Забременели след инвитро - тема 55

• 17 266
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Доплерът няма абсолютно никакво отношение към бремеността. Случвало се е в седмицата да имам по три четири пъти, минавала съм спешни кабинети, проблемна бременост. Още от 6+3 ме почнаха и за мен беше важно всеки път да чувам сърцето, не само да виждам на екран че тупка! Отделно до третия месец следящия ми АГ искаше всяка седмицата преглед, и всеки път си имах доплер. И аз също като Вас какво ли не бях чела, подхвърлих на гинеколога и той започна да се смее на тези глупости, че не било хубаво толкова рано, ала бала. Четох и чужда литература по тази тема, еми явно само тук си ги мислим такива. Успех Ви желая! 🍀

# 196
Благодаря Ви, че се включихте! Значи доплера няма да го мисля и остава само изоставането спрямо измерването на ембриончето. Надявам се да е наистина защото е трудно да се измери на този етап и на следващия преглед да си отговаря на седмицата Hands Pray

# 197
  • София
Записвам се плахо тук след свеж трансфер на 30 май и потвърдена на ехограф бременност. Доста е рано, но се надявам всичко да върви по план 😀

# 198
Здравейте, искам да попитам кога си намирате и записвате час за АГ, което да проследява бременността. Доколкото разбрах репродуктивния ми специалист ще я следи до около 3ти месец

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 14:23 от annonymous 18

# 199
  • София
И аз имам същата чуденка, ако отида при обикновен АГ, после как ще избера лекар за раждането?

# 200
Не пречи още в 1вия триместър да се ориентирате към проследяващият и израждащ, докато още си ходите при репродуктивния. Включително за записване по женска консултация ако искате да е по НЗОК (не помня коя навършена седмица беше изискване за това, но беше сякаш към средата/ края на 3ти месец). За лекаря за раждането може да не се бърза отрано, но нищо не пречи да се отиде на преглед при някой който сте си набелязали, за да си прецените дали ще искате и занапред

# 201
Предната бременност (свеж трансфер в Надежда)Цветков ме следеше до 10 г.с.,във 12 -а отидох на фетална при Михова,и по здравна каса при обикновен АГ се записах в 13-а.Израждащия го избрах някъде към 27-ма или 28-а ,отидох в 30-а на първи преглед при него (Сергей Славов от Майчин дом,работи във Марковс и още някъде не помня).
Влизам плахо след Зет на 03.06.,потвърдена бременност на ехограф (пак при Цветков ,но този път във Вита).
Аз се изкарвам 6-а седмица ,по ехограф вчера той ме изкара точно 5-а .Малко ми е объркващо и не знам как се смятат ,каза че всичко е наред .

# 202
Предната бременност (свеж трансфер в Надежда)Цветков ме следеше до 10 г.с.,във 12 -а отидох на фетална при Михова,и по здравна каса при обикновен АГ се записах в 13-а.Израждащия го избрах някъде към 27-ма или 28-а ,отидох в 30-а на първи преглед при него (Сергей Славов от Майчин дом,работи във Марковс и още някъде не помня).
Влизам плахо след Зет на 03.06.,потвърдена бременност на ехограф (пак при Цветков ,но този път във Вита).
Аз се изкарвам 6-а седмица ,по ехограф вчера той ме изкара точно 5-а .Малко ми е объркващо и не знам как се смятат ,каза че всичко е наред .

Artiola, и при инвитро г.с. се смятат според ПРМ. Кога ти е била последната менструация?

# 203

При мен е още по- интересно, в 36+1 съм след ин витро. На късната фетална вчера излезе 36+1, а на 18.06 като бях при проследяващия излезе 36+6.....как се случва това и те не знаят 🤷

# 204
Катрин13, в 36 г.с е съвсем различно. В тази седмица вече се мерят размерите и теглото на бебето, т.е. то как наддава и расте и инвитрото няма никаква връзка. При всяка жена, без значение как е заченала може да има напредък или изоставане в растежа и теглото на бебето. В 5-6 г.с. трябва да се види плоден сак и по неговите размери да се определи на коя г.с. отговаря.

# 205

Artiola, и при инвитро г.с. се смятат според ПРМ. Кога ти е била последната менструация?

На 20.05 .

# 206
Значи си в 5+3 ,  разликата е съвсем малка. Много често в приложенията заблуждаващо пишат че 5 +...... е 6 г.с., но докторите си броят 5+1 ,2 ,3....след 5+6 , тогава следва 6 г.с.

# 207
  • София
Привет, при мен се случи точно така. Според две онлайн приложения бях с няколко дни по-напред, но после и при двата прегледа лекарката изчислява и ме "върна" с няколко дни назад. Така днес съм 6+1.
Изобщо нямам идея как да избера проследяващ или лекар, който ще ме изражда. Чакам да чуя пулс и тогава ще почне едно ровене, четене, търсене...

# 208
Здравейте, имам следните питания:
1. Ин витрото не е предпоставка за секцио, нали?
2. Нормално ли е да се преноси при ин витро и има ли рискове? Или няма значение начинът на зачеване?
3. Вие в коя седмица родихте спонтанно вашите бебчета?
4. До колко най-късно чакат лекарите, преди да предизвикат раждането?

# 209
Твърдо НЕ е предпоставка за секцио ин витрото. По другите въпроси не мога да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт