Забременели след инвитро - тема 55

• 15 255
  • 254
  •   1
Отговори
# 210
Не, не е предпоставка за секцио.

Относно преносването, наскоро четох, че при инвитро бременност не трябвало да се чака повече от 40 седмици. В една друга група за инвитро го четох, беше напълно нова информация за мен, но като се поразтърсих, се оказа, че наистина има леко повишен риск от усложнения и проблеми с плацентата след 40 г.с. при инвитро бременностите. Препоръчва се индукция, ако не си родила до тогава.

Моите и двамата ги родих в 38 г.с., първото раждане беше индуцирано, второто тръгна само.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 10:14 от Tessaria

# 211
Моето първо раждане бе в 39+1 г.с., тръгна естествено. Иначе щяхме да индуцираме 3 дни по-късно, но заради анатомични притеснения на АГ (тесен таз при мен). Нито един специалист, когото посетих тогава, не ми е споменавал за препоръки за секцио, а родих на 35+.

В момента съм във втора бременност (25 г.с.) и отново вървим в посока на естествено раждане.

# 212
Моето първо раждане бе в 39+1 г.с., тръгна естествено. Иначе щяхме да индуцираме 3 дни по-късно, но заради анатомични притеснения на АГ (тесен таз при мен). Нито един специалист, когото посетих тогава, не ми е споменавал за препоръки за секцио, а родих на 35+.

В момента съм във втора бременност (25 г.с.) и отново вървим в посока на естествено раждане.

Благодаря Ви за отговорите. Аз съм много притеснена да не пренося, а бебето дори не е слязло в таза. Не знам какво да правя, в 39+3 г.с съм, АГ-то каза, че няма как да се индуцира раждане, щом няма ангажиране в таза и ще чакаме най-много до 41 г.с, но не искам да чакам. Дали има шанс да започне раждане, без бебето да е ангажирано в таза?

# 213
Възможно е, но е рядко и обикновено се случва при втора или поредна бременност. Има време бебето да слезе, не се притеснявай. Има и упражнения с които можеш да му помогнеш, пробвай Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 00:23 от Tessaria

# 214
Здравейте! Моля за съвет. С положителен тест съм след инвитро. Вчера ходих на първи преглед, видя се само околоплодно мехурче, но все още не се вижда ембрион. Казаха ми, че е все още рано и че съм в 5г.с. и нещо. Всичко беше наред, но около час преди прегледа започна леко ръждиво-кафяво зацапване има нещо като повлекла, пак в същия цвят. Докторката ми увеличи дозата на прогестерона и ми изписа но шпа. Каза ми да лежа. Днес все още го има, но е оскъдно. Знам, че като цяло е нормално да има оскъдно зацапване, но тези повлекла (не е точно течение, приличат на нишки) ме притесняват. Не пия нищо кръворазреждащо и според нея няма отлепяне. Моля за съвет, благодаря!

# 215
Нормално е, не се притеснявай, ембриончето си се прикрепва още. Аз имах такова зацапване в 5та и 7ма седмици и след това в 10 пак, но то вече беше кървене заради хематом и малко отлепване на сакче.

# 216
  • София
Нормално е, жегите също допринасят. Ако продължи по-дълго или се засили, тогава бързо при лекар.

# 217
Благодаря ви! За сега няма промяна, но не е спряло все още. Продължава вече близо 24ч. Колко дни е нормално да продължи?

# 218
  • София
Aз пък ще споделя моя опит. В 5 седмица ми започна кафяво зацапване, лекичко. Лежах, имах терапия вече. След 3 дни започнах да кървя обилно. Оказа се частично отлепване на хориона. Приеха ме и в болница.
Прокървях още 2 пъти, като 3 път не се установи причина, бях в 25 седмица. 3 пъти лежане в болница.
Синът ми е на 11 месеца вече, родих в 39 седмица здраво момче.

Потърси второ мнение задължително. Жегите няма какво да допринасят за кървене. Не е окей да продължава толкова. Аз бих отишла в спешен кабинет.

# 219
Aз пък ще споделя моя опит. В 5 седмица ми започна кафяво зацапване, лекичко. Лежах, имах терапия вече. След 3 дни започнах да кървя обилно. Оказа се частично отлепване на хориона. Приеха ме и в болница.
Прокървях още 2 пъти, като 3 път не се установи причина, бях в 25 седмица. 3 пъти лежане в болница.
Синът ми е на 11 месеца вече, родих в 39 седмица здраво момче.

Потърси второ мнение задължително. Жегите няма какво да допринасят за кървене. Не е окей да продължава толкова. Аз бих отишла в спешен кабинет.
Напълно подкрепям мнението! Всеки път си ходи при доктора. Аз имах на два пъти след трансфера зацапване преди 12 г.с. и на вторият път доктора ме попита дали искам да остана в болницата,но аз се чувствах добре и отказах.

# 220
Здравейте, пожелавам щастлив финал на всички! 🤗 Имам 0$т@нали, пишете ми на л.с. при нужда 😊

# 221
Здравейте, пожелавам щастлив финал на всички! 🤗 Имам 0$т@нали, пишете ми на л.с. при нужда 😊

Аз също имам, ако някой се нуждае 🌞

# 222
Момичета, как се изчислява гест. седмици след инвитро. Гинеколожката ми каза, че от датата на трансфера се вадят дните на ембриончето и това е денят на забременяване. Така ли е?

# 223
Момичета, как се изчислява гест. седмици след инвитро. Гинеколожката ми каза, че от датата на трансфера се вадят дните на ембриончето и това е денят на забременяване. Така ли е?

https://www.whattoexpect.com/ivf-due-date-calculator/

Може да ползваш калкулатор и ще разбереш с точност.

# 224
Моята си ми ги смята както си е попринцип, от 1вия ден на последния цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт