Вода за цялото семейство, дори за най-малките

• 3 953
  • 189
  •   1
Отговори
# 90
  • Плевен
Споделете как насърчавате добри навици за пиене на вода у дома и най-вече как учите най-малките да не забравят колко е важно пиенето на вода! Вашите съвети могат да бъдат вдъхновение за други семейства.
На масата винаги има изворна вода, ние пием много вода и детето вижда това всеки ден. Няма по-хубаво нещо от личния пример!

# 91
С напомняне и обяснения колко е важна за организмите ни.

# 92
С приложения за подсещане

# 93
Личен пример и напомняне.

# 94
С личен пример и напомняне

# 95
  • Пловдив
С обяснения и напомняне вече пие достатъчно вода. Не излиза от вкъщи без бутилка с вода. Лятото бутилката е от 1,5 л., и въпреки че става тежка раницата, не се отказва.

# 96
Слава богу не напомням, от малки пият много вода сега са големи хора и също пият много вода.Мисля,че личният пример е най-важен.

# 97
  • София
Аз самата не съм добър пример за пиене на вода, но децата ги подсещам, че е важно да са добре хидратирани. Купила съм им интересни шишета и чаши и поне малкото дете много им се радва.

# 98
Винаги имам бутилка вода около себе си. Така насърчавам и детенцето си. Като гледа мен да пия иска и той. Много му е любимо да пие от една цветна чаша, която е моя.

# 99
Предлагам на често и напомням, при излизане подготвям бутилка с вода.

# 100
С личен пример и постоянно напомняне.

# 101
Като беше по- малко детето напомнях постоянно, вече е на 10 г и няма нужда, пие достатъчно вода. По- скоро сега на себе си напомням.

# 102
  • София
Е как - с вода под ръка навсякъде. Винаги има пълна кана с вода в хола, в кухнята, в спалните. Бутилки с вода, чаши с вода, навсякъде Grinning Едната ми дъщеря имаше проблем с бъбреците и трябваше да пие мнооого вода. Тогава бях измислила стратегия - на всеки 30 минути по 100мл вода. Това правеше 200мл на час, за 8 часа над 1.5л., което за детето беше супер количество. Моята лична стратегия е като видя водата, да изпивам една чаша, независимо дали съм жадна в момента.

# 103
С личен пример, когато се налага и напомням!

# 104
Като беше малък му предлагах постоянно вода,сега пак му предлагам и нося с над шилес вода навсякъде

Общи условия

Активация на акаунт