Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 773
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Съвет от Vogue: Forget Lake Como—отивайте в Лугано Smile

https://www.vogue.com/article/lake-lugano-guide

# 121
Здравейте! В лутане съм да открия дестинация, която да посетим трима възрастни и дете на 5 години през май. Много време отлагаме посещение на езерата с моя мъж, и се чудя дали да не е сега. Според вас възможно ли е за 4 пълни дни с 5 нощувка и дете да разгледаме пълноценно няколко места. Като единия ден ще е зоосафарито и задължително някой от дните разходка в някое езеро с лодка. Калата под наем също е наложителна. Ако остане това дестинацията обещавам да прочета няколко теми назад и да питам конкретни въпроси!🙂

# 122
Здравейте! В лутане съм да открия дестинация, която да посетим трима възрастни и дете на 5 години през май. Много време отлагаме посещение на езерата с моя мъж, и се чудя дали да не е сега. Според вас възможно ли е за 4 пълни дни с 5 нощувка и дете да разгледаме пълноценно няколко места. Като единия ден ще е зоосафарито и задължително някой от дните разходка в някое езеро с лодка. Калата под наем също е наложителна. Ако остане това дестинацията обещавам да прочета няколко теми назад и да питам конкретни въпроси!🙂

За мен не би било подходящо точно сега. Още не е достатъчно топло, с когото и да говоря, все някой хванал уж някакъв вирус, пък пие АБ. Изчакайте малко, ако нямате друга възможност.
А нали и след 6 дни ще се връщате.

Не се е още съвесм раззеленило, няма да почуствате свежеста, уханието и насладата на поролетта.

Аз винаги се учудвам на въпроси с годините на децата.
Моето едното на 5 г ходеше навсякъде с нас, всичко му беше интересно, другото му викахме тъпирчо, защото всичко му беше скучно и все мрънкаше. Ужас някакъв. Wink Та, знам ли?

# 123
Така е, но все пак има значение да има нещо и за децата иначе ще ти скъсат нервите Grinning Били сме май месец с две деца по-големи ,и ставаше и за Parko Natura Viva , и за  Гардаленд....

# 124
Така е, но все пак има значение да има нещо и за децата иначе ще ти скъсат нервите Grinning Били сме май месец с две деца по-големи ,и ставаше и за Parko Natura Viva , и за  Гардаленд....

Съжалявам, но не мога да предложа нещо за деца на 5 г. Обясних защо.
Месец априли-май, аз бих предпочела.
Вие си знаете възможностите за отпуска, но независимо от всичко съм с две ръце "За" и сега да е.

# 125
  • In transit
Zanet, да не четеш с преводач форума? И plol и az-mama са писали, че са ходили/ искат да ходят май месец. Каква пролет няма да е дошла тогава, че нещо се обърках? Идеално е времето за езерата, стига да не се случи някой дъжд, ама то от това целогодишно няма как да се избегне.

# 126
  • Milano
Те и да искат сега, парковете са затворени.

Да се разгледа пълноценно какво трябва да гадаем.

От утре, 01.02.25г. влизането в Катедралата на Комо като туристи ще става със заплащане.
По време на литургии и за молитва входа ще е свободен.

Билета ще е комбиниран с някой от музеите.
Цена 10 евро за Катедралата и 1 музей, 15 евро - 2 музея+Катедралата (72ч валидност), 20 евро - 3 музея+Катедралата (5дни).
Последната опция малко по-натам, като се отворят музеите в ремонт в момента.

За сега е експериментална фаза от 1 година, поради голямото увеличение на туристопотока - 300хил. за 2024г с пикове през лятото от 2400 посещения на ден на Катедралата.

Не искат да се изнесат към Лугано тези хора, ей.Satisfied

Билети могат да се закупят на сайта на Виватикет или на касите на музеите.

# 127
За сега е експериментална фаза от 1 година, поради голямото увеличение на туристопотока - 300хил. за 2024г с пикове през лятото от 2400 посещения на ден на Катедралата.
Със сигурност се повтарям, понеже не пропускам повод да мрънкам по този въпрос, но от няколко години насам положението в Комо е извън контрол. Станали сме "дисниленд" за туристи, градът в историческата част страда и се обезлюдява от постоянните си жители и малките магазини и бизнеси, които не са свързани с туризма. Вероятно в някакъв момент ще ни сполети участта на Венеция, която вече не е истински град, а по-скоро един декор.

В Лугано също има увеличение на туризма, но не знам в проценти колко е.

Здравейте! В лутане съм да открия дестинация, която да посетим трима възрастни и дете на 5 години през май. Много време отлагаме посещение на езерата с моя мъж, и се чудя дали да не е сега.
През май на Комо е хубава градината на Villa Carlotta, понеже тогава цъфтят азалиите.

# 128
  • Milano
Барба, от същият проблем се оплакват и жителите на Флоренция, Рим и т.н.
Хората се изнасят от историческите центрове, за да оставят място на B&B, нарастването им е без контрол.

Помайтапих се за Лугано.

Интересно ми е някой пребивавал в последните 2 месеца в Италия в апартамент дали се е настанил със self check-in без да бъде проверен лично от хоста?

Понеже го забраниха с декрет от края на ноември.

# 129
Реджи, ние ще бъдем с приятелки след две седмици.Имаме апартамент през букинг в Бергамо.Мацката,която отговаря за това,аз съм за самолетните билети, каза,че хазяйката е пратила доста дълга и подробна форма за self chek-in.Поиска ни лични карти ,имейли, и каза да си гледаме общия чат,защото сигурно ще има още доста въпроси.
   Разбирам местните, но и ние искаме да видим вашите красоти.
   Надявам се на благоприятно време.

# 130
  • Milano
Mарулета, на практика според декрета дамата би трябвало по някое време да се появи, за да свери дали гостите отговарят на документите, които са пратили.
Прави се от съображения за сигурност.

За overtourism, когато е прекалено е прекалено.

# 131
Mikkey, защо да е през преводач?

Дамата е написала:

Здравейте! В лутане съм да открия дестинация, която да посетим трима възрастни и дете на 5 години през май. Много време отлагаме посещение на езерата с моя мъж, и се чудя color=#ff0000]дали да не е сега. Според вас възможно ли е за 4 пълни дни с 5 нощувка и дете да разгледаме пълноценно няколко места. Като единия ден ще е зоосафарито и задължително някой от дните разходка в някое езеро с лодка. Калата под наем също е наложителна. Ако остане това дестинацията обещавам да прочета няколко теми назад и да питам конкретни въпроси!🙂

# 132
  • гр. София
Преди две седмици бяхме в Милано, 3 нощувки - никой не ни навести. Когато си тръгвахме, засякохме камериерката.

# 133
  • In transit
Mikkey, защо да е през преводач?

Дамата е написала:

Здравейте! В лутане съм да открия дестинация, която да посетим трима възрастни и дете на 5 години през май. Много време отлагаме посещение на езерата с моя мъж, и се чудя color=#ff0000]дали да не е сега. Според вас възможно ли е за 4 пълни дни с 5 нощувка и дете да разгледаме пълноценно няколко места. Като единия ден ще е зоосафарито и задължително някой от дните разходка в някое езеро с лодка. Калата под наем също е наложителна. Ако остане това дестинацията обещавам да прочета няколко теми назад и да питам конкретни въпроси!🙂
Защото, под "сега" се разбира май месец, което е написала в първото изречение. ..а "сега" се има предвид "това посещение, което планира".

# 134
Аз го разбрах като сега, не като м. май. Hands Thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт