Забременели след инвитро - тема 55

• 15 237
  • 254
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, как се изчислява гест. седмици след инвитро. Гинеколожката ми каза, че от датата на трансфера се вадят дните на ембриончето и това е денят на забременяване. Така ли е?
Ние се ръководехме по датата на последния цикъл,въпреки,че пункцията ми беше по-рано и до последно си вървеше детето по тази дата.

# 226
Аз ходих на преглед във вторник и си мислех, че съм в 6г.с. + 2 по дата на последна менструация. Но докторката и акушерката ми казаха, че не било така и го изчислявали спрямо дата на трансфера и съм била в 5г.с. и няколко дни. Реално имаше разлика от 3-4 дни и това което виждала на ехографа отговаря като за 5 г.с. До колкото разбрах изваждат дните на ембриона (за бластоцист са 5 дни) и после още 14 дни, все едно от първи ден на цикъла до овулация. Сумарно 19 дни. Ако имате овулация на 14 ден и после след 5 дни е трансфера датите ще съвпаднат с нормалния ви цикъл, но моята овулация е много късна + аз имах трансфер на 6ти ден и от там идва разликата от 3-4 дни спрямо стандартните калкулатори, които използват датата от последната менструация. Надявам се е било ясно това, което искам да кажа 😄

# 227
Момичета, как се изчислява гест. седмици след инвитро. Гинеколожката ми каза, че от датата на трансфера се вадят дните на ембриончето и това е денят на забременяване. Така ли е?
Както са ти казали, има много онлайн калкулатори за изчислявате на термин след ivf. Освен това съвпадат и с датите които АГ изчисляват. Най-общо дават 1-ви ден на 1-ва г.с. около 12 дни преди трансфер на 5 дневен ембри.

# 228
Здравейте! Кога започнахте да спирате медикаментите, които приемахте след трансфера? Интересуват ме конкретно програф и зарзио, ако някоя от вас е имала такива изоисани. Аз съм вече в 7г.с., но дори ми увеличиха дозата на програф, заради зацапване преди седмица. А зарзио поставям всеки ден.

# 229
  • София
До към 12 седмица обикновено.

# 230
Здравейте! Кога започнахте да спирате медикаментите, които приемахте след трансфера? Интересуват ме конкретно програф и зарзио, ако някоя от вас е имала такива изоисани. Аз съм вече в 7г.с., но дори ми увеличиха дозата на програф, заради зацапване преди седмица. А зарзио поставям всеки ден.
Случайно да сте пациент на болница Надежда? Задължително направете консултация с имунолог. Тези лекарства се приемат само под наблюдението на имунолог! По принцип не е желателно да се използват по време на бременност, освен при сериозни отклонения в имунологичната маточна биопсия. Програф с нищо няма да помогне при зацапване.....задължително проверете прогестеронът и спрете да приемате аспирин, ако приемате такъв и веднага се консултирайте и с хематолог. Пожелавам лека и успешна бременност 🍀🍀🍀

# 231
На мен пък ми бяха казали да пия аспирин до раждането, но всичко е консултирано и следено от АГ специалист.
И вече имам до мен едно здраво 4 м. бебче.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 19:56 от B_vas

# 232
Когато има зацапване или кървене аспиринът се спира, защото разрежда кръвта и пречи на кървенето да спре.

# 233
Индивидуално е. Лекарите преценяват, но има случаи, в които дадено лекарство се приема през цялата бременност (обикновено прогестерон, не съм чувала точно Програф и Зарзио да се приемат повече от 12 седмици). При мен Зарзиото го спряха около 7-9 седмица, не помня с точност. При жена ми го спряха към 10-та седмица.
И двете сме били без зацапвания и абсолютно никакви усложнения в този период. Дано това дава ориентир Hug

# 234
Благодаря ви! За сега няма промяна, но не е спряло все още. Продължава вече близо 24ч. Колко дни е нормално да продължи?
Здравейте, аз имах такова зацапване близо целия първи месец, казаха ми, че при инвитро е нормално. Единия ден обаче започна една идея по-силно и отидох до болницата, приеха ме за 5 дни и след това всичко беше наред, след няколко дни спря.

# 235
Благодаря много! И на мен ми казаха, че след инвитро често се скучва, но аз пак го мисля. Последната седница почти не съм имала никакво зацапване, но снощи пак имаше ясна кръв еднократно Sad не беше много и не съм ходила до болницата, защото си имам записан преглед за утре. Общо взето пазя леглото по цял ден.
Благодаря ви! За сега няма промяна, но не е спряло все още. Продължава вече близо 24ч. Колко дни е нормално да продължи?
Здравейте, аз имах такова зацапване близо целия първи месец, казаха ми, че при инвитро е нормално. Единия ден обаче започна една идея по-силно и отидох до болницата, приеха ме за 5 дни и след това всичко беше наред, след няколко дни спря.

# 236
Мисля ,че зацапването можя да се случи при всяка една бременност(инвитро или нормално) ,но е хубаво винаги да се ходи на преглед за да се види дали всичко е наред. Аз бях на два пъти с леко зацапване и просто в тези дни не си биех Фраксипарина(така каза доктора).
Иначе за термина при мен ми го сметнаха от първия ден на цикъла,а съм с 5 дневен трансфер.
Малко извън темата - имам останали инжекции Плолутек ако някой се интересува ги давам 6бр за 50лв в срок на годност до другата година:)

# 237
Момичета, в какви граници трябваше да бъде прогестерона след ЗЕТ? На мен днес ми е 11ти ден след ЗЕТ на 5 дневно ембрионче. Качвам резултата, а ЧХГ преди 2 дни беше 194.83. Много се вълнувам...

# 238
Честито бебоче и лека бременност. 🩷

# 239
  • София
Момичета, след като спряхте всички хормони започна ли да ви пада косата? След като препратих с инжекциите Прогестерон и спрях естрофема, е някакъв кошмар с косата.

Общи условия

Активация на акаунт