на теб и на мен, момичетата много помогнаха в избор на микровеле и фурна Flowers Hibiscus

# 612
  • ВАРНА
Аз също се обзаведох с нов плот и фурна.
Избрах тези на Бош
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/cookers- … n-ovens/HBG578EB3
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/inductio … n-hobs/PIB375FB1E
след доста четене и вашите мнения тук в темата ми помогнаха при избора.
Кухнята ми все още не е готова, та не съм ги ползвала…

# 613
Здравейте, какво ви е мнението за тази фурна https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-elektricheska … urce=mobile%20app
Няма да я ползвам често, защото имам и друга кухня, затова търся по бюджетна.

# 614
Здравейте, какво ви е мнението за тази фурна https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-elektricheska … urce=mobile%20app
Няма да я ползвам често, защото имам и друга кухня, затова търся по бюджетна.
За самата фурна не мога да ти дам съвет, защото съм с друга марка, но каквато и да вземеш, не е за предпочитане от Емаг, същия модел виждам в Техномикс, Технополис, Зора и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт