Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

  • 33 168
  • 889
  •   3
Отговори
# 660
  • Мнения: 6 067
Здравейте, каква е разликата между тези две фурни и добри ли са?

 https://www.technomarket.bg/furni/bosch-hba534es0-09164493

https://www.technomarket.bg/furni/bosch-hba554es0-09167397

Тези, невидимите, които се слагат под плота къде могат да се разгледат като цени и стават ли за компакт плотове?
https://invisacook.bg/
По-напред даден от Кубратова:
https://stonecenter.bg/%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b3%d0%b8-%d0%bc%d0% … -2/invisacook-bg/

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 13:27 от niljaniljo

# 661
  • USA
  • Мнения: 2 512
Уж разглеждах, но не виждам цена и как да се поръча.

# 662
  • Мнения: 6 067
Уж разглеждах, но не виждам цена и как да се поръча.
Има контакти.
Ето ви и
https://electrosound.bg/invisacook.html

# 663
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 674
Здравейте!
Преди време мисля, че Вилемина беше  показвала един незалепващ тиган на AEG, който става за индукция.
Моля,  ако някой си спомня или самата Вилемина,  да го покаже отново.
Аз тогава купих  WMF с дъно като пчелна пита и хич не съм доволна. Залепва, а и трудно се почиства или  аз не знам как.
Не е съвсем по темата, но все пак касае индукционен плот.
Надявам се да не изтрият мнението/въпроса ми.

# 664
  • Мнения: 7 857
Аз имам такъв на WMF, залепва ми само ако мазнината не е загряла добре и ако пека мариновани с мед, сок от нар или кленов сироп месца. При тях обаче, дори и да залепне в началото, се изчаква и като се поопече, самичко се отлепя.  Иначе друго не ми е залепвало, много си го харесвам, но ми е тежък - моят е голям размер - и не мога да го вдигам с една ръка. Малък такъв обаче не намирам, явно отдавна е изчерпан. По-малки си купих от друга тяхна серия - комплект с подвижна дръжка.
Буболина, не е точно спам според мен, защото тук редовно и по необходимост се обсъжда и замяната на съдовете, подходящи за индукцион, така че двете теми са неразривно свързани, а понякога решението за плота минава точно през решението и за съдовете.

# 665
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 674
Ето го моят тиган, след като е измит само с гъба и препарат.
Скрит текст:

Трябва да го напръскам със силен обезмаслител за да "светне".
Само дето не ми се пръска с агресивни препарати, след като изпържа 3 яйца.
В случая от снимката, са печени мини палачинки.

# 666
  • София
  • Мнения: 2 412

Добри са фурните. Основната разлика е в това, че HBA534ES0 има самопочистващ се панел само на задната стена, а останалото трябва да се чисти с препарати, докато HBA554ES0 е със самопочистваща повърхност отвсякъде, с изключение на дъното.

Второто е много по-удобно, защото имате да чистите само дъното, а останалата част от камерата на практика никога не я пипате - тя абсорбира всичко, пръснало пръснало от храната и попаднало по стените.

# 667
  • Мнения: 5 714
Имам питане - колко често може да се ползва самопочистването чрез пиролиза?

# 668
  • USA
  • Мнения: 2 512
Много благодаря, Vilemina!
Правилно ли разбирам, че по-евтината в случая е по-хубава?

# 669
  • Мнения: 52 259
Какво е швамтух, никак не съм запозната с нещата, които използвате в БГ.
А това, че не всички съдове могат да се използват на индукционни котлони, вярно ли е? Какви могат и какви не? Купила съм едни, които много си ги харесвам, как да разбера дали стават?

Това например. Много хора грешно му казват швантух.
https://izi.bg/product/8771/edeka-shvamtuh-popivatelni-karpi-5-br.html

Дъното може да се пробва с магнит. Ако залепва добре значи най-вероятно става.

# 670
  • София
  • Мнения: 2 412
Здравейте!
Преди време мисля, че Вилемина беше  показвала един незалепващ тиган на AEG, който става за индукция.
Моля,  ако някой си спомня или самата Вилемина,  да го покаже отново.
Аз тогава купих  WMF с дъно като пчелна пита и хич не съм доволна. Залепва, а и трудно се почиства или  аз не знам как.
Не е съвсем по темата, но все пак касае индукционен плот.
Надявам се да не изтрият мнението/въпроса ми.

Ето това са тиганите, но май вече няма откъде да се купят:

https://aeg-housewares.com/bg-bg/kolektsiia


Виж последните 2-3 страници от тази тема, там има доста предложения:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1731868


Това с „пчелната пита“ според мен е голяма глупост. Идеята му беше тиганите с покритие да се направят по-износоустойчиви и да се увеличи живота им. Практиката обаче доказа, че тази метална решетка влошава незалепващите свойства на тигана, а в същото време не го прави „вечен“, както го рекламираха. 

Според мен, най-доброто, което може да се купи в момента е Tefal, за предпочитане - от моделите, които са изцяло от неръждаема стомана. Ето тези например:

https://www.amazon.de/E3040644-Non-Stick-Suitable-Induction-Stai … 2-2447947-0880711

На линка има всички размери на този тиган, както и коплекти от 2 или 3 бр., които излизат доста изгодно.

Добър вариант са и тиганите с подвижна дръжка, които по-лесно се прибират в шкафа:

https://www.amazon.de/-/en/L97691-Oven-Safe-PFOA-Free-Including- … 2-2447947-0880711

Те са малко по-скъпи, но ги има и в комплект с касероли, съвместими с дръжката.


WMF също имат модели с нормално покритие, например този:

https://www.amazon.de/-/en/Induction-Cromargan-Stainless-Coating … 2-2447947-0880711

# 671
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 674
Благодаря, Вилемина, ще погледна в темата.

Наистина е голямо разочарование пчелния тиган, а цената му беше височка.

# 672
  • USA
  • Мнения: 2 512
Пак съм аз, но ми попаднаха бели котлони. Какво ви е мнението за тях?

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pif612bb1e

Тъй като плотът ще е бял, имитация на мрамор, мисля, че такива ще стоят по-незабележими.

Или този?

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-puj61rbb5e

# 673
  • Мнения: 7 857
Буболина, аз го мия в СМ, но и на ръка съм го мила, не остават такива следи. Но той не е и за палачинки - те изискват продължително нагряване на малко количество мазнина, при сравнително висока температура и от това се е получил и този ефект върху стоманената част, мазнината направо се е спекла върху нея. Не очаквам тиганът да е вечен, разбира се, но все пак е в употреба вече 5 години интензивно (ползвам го за печене на месо и пържене/паниране) и си е съвсем наред. 

# 674
  • Мнения: 52 259
Пак съм аз, но ми попаднаха бели котлони. Какво ви е мнението за тях?

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pif612bb1e

Тъй като плотът ще е бял, имитация на мрамор, мисля, че такива ще стоят по-незабележими.

Или този?

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-puj61rbb5e

Белият плот е опасно нещо, защото винаги бялото му е с някакъв нюанс и ако не си пасва с нюанса на кухненски плот стои грозно. По-добре черен.

Общи условия

Активация на акаунт