Милано и Северна Италия - тема 18

• 28 872
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Тъй като ще потеглям към Милано след по-малко от два месеца, бих искала препоръки за малки китни градчета в околията Simple Smile
Искам да се насладя и на не толкова комерсиални местенца в Италия

# 61
Тъй като ще потеглям към Милано след по-малко от два месеца, бих искала препоръки за малки китни градчета в околията Simple Smile
Искам да се насладя и на не толкова комерсиални местенца в Италия
В Ломбардия и околията на Милано - трудна работа. Smile Тук повечето населени места се преливат от едно в друго, а между тях има малки или големи индустрии. На територия 5 пъти по-малка от България живеят и работят над 10 милиона души. И в Ломбардия има малки градове и села, разбира се, но в радиуса недалеч от Милано не мога да се сетя за нищо подобно. Thinking Реджи, ти какво ще кажеш? Малката пасторална провинция, която си представяте, е по-присъща за по-южните региони. Комо например е малък и китен град, но е толкова комерсиален и препълнен с туристи... а между Комо и Милано не се сещам за нито едно място, което бих определила за китно. Същото и за Бергамо.
Една идея, която ми хрумва, е да идете с влака стрела до Пиаченца например, стига се за час от Милано и не е тoп туристическа дестинация, а е приятен и красив град.

# 62
  • Milano
Незнам Барба какво има предвид под "китен".
Може да погледне снимки на Gaggiano (Гаджано), или Кремона, Монца, Виджевано, Павия.
Вероятно не са китни, но поне е нещо различно.
Ако времето е като в момента и китните не изглеждат такива.

# 63
  • Пловдив
Картата "Аз пътувам... " вече е налична и онлайн. Сами избирате откога да е валидна.
От летището на Бергамо до Милано ползвате градски автобус 1 до гарата на Бергамо и оттам влак. Няма директен автобус до Милано, който са е покрит от нея.
Не съм убеден, че ще си избиете парите за нея. Но пък е по-лесно, факт!

Според вас няма смисъл да взимам карта и ще излезе по евтино ако си купуваме билети ли?

regina di cuori много благодаря за подробните обяснения. Стана ми ясно!

# 64
  • София
На мен Бергамо ми е доста "китно". Чудесен стар град. Много приятна атмосфера Wink

# 65
  • София
nina, ако цялото пътуване ви е от летището на Бергамо до Милано и обратно, няма смисъл. Картата в случая струва повече от билетите. В самия Милано, ако сме в хипотезата че сте настанени в центъра и ходенето не ви притеснява, то няма какъв транспорт да се наложи. Преценете го.

Аз резервирах 9 нощувки през юни и също идвах с питането за идеи за градове за посещение.
Сигурен съм за Бергамо, Бреша и Генуа. Евентуално Сирмионе подвечер след Бреша.
Без Комо, Лугано, Верона, Торино, Модена, Болоня и Мантуа.
И ми остават като опции Кремона, Парма, Пиаченца, Павия, Новара. Ако има още нещо от тяхната категория което пропускам, ще съм благодарен за насоки.
Интересувам се от архитектура, улично изкуство, духа на мястото. Не държа да е лъснато за туристи или комерсиално. До 6 часа път на ден в двете посоки ме устройва.

# 66
  • In transit
Ребел, лично аз от Пиаченца и Новара не съм впечатлена. Мантуа и Торино са в пъти по-добра опция от първите два.

Крисия23, китни градчета има около езерото Гарда - Салò, Дезенцано, Торре дел Бенако, Бардолино. На езерото Изео, също има доста такива - Предоре, Ловере, Монте Изола. Както писаха по-горе, Бергамо също е добра опция в лицето на читта Алта. Монца, Павия около Милано.

# 67
Сетих се, че има една "класация" за i borghi più belli d'Italia, може би не всички я знаят, а могат да се почерпят идеи.

