Забременели след инвитро - тема 55

• 15 258
  • 254
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, в какви граници трябваше да бъде прогестерона след ЗЕТ? На мен днес ми е 11ти ден след ЗЕТ на 5 дневно ембрионче. Качвам резултата, а ЧХГ преди 2 дни беше 194.83. Много се вълнувам...

Моите резултати са много близки, като прогестерона ми е даже по-нисък. Лекарят каза, че са добре стойностите, тъй като аз също бях притеснена дали не е нисък прогестерона. Честито!

# 241
Момичета, след като спряхте всички хормони започна ли да ви пада косата?
Не. До организъм е.

# 242
На мен косата след стимулацията започна много да ми пада, направо на цели кичури. Но след лекарствата за трансфер - естрофем и утрогестан - не, даже може би ми става по-хубава, както и кожата.

# 243
Дами, някоя може ли да ми препоръча проследяващ лекар за Варна? Благодаря предварително!

# 244
Маммиии, някоя, ако е като мен или вече минавала по този път.  Та питането ми е понеже инвитрото ми е в Пловдив и имам доверие само на моя си лекар и се следя там и искам там да раждам. Обаче съпругът ми е леко притеснен с логистиката и евентуално да пътуваме 250км с новородено.

# 245
Аз пътувах 350 км, за да родя, където искам. Без проблем. Отидох предния ден в града, настанихме се, на следващия ден ме приеха и така 5 дни.
На връщане, бебка спеше през цялото време. Спряхме веднъж до 00.
Имах и резервен план, ако тръгне по рано, в града в който живея.

Lina1
Aко не е късно - Майчин дом, със 100 ръце за д-р Бейлерян!!! 😊 С нея може да сте спокойна за бебето и протичането на бременността.

# 246
Аз пътувах 350 км, за да родя, където искам. Без проблем. Отидох предния ден в града, настанихме се, на следващия ден ме приеха и така 5 дни.
Имах и резервен план, ако тръгне по рано, в града в който живея.

И аз това му казвам, ама все пак да съберем  мнения и опит от минали по този път.

# 247
Маммиии, някоя, ако е като мен или вече минавала по този път.  Та питането ми е понеже инвитрото ми е в Пловдив и имам доверие само на моя си лекар и се следя там и искам там да раждам. Обаче съпругът ми е леко притеснен с логистиката и евентуално да пътуваме 250км с новородено.
Акушерка Стаменова на едно обучение каза, че нямо проблем да се пътува с новородено след изписването и даде пример колко раждания има в Надежда от майки от морето и след изписване си пътуват до там.

# 248
Здравейте! С положителен тест съм след ЗЕТ направен на 29 Август. Вчера ми беше първият преглед , според мен съм в 6 седмица, но се видя само много малък сак, който отговаря на 4-5 седмица. Някой да има подобен случай? Казаха да отида пак след седмица, но не мисля , че вървят на добре нещата.

# 249
При мен не беше така, но съм чела, че в подобни ситуации просто трябва да изчакаш хубавите новини до следващия преглед. Вярвай на тялото си и на ембриончето е теб, че е силно, бори се за живот и расте. Има доста позитивни афирмации в интернет, може и чат гпт да питаш, харесваш си една-2-3 и си ги повтаряш, на себе си, на корема. Успех 💖

# 250
Здравейте! След трансфер съм на две 5-дневни и това са стойностите на 12-ти ден. Притеснявам се, че в последния интервал, темпът на растеж се забавя на 42,6 часа, сравнявайки го с началото. Знам, че след 1200 се забавя удвояването, но се надявах на по-висока стойност и забавянето да започне по-късно. Стойностите са следните:

Ден 5 (15.09) → 39
Ден 7 (17.09) → 149 удвояване ≈ 24.6 часа
Ден 10 (20.09) → 683 удвояване ≈ 29.7 часа
Ден 12 (22.09) → 1540 удвояване ≈ 42.6 часа

Това ми е трети трансфер, като единият завърши с кухо яйце, а другият беше неуспешен. Заради това и тревогите са ми в повече.

# 251
  • София
За мен удвояването е съвсем нормално и няма забавяне. А и това не е математика.
Успех, стискам палци за успешен финал!

# 252
Не виждам забавяне? Първите 4 седмици ЧХГ се удвоява на 48 до 72 часа. Чудесни са ви стойностите.

# 253
Здравейте момичета, на 09.09. ми беше трансфера на три 5дневни ембриона.
на 19.09 - HCG+b - 103
на 23.09 - HCG+b - 684
Вчера на 23.09 бях при АГ на преглед и се видя 1 сакче, за 2рото не беше сигурен лекаря. А и е твърде рано, но той предложи да погледне на ехограф.

Трябва ли да си пусна контрола отново на HCG+b според вас?

# 254
Не, щом вече се визуализира на ехографа, на този етап стойността на ЧХГ не е показателна за развитието на бременността. Ще трябва да се въоръжите с търпение и да изчакате следващия преглед. Все още е много рано, наистина, а и е нормално развитието на два ембриона да се разминава с няколко дни, дори седмица. Честито и стискам палци всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт