Време e за нови вкусове и текстури с Nestlé Gerber!

• 4 047
  • 162
  •   1
Отговори
# 45
О, традицията с разчупването на питката е неадмината. Искам близките хора да са щастливи, усмихнати и позитивни на масата. Да отваряме подаръците и да се забавляваме.

# 46
  • София
Украсяването на елхата, приготвянето на трапезата за Бъдни вечер и возене с шейни (в последните години заради липсата на сняг - разходка в планината) в коледния ден са традиции, които аз помня от моето детство и искам да предам и на моето дете.

# 47
Събирането на всички заедно и подготовката за празника - украса и приготвянето на ястията.

# 48
Да сме всички заедно, да приготвяме заедно храната и да ни е приятно.

# 49
  • София
Събираме се с близки, споделяме преживявания, спомени.

# 50
Бъдни вечер и Коледа за нас са най-светлите празници! През деня месим питката и приготвяме храната, а вечерта подреждаме трапезата с нечетен брой постни ястия. Задължително се събираме цялото семейство, като най-възрастния чете молитва. След вечеря масата не се раздига. На сутринта децата с нетърпение търсят под елхата своите подаръци, а вълнението в детските очи е неописуемо. Simple Smile)

# 51
Тази година за първи път украсихме елхата за Коледа с дъщеричката ми  ,но това ще ни стане традиция. Ще правим скоро и коледно сладки Събираме се  се цялото семейство, подреждаме масата в духа на Коледните традиции. Важното е да сме всички заедно

# 52
В нашето семейство винаги сме спазвали традициите така,както са ни предали нашите родители и прародители,наше задължение е да предадем и да учим и децата и те да помнят и да ги предават  и на техните поколения.Най-голямата радост е празничното украсяване на дома,трапезата и най-вече на елхата,грееща с разноцветни светлинки и бляскави играчки,уханието на вкусните постни  ястия за Бъдни вечер,неустоимият аромат на канела,джинджифил,ванилия и цитруси от приготвените с любов вкусни сладкиши и накрая нетърпението на всеки да открие своят мечтан подарък-изненада под елхата.Коледа е една невероятно чудна  приказка и всички с вяра и надежда очакваме да ни се случват чудно хубави неща,да се сбъднат мечтите ни!

# 53
Мисля, че най- важното е семейството да е заедно и да е сплотено. Красива коледна трапеза. Украсяването на елхата от всички мисля, че носи удоволствие и  добро настроение.

# 54
  • София
За мен най-важно е събирането на семейството на Бъдни вечер, казването на молитвата, постните ястия. И сутрешното отваряне на подаръците на Коледа.

# 55
Подготовката за Коледа в нашето семейство започва един месец по рано с украсяването на елхата от всички и започването на правенето на коледни слади. Коледни сладки правим всяка събота и неделя до Коледа и след това ги раздаваме на близките ни хора. Задължително на бъдни вечер има содена питка, която правим винаги по една рецепта и масата е задължително с постни ястия. Всички се събираме и обичаме да разговаряме и да се смеем.

# 56
С голямото ми дете печем коледни меденки всяка година, участва и в празничната трапеза във връзка с Бъдни вечер, Коледа и т.н. Четем и книги тип адвент календар - по глава всяка вечер.
Аз съм запомнила ароматите от моето детство, времето прекарано с мама и празничните сладкиши - това бих искала да запомнят и моите деца.

# 57
Бих желала децата ми да свързват Коледа със семейството, домашен уют, камина, аромат на вкусна гозби. Не са толкова важни подаръците, колкото присъствието на всеки на празника, отделеното време, да приготвим нещо заедно.

# 58
Бих искала да създам традиции, които включват семейно украсяване на елхата, подготовка на специални ястия заедно, както и вечерно четене на коледни истории. Ще споделяме моменти на благодарност, като всеки член на семейството изразява своето пожелание за новата година. Тези традиции ще помогнат на децата да почувстват магията на празника и да ценят семейните ценности.

# 59
Традицията,която спазваме е да сме в къщи по Коледа и нечетен брой ястия на трапезата .

Общи условия

Активация на акаунт