Забременели след инвитро - тема 55

• 21 627
  • 378
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте Simple Smile Влизам и аз плахо , плахо в темата . Трансфер на 21.11 на петдневен  балансиран ембрион  . На 01.12 (10 дни след трансфер) - положителен кръвен тест със стойност 150 , на 03.12 - 346 . Би трябвало да съм в 4+2 г.с . Чакам си прегледа на 17.12 . Успех на всички 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

# 301
Браво Sunshine , тихичко честито, много ме зарадва! Стискам палци до пухкав финал! HeartHeartHeart

# 302
Благодаря ти , Мони 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Дай Боже късмет  на всички 🌈

# 303
Момичета, днес ми е десети ден след трансфер и трябваше днес да пусна тест. Отрицателен е засега, но все още имам някаква надежда, че е рано да покаже. Ще пробвам пак след 2 дни. От сутринта имам леко кафеникаво зацапване, което се надявах да е свързано с имплантация, но четох, че може да е и от прогестерона.

За съжаление е отрицателен, много съжалявам и успех при следващия опит!

# 304
Момичета днес цял ден съм с кръвно . Долната граница ми е 95 ,а горната 130-135 ,пулса ми е 110-115 . Аз по принцип съм с ниско кръвно и сега се притеснявам доста . Особено долната граница е доста висока . В 8г седмица съм . Дали трябва да потърся лекар или мога да направя нещо с което да го сваля

# 305
Идете на доктор. Изследвайте и ТСХ и ФТ4.

# 306
Мисля,че е от ТСХ . Вдигнах го много заради естрофема . И доктора ми изписа висока доза -125 еутирокс. Имам запазен час за ендокринолог от месец и нещо и е чак за средата на януари (нямаше по рано) ТСХ преди 2 дни беше 0,68 . Като видях звъннах на ендокриноложката и и обясних ,че доктора ми е вдигнал дозата ,че съм успяла да запазя час за нея чак за след месец . Какво да правя …тя каза да си чакам срещата с нея . Звъннах и в клиниката ,защото те ми напарвиха дозата такава . Казаха да отида на ендокринолог ,при тях вече съм приключила …. Е хубаво де ,но в този смотан град има един двама ендокринолози ,които стават и те нямат часове месеци напред . Не знам вече какво да правя

Идете на доктор. Изследвайте и ТСХ и ФТ4.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 15:37 от pattyK

# 307
Направете онлайн консултация с ендокринолог през Healee

# 308
Момичета, имам проблем, в 20 седмица съм, имам киселини, разстр., болки в стомаха, преди/след/по време на хранене.. общо взето постоянно.. ходих на всякакъв вид лекари и всичко е ок, пия нош па, магнезий, желязо и др.витамини, но нещата не се оправят.. близо месец е така.. не знам какво да правя и дали има опасност за бебето.. интересното е, че качвам по някой кг въпреки нередовното ми и ограничено хранене.. забраниха ми храни съдържащи фибри.. Ако някоя може да ми даде някакъв съвет ще съм благодарна, че е голяма мъка.. 🙏

# 309
Момичета от коя седмица започвате намаляването на прогестероновите препарати ? Аз съм на утрогестан 3х3 ,дуфастон 2х1 и пролутекс по една на ден .
И също така да попитам -запазих час за фетална морфология и биохимичен скрининг с 12 г и 4 дни . Казаха след това ако реша за НИПТ . Но няма ли да е много късно ?

# 310
Моите прогестеронови препарати ги спряха в 12г.с след скрининга.
НИПТ направих в 10 г.с, но доколкото знам някои жени го правят по-късно, ако има съмнения при фет. м и БХС

# 311
Аз имах кратко прокървяване, затова от ниски дози, минах на високи дози прогестерон. Почнах да ги намалявам по схема от 11та седмица и за около 2 седмици го спрях съвсем.
Не е късно за НИПТ след ФМ.

# 312
И аз очаквам към 12 седмица да спирам пролутекса и фраксипарина.

# 313
Момичета ,запазила съм час за фетална и биохимичен скрининг на 8.1 ,когато ще съм 12+ г с . Доктора каза ,че НИПТ чак след това . Но на мен ми се иска към края на този месец и звъннах днес да запазя час за 29 дек . Обаче понеже съм ин витро и ме попитаха със сигурност ли е едноплодна бременност . Реално аз имах трансферирани 2 ембриона ,остана само единия ,но все оше се вижда мястото където и бил втория . Значи е имало имплантация . Казаха ми ,че този сак трябва напълно да изчезне за са направя НИПТ и да го следя сега . Дали въобще изчезва напълно ? Има ли риск все да се вижда ,тоест да е там ? Защото все пак щом е имало имплантация ,той дава отражение върху резултатите

# 314
Доколкото знам има значение в какъв етап е изчезнал близнака - имал ли е плоден сак, ембрион и тн. В зависимост от това има значение след коя седмица трябва да се направи НИПТ, за да не дава отражение. Трябва да го изговорите с лабораторията и те да Ви посъветват кога е май-удачно да отидете.

Общи условия

Активация на акаунт