През АПРИЛ ще дойде бебче сладко, да зарадва мама, татко!

• 22 391
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
benitta Simple Smile,за нищо,аз не разбирам,иначе с удоволствие
тези дни си мислех за щъркелите вестителки..верно ми се виждат малко,ми ние ще ги побъркаме тия 2 момичета,скоро като се почне Laughing...така че ако някоя има възможност и желание ..може да се предложи Hugаз за себе си мислих,но май ще съм скоро (поне по термин)и незнам после дъли ще имам време да влизам редовно Rolling Eyes
хаиде ..и утре ще чакаме новини от прегледа в селена

# 121
alegragloria, мисля, че не бива да се тревожиш за теглото на беби. Моят лекар например казва, че нормалните бебета са в диапазона 2.500-3.500 (т.е. твоето е такова), над 3.500 ги водели "бебета гиганти". Док каза, че родителите и най-вече разни баби и лели обикновено се радват на големите бебета, но чисто медицински те са извън здравословната норма. Аз също съм 1.60 м и по принцип съм доста слаба (сега съм нашишкавяла с 9 кила де  Embarassed) и треперя моят бебо да не стане по-голям от 3.100, защото док иска секцио ако прехвърлим тези килограми. Така че СПОКО  Peace
neci, много си права за цените на Грако - в Щатите избраният от мен модел количка струва 240 долара, което е с около 200 лв по-евтино, отколкото в БГ. Дори мислехме да я поръчаме по интернет, ама решихме, че нямаме много време и все пак ще си я купим оттук.
Сладки сънища ви желая! newsm46

# 122
И аз усещам някакво затишие Thinking.....понамирисва ми на масово ОБЕБВАНЕ! mamma
Ако няма бебета, то поне лека и безкиселинна нощ Joy! newsm46

# 123
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
аз съм се запътила към Селена, ама без да искам прочетох това при мартенките и реших, че е важно и за нас:
Манго и останалите пловдивски мами,  имам доста неприятни новини за Пещерско от днес. Моя приятелка роди секцио там в четвъртък и говорим вс.ден. В момента няма парно и топла вода. Момичето е с болно гърло. Нощем ставало доста студено, предупреди ме да си нося допълнително одеало, защото дават по 1 и нямат. Отделението е препълнено, така че бебето ти го дават още на 2-я ден след раждането /в нейния случай секцио!/. Гледаш си го ти, само сутрин минават акушерките и мият само дупето. Стерилизация няма никаква. Раздават АМ от общ съд, шишетата си миеш ти /със студ.вода/. Добре е да имаш таблетки за студена стерилизация, в случай,че млякото ти не слезе веднага.
Обезболяване след 1-я ден не дават, освен ако не си поискаш. Бият течен аналгин.
Катетър не слагат, чакаш да ти донесат подлога.
Като донесат бебето, ползваш твои дрешки, шишета, хавлийки, чаршафи за него и одеало. Хубаво е да има и шапка, защото в момента там е студено.
За хигиента на родилките как става без топла вода, няма да коментирам.
Това с парното е временно, сигурно има повреда. Когато лежах там през септ, пак имаше повреда /отпреди да постъпя/, която продължи 10-на дни докато бях там.
Чудех се дали да го пиша, ама реших,че ако на някоя се наложи тези дни да заминава там, по-добре да е подготвена.
newsm78

# 124
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Сиси мерси за материала за масажите  Hug. Нищо, че ни е второ пак ще помогне

# 125
Здравейте,
Пловдивски мами утре актуална ли е срещата пред ДНА в 12.00 часа?Дано и утре да започне така слънчев деня.

