Забременели след инвитро - тема 55

• 15 361
  • 254
  •   1
Отговори
# 105
Кактусче, аз и двамата ги родих в 38 седмица. Нормални раждания, първото индуцирано заради високо кръвно, второто си тръгна естествено.

# 106
Моето тръгна да се ражда в 40+1, но беше седалищно (в последствие го обърнаха) и не се намести добре в таза.

# 107
Здравейтр! Нормално ли е 7 дена след ЦС (хистеросалпингография) да имам все още зацапване?

# 108
  • София
Темата е за бременни.

# 109
Здравейте,
в 26-та седмица съм. При последния преглед проследяващият лекар ми изписа вит D3 80 000UI, на BIOGARAN. Във Франция съм. Не ми е правила никакви предварителни изследваняи за вит Д и калции. В листовката на витамиан пише, че не се препоръчва на бременни. ЧУдя се дали да я пия тази ампула. С какъв специалист мога да се консултирам - ендокринолог или друг? Моля за съвет.

# 110
Здравейте,
в 26-та седмица съм. При последния преглед проследяващият лекар ми изписа вит D3 80 000UI, на BIOGARAN. Във Франция съм. Не ми е правила никакви предварителни изследваняи за вит Д и калции. В листовката на витамиан пише, че не се препоръчва на бременни. ЧУдя се дали да я пия тази ампула. С какъв специалист мога да се консултирам - ендокринолог или друг? Моля за съвет.
Според мен, ако имате възможност пуснете вит.D, или консултация с имунолог.

# 111
Здравейте, записвам се и аз за термин 28.11
Имам въпрос свързан с болничните.
Аз съм в 30 дневен болничен от пункцията. Въпросът ми е как да процедирам с тези 180 дни болнични за година. (В тези 180 влизат ли и болнични от предходни месеци давани от ЛЛ?)  Ако ги продължа един след друг няма да ми стигнат.
Какъв е варианта?
/Не мога да се върна на работа/

# 112
  • Благоевград
Ако вземеш от 12 г.с. до 45 дневния 180 дни ще ти стигнат. Иначе можеш още от сега след положителен тест, но с друга диагноза беше. По някоя време се минава на комисия за удължаване на болничните до 45 дневния.

# 113
Здравейте, записвам се и аз за термин 28.11
Имам въпрос свързан с болничните.
Аз съм в 30 дневен болничен от пункцията. Въпросът ми е как да процедирам с тези 180 дни болнични за година. (В тези 180 влизат ли и болнични от предходни месеци давани от ЛЛ?)  Ако ги продължа един след друг няма да ми стигнат.
Какъв е варианта?
/Не мога да се върна на работа/
Аз съм същата история. В деня на трансфера бях болничен и после след това 2 седмици си стоях(имаше грипна епидемия,та взех от личният за грип,че не исках да се разбира от работата къде съм била),после имах малко отпуска и после пак болничен и сега съм си болничен от болница(застрашаващ аборт) ,та те разбирам притесненията. Доколкото разбрах може да се мине и на ТЕЛК ако тези 180 дни не ти стигнат, защото при мен със сигурност няма да стигнат,после след това другите 45 дни преди термина не се броят,та те си ти остават.
При мен работата е свързана с масла и химия,та се радвам,че успях малко да бъда на работа. Предложих им да работя от вкъщи,но нямаше никаква реакция, защото по едно време си бях и в болницата заради зацапване,та ако успееш ще си вземеш ТЕЛК,другият вариант е да си вземеш отпуската,или да бъде неплатен.

# 114
Да, може би ще взема отпуска и след това ще започна с болничните. Благодаря ви!

# 115
Момичета да ви питам как се справяте с финансите след инвитрото и сега всички тези последващи изследвания при бременност? Ние два трансфера и две инсеминации имаме и сега съм бременна след 2рият трансфер. Онзи ден си пуснах Vision теста и като платих 1580лв и почти останахме без пари. Направо имам чувството,че след този дълъг път на изследвания, процедури сме на прага.... Сега и скрининг, фетална морфология и не се знае още какво ни очаква и съвсем ми е мъка как ще съберем пари за раждането.

# 116
Момичета да ви питам как се справяте с финансите след инвитрото и сега всички тези последващи изследвания при бременност? Ние два трансфера и две инсеминации имаме и сега съм бременна след 2рият трансфер. Онзи ден си пуснах Vision теста и като платих 1580лв и почти останахме без пари. Направо имам чувството,че след този дълъг път на изследвания, процедури сме на прага.... Сега и скрининг, фетална морфология и не се знае още какво ни очаква и съвсем ми е мъка как ще съберем пари за раждането.
Трудно е доста,аз не работя от трансфера,а вече ще влизам в 7ми месец.Болничния ми,няма да го коментирам..ясно ви е.Имам проблеми,освен пренатален тест ,за който дадох около 2000 лв,всички фетални..и прочие,съм с гестационен диабет,редовно изследвам и посещавам ендокринолог,пия и аспирин,имам консултации с хематолог.От морето съм,изпратиха ме на фетална ехокардиография в София и там една прилична сума се даде.Пия много добавки всеки месец и лекарства,на доста висока цена. Ще раждам секцио в частна клиника.Да не говорим разходите по посрещане на бебето,моите близки и приятели си бяха продали нещата и никой нищо не ми е дал,така че всичко необходимо го купуваме.Мъжът ми в момента е на 3 работи и въобще не мога да го видя,успял е да дойде на един преглед само.

# 117
Абсолютно ви разбирам. При нас е същото. Няма кой да ни помага по никакъв начин. Моят е само на две работи за сега,ама като гледам как вървят нещата.... Имам чувството, че в днешно време за да имаш дете е много голям лукс. Не разбирам как се справят другите. Не всеки работи на висока заплата и е ужасно трудно с всички разходи.

# 118
Здравейте, къде правихте теста? И може ли малко повече инфо

# 119
Абсолютно ви разбирам. При нас е същото. Няма кой да ни помага по никакъв начин. Моят е само на две работи за сега,ама като гледам как вървят нещата.... Имам чувството, че в днешно време за да имаш дете е много голям лукс. Не разбирам как се справят другите. Не всеки работи на висока заплата и е ужасно трудно с всички разходи.
Извинявам се за въпроса,къде ви беше инвитрото и колко ви излезе,като сума?

Общи условия

Активация на акаунт