What is “BORGO”.
The literal translation of Borgo in English would be “Village”. But the term Village does not fully explains what a “Borgo” is. A “Borgo” is a fascinating small Italian town, generally fortified and dating back to the period from the Middle Ages to the Renaissance.

https://borghipiubelliditalia.it/en/borghi/

# 68
  • Пловдив

Билети за Дуомо на касите на Музея на Дуомо - p.zza Duomo, 12 или в Duomo shop - Sala delle Colonne, p.zza Duomo 14/A.

На първото освен физическа каса има и машини, на второто незнам дали има машини.
Семеен билет спестява доста.

Реджи, защо тук в сайта не ми дава да избера семеен билет? https://ticket.duomomilano.it/en/categoria/biglietti/ (просто разглеждам и не видях)
И препоръчвате ли предварително закупуване на билет он лайн или на място предния ден?

nina, ако цялото пътуване ви е от летището на Бергамо до Милано и обратно, няма смисъл. Картата в случая струва повече от билетите. В самия Милано, ако сме в хипотезата че сте настанени в центъра и ходенето не ви притеснява, то няма какъв транспорт да се наложи. Преценете го.

Ясно, благодаря! Ще преценим според мястото където резервирам. Все още оглеждам.

# 69
  • Milano
Коя от опциите гледаш?

Ето семеен билет (последният ред за 4-ма) за тераси и т.н. без fast track.

За мен за вашият период на място за закупуване на билети.

# 70
Може ли някой да ми съдейства с информация кой е най-близкия и заслужаващ си Аутлет, от тези извън Милано и как точно да се стигне до там с обществен транспорт?
За да си направим сметка, дали си заслужава да се отдели време, ако ни остане такова.

# 71
  • Milano
Барба, това е интересна новина:
https://www.artuu.it/thaddaeus-ropac-apre-a-milano-una-nuova-tap … te-contemporanea/

Loliy, най-близък и най-заслужаващ едновременно не може.Simple Smile

Най-близкият е Скало Милано в Локате Триулци.

https://scalomilano.it/

Погледни дали те интересуват марките в него.
На сайта има описани начините за стигане - безплатен шатъл или с влака S13 - на една спирка от гара Рогоредо в Милано - 6мин, важи нормален билет от 2,20 за ГТ, защото е предградие от първият пръстен около Милано.

Друг с подобни марки е Виколунго - има го на 1-ва стр. има безплатен шатъл от Милано от петък до неделя и на празници. На ок. 1,5ч от града.

За мен най-хубав е Серравалле - 25 евро шатъл - 1.5ч от Милано. Пак на 1-ва стр.

Не е казано, че винаги ще намериш много неща, които да ти харесат.

Франчакорта аутлет до Бреша е 3 дена път с камили с обществен транспорт от Милано.

# 72
Привет, Миланези!/Или Миланки!/ .Дойде време пак да ви тормозя с въпроси .
    Подаряваме на приятелка 3 дни в Италия с нас, другите приятелки.От 15 до 18 .02. На първо четене предвиждат ли се стачки тогава?
   Да се редактирам, чай видях ,че не.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 12:11 от марулета

# 73
Привет, Миланези!/Или Миланки!/ .Дойде време пак да ви тормозя с въпроси .
    Подаряваме на приятелка 3 дни в Италия с нас, другите приятелки.От 15 до 18 .02. На първо четене предвиждат ли се стачки тогава?
   Да се редактирам, чай видях ,че не.

И ние по това време ще сме там:)!
Аз се надявам само времето да е с нас и да става за разходки.

# 74
Здравейте ,ще пътуваме по женски за 8ми март до Милано две майки с 2 момичета на 16 и 17 ,бих искала да попитам в кой район да търсим АПП за пренощуване ?Може ли да пепоръчате хубав бар който да посетим на празника и дали има възрастово ограничние за девойките?Дали има някакви организирани събития на открито?
Ще посетим и Комо ,чудя се дали си засужава закупуванети на карта за ГТ ,но ще чета още по темата .Благодаря предварително !

Общи условия

Активация на акаунт