# 126
  • София
Alegragloria, не се притеснявай за размерите на бебето. Тъкмо ще се роди по-лесно. То аз съм 1.72 м. и нося 42 номер обувки, но бебето си върви съвсем в нормите и като чета из форума на другите априлки със сходен термин са по-едри.... Божа работа. А и то под 2500 се води с ниско тегло, над тези кг. ги изписват, доколкото знам. А и термините нали знаеш, че при много жени са относителни, да не говорим, че изобщо няма гаранция, че ще се ражда около термина, щото едни бебчовци напират да излизат, а на други пък хич не им се мърда от топлото мамино тумбаче  Blush и се натискат да си стоят вътре до последно.
Иначе и на мен напоследък ми става зле понякога сутрин, а изследванията ми до сега са били все в норма, а и кръвното и то е 130/80, което е доста близко до идеалното. И не мога да разбера от какво. На моменти виждам някакви жълти точици пред очите си, мърдащи. Докторът ми изписа някакви леки хапчета за кравно, въпреки, че на мен 130/80 не ми се струва високо, при положение, че 120/80 е перфектното, ама кво да се прави. Пия ги сега от няколко дни.
Понякога ми се повдига за малко, без причина, но според мен е, защото бебето е заело целия ми корем и не остава място за манджата  newsm03

# 127
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,
това безсъние е ужасно. Да се оплача от кучето на съседите! Не знам тази булонка от къде го вади този глас ама цяла нощ не спа  #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire Определено ми се искаше да стана и да я застрелям. И аз гледам куче, ама то си е възпитано с режим  Laughing Laughing по цяла нощ си спи, няма такива изпълнения.
И от въртенето в леглото и малкия пришълец  newsm30 започна една гимнастика в корема  newsm32.
И кошмарите - до сега сънувах, че ще раждам пък багажа за болницата не е готов или че не съм купила всичко за бебето. Е вече купих всичко, сега пък сънувам, че ми искат подкуп в болницата. newsm29 Rage Може да е в следствие на репортажа снощи по Нова за линейките, знам ли вече newsm12
Абе луда работа  smile3534

Лек ден все пак

# 128
  bouquet Добро утро!   bouquet

Вчера следобяд установих, че краката ми са отекли повече от обикновенно в глезените и прасците Sad Това нормално ли е?
А за упойките при секцио - те са задължителни навсякъде! Затова платеното секцио е по-скъпо от платеното раждане. Досега не бях чувала след ЕПЗ да шият без упойка, къде се практикува така #Crazy

Слънчева и хубава седмица на всички, коремчета! Малко остана! bowuu

# 129
Добро утро тумбачета!
  food010
И при мен екстрите бяха пълни тази нощ Sick-киселини, хълцане от страна на бебка и среднощна гимнастика(мисля, че и харесва да ме буди,сигурно много се забавлява там вътре  Stuck Out Tongue Winking Eye), ходене до тоалетната през 5 минути, а на всичкото отгоре нашият тати трябваше да тръгне в 4 часа и за мен нямаше нощ Tired, но какво да се прави!  33uu
elku - elena, и ние имаме едно такова комшийско куче  animal037, дето реве на умряло и то посред нощ,едно виене, едно скимтене,един лай.....15 години съм гледала куче,ама беше от послушните и възпитаните bowuu
Радвам се,че ви допада това за масажите. Ще има и продължение Peace
Я да ви попитам Confused:: някой взимал ли е Малтофер Фол, от две седмици ми е предписано, уж имам здрав стомах, но туй чудо ми разказа играта smile3550.Пише,че било нормално "гастроинтестиналното дразнене",но чак пък две седмици.... newsm78

# 130
  • София
Добро утро!

Вчера вярно беше затишие и и аз като sissi  си помислих да не е почнало обебване  Laughing

За размерите на бебетата - момичета, не забравяйте, че килограмите на бебетата ги изчислява видеозона на база на размерите, които доки мери на главичката, бедрената кост и третото беше....  newsm78 , май дължината от темето до дупето (ох, не съм сигурна обаче за третия размер). При мен за два поредни дена ми даде разлика от 500 грама. Да не говорим, че преди две седмици докторката каза, че е 3 кг., а за тази седмица го даваха около 2.300 . Та да се шашкам ли или не?   #Crazy Мисля, че докато не дойде момента с истинското раждане, размерите са крайно относителни.  Една приятелка уж до термина е била с бебо над 3 кг., а накрая е родила дъщеря си под 2400! Не се шашкайте предварително, моля ви, и без това се шашкаме за какво ли не  Hug

И на мен ми се вие свят понякога, неочаквано както си седя седнала започва един световъртеж за 5-10 мин. после ми минава. Не знам от какво е. Последните ми изследвания бяха много добри, кръвното ми е между 100-120 на 70-80. Явно докато не родим малките съкровища, постоянно ще имаме неразположения.

