Забременели след инвитро - тема 55

• 17 230
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! В 6г.с съм, следващата седмица се надявам да чуем пулс. Притесняват ме обаче болки ниско в корема наподобяващи менструални. При вас до кога продължиха и мога ли да ги отдам на лекарствата? Ще попитам разбира се на прегледа, но има още време до тогава.

# 256
Аз до към 10та седмица бях все с такива болки, сякаш всеки момент ще ми дойде. Казаха ми, че е нормално. Желая ти успех 😊

# 257
Здравейте! В 6г.с съм, следващата седмица се надявам да чуем пулс. Притесняват ме обаче болки ниско в корема наподобяващи менструални. При вас до кога продължиха и мога ли да ги отдам на лекарствата? Ще попитам разбира се на прегледа, но има още време до тогава.
И аз бях с такива болки, пулсации, придърпвания и подобни. Също ми казаха, че е нормално и да не се притеснявам. Успех и лека бременност 🌞

# 258
  • София
До към 12-13 седмица имах от време на време подобни болки.
Успешна бременност

# 259
Нормални са такива болки, от имплантацията, хормоналните промени и разтягането на матката. Аз имах болка от кръглите маточни връзки (round ligament pain) почти до третия триместър. Не се притеснявайте, проблем е само, ако болката е много силна или има кървене.

# 260
И аз съм в началото на бременноста и съм всеки ден с такива болки, остри пронизващи или придърпващи в матката.
Сега, се успокоих, че не са само при мен. Никакви други оплаквания нямам, и не знаех дали всичко е ок. А усещането е, че наистина, всеки момента ще ти дойде, като те прониже болката. Другата седмица и аз очаквам да чуя пулс при прегледа, и всичко да е наред.

Littlepiggy, лека и успешна бременност!

# 261
Здравейте отново. Днес бях на първи преглед в родния ми град, а не в Инвитро клиниката. Аз досега живеех с мисълта, че съм 8ма седмица, изчислено с инвитро калкулатор и потвърдено от клиниката. Днес обаче, новият ми доктор каза, че съм в 9та седмица и плода отговаря на 9та. Малко се обърках как се получава така, най-вече защото измества пренаталния тест който мислех да правя. Не знам какво искам да питам всъщност вас, но на някой случало ли му се е. Не знам на кого да се доверя.

# 262
Вероятно е измерил ембриона по-голям. Термин обаче не се мести. Особено пък с инвитро, където е абсолютно ясно кога е зачеването.

# 263
  • София
При първата фетална морфология лекарката ми премести термина с няколко дни, защото измери бебето по-голямо. Като ходих на поредния преглед на женска консултация, споделих това с моето АГ, при която правих ин витрото. Тя се развика, че само те определят най-правилно термина, защото знаят точно кога е направено ембриончето, на кой ден е трансферът и т.н.

# 264
Разбира се, че ще повярваш на репродуктивните специалисти. Със сигурност са по-точни от лекаря, при когото е бил прегледът.

# 265
Да, но скоро трябва да се отделя от репродуктивния. И ще остана с новия и неговите изчисления .. да си държа на моето ли, какво да правя? Или да потърся друг, който се съобразява с факта, че забременяването ми не е естествено?

# 266
Аз бих търсила друг, защото като нищо този ще те натисне седмица-две по-рано за секцио или предизвикване с довода, че преносваш, а това ще е много далече от истината.

# 267
Водите се по датата на трансфера. Тъй като в техните софтуери се въвежда обаче дата на последен цикъл, за да изчислят, напасвате тази дата така че да покаже същото като датата на трансфера. И си държите на тази дата. По измерване на всеки преглед ще има отклонения - в рамките на около седмица напред/назад са нормални. Това не значи, че всеки път се сменя термина. Остава си първият термин, а това, че на снимките от ехографа пише друго според размерите е с цел проследяване, не с цел изместване на термин.

# 268
Пиги, възможно е да се измери по-голяма г.с, защот плодът е по-голям, това обаче не означава че трябва да се роди по-рано. Всички бременности минават през определени етапи, просто има по-големи бебета, по-малки, въпросът е да си мине през всички етапи. Това с местенето на термини и аз го чувам редовно. А ми ако след 2 месеца пак си отговаря на стария термин, пак ли ще го мести. Кажи му, че си инвитро и приемате датата на ПРМ с редовна овулация. Т.е. изчислява си се по ПРМ, а не по размери.

# 269
Научих нови неща от вас. Ами ще говоря с него следващия път и ще видя дали имаме общо виждане за нещата. Благодаря!!

Общи условия

Активация на акаунт