ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 2

• 35 329
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Моят 12-токласник наскоро навърши 17. През летата работи на сърф училише и с това си подпомага карането на сърф, което е скъпо занимание. През годината не работи и му давам джобни, не е определена сума, колкото му трябват. Гледам да има поне 20-30 лв в себе си. В някои дни не харчи нищо, в някои си купува вода от лавката. Не ходи по дискотеки и барове, понякога с приятели отиват на обяд или вечеря в нещо тип Хепи. Затова не съм фиксирала сума, спестовен е и не  мисля, че се налага да налагам финансова дисциплина или пък да му давам седмична сума, която не винаги ще използва.

# 16
  • София
Моят от години има дебитна карта, по която му се превеждат джобните за целия месец. В годините се увеличиха и в момента е на 360 лв. на месец, взема и стипендия за успех. Транспорт ( заплатила съм му годишна ученическа карта, да не го мисля), спорт и подаръци за рождени дни, например даваме отделно. Не ходи много по заведения, но яде навън, особено след фитнес.
Месечният му лимит е с идея да се възпита на финансова дисциплина.
Малката ( на 13) й се дават на седмица, обикновено, за да се учи и тя.

# 17
  • София
И аз превеждам веднъж месечно по карта. Сега по 300 лв. Отделно за спорт му давам някакви, понеже са си сериозно перо. И ако има някакви извънредни също. Примерно дрехи. Но те не се случват толкова често.

# 18
Давам по 50лв на седмица. Спорт, уроци - отделно. За гориво за колата - от стипендии, заплати от лятна работа. За рождени дни - допълнително давам. Ааа - и за гаджето - от фонд "Заплати". Ако помоли за допълнителни финанси - обяснява за какво и преценяме дали или...

# 19
  • София
Благодаря за новата тема!
Бети, честито пълнолетие на девойката! Heart
За джобни нямаме определена сума, но почти винаги носи повече от мен в себе си. Пестеливи са и двамата всъщност.

# 20
Благодаря и аз за новата тема, Бети! Да ти е жива и здрава вече пълнолетната щерка! Flowers Rose

Колкото му дам на моя син, толкова ще изхарчи. За храна. Поради тази причина му давам всеки ден, а не накуп.

# 21
  • София
Бети, да е здрава, много щастлива и успешна девойката! 😊

# 22
  • софия
Бети, честит пълнолетен човек! Да е жива и здрава, да има късмет и да ѝ се случва това, което най-добре за нея!

# 23
  • София
Наборът работи лятото и до началото на ноември караше с картата с електронни ваучери за храна. Горе долу по около 250лв са му джобните на месец.

# 24
  • Някъде в Европа...
Бети, честита да е рожденичката! Здрава да е, да мечтае и сбъдва!

# 25
  • София
Има ли някой като моята, дето ходи зиме и лете с едни и същи конвърски? Едни подмени, сега е с нови, но пак зиме и лете. Иначе дрехи сменя всеки ден и гардеробът прелива.

# 26
  • софия
Аз. Не са точно едни и същи, но с тази беззима в момента едни от обувките, с които ходя, са летни кецове.
Те са тийнове, аз съм се подготвям за климакс.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 05:51 от zvаnchе

# 27
  • София
Има ли някой като моята, дето ходи зиме и лете с едни и същи конвърски? Едни подмени, сега е с нови, но пак зиме и лете. Иначе дрехи сменя всеки ден и гардеробът прелива.
Има! Blush Само че с Найкове Blush. И батко й беше така. Успях да я убедя само един от дните, когато валя много сняг, да си обуе по-сериозни обувки Nature Snowflake и после цяла вечер ми мели, колко й било топло с тях в училище.

# 28
Има, има🙂 Няма сила, която да накара моята девойка да обуе боти или други зимни обувки. Дори зимен модел кецове/ маратонки не иска да носи, защото й било топло с тях.🤔

# 29
  • София
За първи път тази зима пожела да ѝ се купят зимни обувки. Купихме едни черни боти, който се нахлузват, супер изчистени. Слага ги само в много дъжд и когато падне сняг. Иначе е изцяло с маратонки и предишни години не обуваше друго. Вече и токчетата взеха да се увеличават - цели 3 броя, без още да сме взимали нещо за бала.

Общи условия

Активация на акаунт