Утре съм на преглед, стискайте палци да си взема най-сетне болничния лист (че много се забавих) и останалите документи. И май скоро влизам в 9 месец, как мина времето, лелеле Party

Имам едно питане, момичета - вие сега всяка седмица ли ще ходите на преглед? Защото аз мисля да се откажа от досега наблщдаващата ме лекарка (след като си взема документите), а следващия преглед ще ми бъде след 2 седмици. Според мен след като всичко е наред не е опасно да пропусна един мецдинен преглед, но вие какво мислите?

Ей, zazu1, от къде успяваш да си намериш обувки с този номер? Аз съм с 41 и това ми коства невероятно много нерви и обиколки, даже до други градове обикалям.

Малтофер Фол за какво се взема това?  newsm78

Хубав ден (като гледам май наистина ще е такъв).  Flutter

# 131
  • Пловдив
Добро утро и от мен!  bouquet Дано цял ден е слънчево колкото сега!  Wink
Този week-end беше много ползотворен - сдобихме се с креватче и всичките аксесоари към него - матрак, протектор, чаршафи и т.н. Вече съм много по-спокойна. Whistling
Днес съм на преглед - стискайте палци всичко да ми е наред... Praynig
За срещата в Пловдив утре - не съм забравила. Peace
Гигилче, не знам дали е нормално, ама на мен всеки следващ ден краката са ми по-отекли от предния. Crazy

# 132
Здравейте слънчевки!

Аз имах кошмарна нощ. Снощи като ме заболя кръста, като за цикъл. И от кръста към корема. И точно вчера ни обясниха, че засилващите се болки са знак за родова дейност и се ошашках, че се почва и като почнаха едни молби "Чакай бебе още малко. Чакай бебенце да дойде април. Бебе, още не сме готови". После пих но-шпа и след 30-40мин. успях да се унеса. Но цяла нощ се будех и все ме болеше - по-слабо от вечерта, но си болеше. Сънувах, че до 1-2 дена ще родя и бях в болница и скришом излизах да напазарувам каквото е останало Crazy Абе кошмарна нощ. И сутринта към 8ч. горе-долу спях добре и изведнъж яка болка - схванат прасец Sick Е, до тук със спането. Сега и ме боли, и ми е лошо, и ми се спи Tired

За гимнастиката акушерката на училището каза, че е добре да я правим когато на бебето му се играе.

За киселините аз си пия сода. Седи ми на шкафчето до главата с една лъжичка. Понякога получавам киселини и само от вода. Интересното е, че содата толкова ми помага, че чак ми е вкусна.

zazu1 за прилошаването аз съм така от около месец. Става ми много-много лошо, прималява ми, а всички изследвания са ми в норма.

# 133
Честито Филка за креватчето! newsm07
Малтофер Фол ми предписаха заради хемоглобина, едни кафяви смучещи се таблетки с вкус на Ефизол Crazy.
catty m, третото ако не се лъжа е стомахчето Thinking, поне така ми каза моята докторка, нещо като "напречен разрез" и пак диаметър се взима,ама че грубо звучи Shocked

# 134

Здравейте и от мен Simple Smile. От няколко дни имам пак болки ниско долу, но  мисля да изчакам събота ( тогава имам час при док), че ако ида до АГ-то и веднага ще ме вземат в болница. Имам чувството, че понякога го правят само за да си вземат парите от касата, но както и да е.
Вече нямам търпение, даже и страха сякаш вече не е толкова силен. Повече ме притеснява възстановяването ( нали съм със секцио). Но се надявам че всичко ще е наред.

За Малтофера - аз го пия от няколко месеца - помага за хемоглобина ако е нисък. Наистина в началото беше неприятно  Embarassed, но пък е по-добре от запек  Peace. Малкло е кофти. че акито става черно, но какво са се прави.

Лек и слънчев ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт