Успяхте ли да се освободите от нещо излишно през отминалата година?

• 7 360
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
От нищо значително не съм се освобождавала през отминалата година. Старая се да използвам всичко което имам и от токсични хора около себе си се освободих много отдавна. Водя си бюджет и се старя да спестявам. Имам неща, които не ползвам активно, но не смятам да изхвърлям, че да трябва да купувам нови.

Не държа и рядко купувам излишни вещи. Ако нещо е износено или счупено, отива на боклука веднага. Не водя статистика за такива неща. Дрехи и обувки имам от над 10 години в чудна форма, защото от много време купувам само неща с високо качество и естествени материи, не следвам моди и размерът ми не се е променил. Нямам и пространство в което да трупам декорации, екстра сетове чаршафи и завивки, дребни кухненски уреди, резервна посуда и всякакви джундурии.
Със сигурност имам вещи, от които мога да се лиша, но са толкова малко, че не си заслужава усилието да ги издирвам.
Не обичам и големи чистки с много изхвърляне и дарение на куп, особено провокирани от чуждо влияние като видео клипове и статии, защото съм правила такива няколко пъти и неминуемо, след време съжалявам за част от изхвърленото и се е налагало да купувам наново. Да не говорим, че качеството на новите неща е неминуемо в пъти по-ниско от старите.

# 16
  • Бургас
Имам още много неща за разчистване у дома!
Като вещи най-вече! И не само!
Искам да си обновя жилището,че има нужда от боядисване и ремонт! Трудно ще е, надявам се по-скоро да успея!
Надявам се, че 2025 г ще ми донесе промяната, която искам!

# 17
  • Mediterraneo
Освободих се от очакванията на околните. Не ме интересуват вече. Ако някой иска да се видим/ чуем/ пием кафе и пр, ще ме намери, аз няма да търся никого. Обещала съм си.

# 18
  • Пловдив
Освободих се от вещи/дрехи. Продължавам в същия дух. Освободих се от очакванията на околните, вглеждам се навътре към мен, не навън.

# 19
Да, от вещи почти цял апартамент изринахме.Понеже беше по моя инициативи в не най-подходящото време, мм не беше много ентусиазиран.Като приключихме освен, че му хареса, сподели, че направихме голяма крачка напред не само в буквалният смисъл.От някои мисли също се освободих.

# 20
  • Банско
Да от 10 кг от целия гардероб (дарявам ги и купувам пак втора ръка), от негативни мисли и повече мисля положително.

# 21
Освободих се от вреден навик и от една огромна лъжа

# 22
  • По света и у нас
От двама, трима души които ми изпиваха енергията и от още няколко неща които ми гониха времето и ме дразнеха.

# 23
  • Западен парк
Освободих се от едно грешно решение, което щеше да обърка живота на семейството. То беше в следствие на чужда мечта, която незнайно защо реших, че може да бъде и моя.  Действах по осъществяването й почти година и когато се случи започнах бавно да потъвам в нещо - необяснимо и почти недоловимо. Просто се усещах не на място, като присадена... И един разговор " на високо" равнище ми отвори очите за кардиналната грешка, която бях допуснала. Благодарна съм, че намерих сили в себе си да изхвърля чуждата мечта от живота си. Това ми струва прекъснати отношения с незаменим за мен човек (надявам се да премине обидата и да се сдобрим) и повече от 10 000 лв.( те не са чак толкова голям проблем - пари са, ще ги изкараме). Отне ми три месеца да прогледна и може би чак през лятото ще отшумят негативите, но се радвам, че преборих себе си (везни съм) и провалът си отиде заедно с 2024-та година. Да е успешна 2025-та за мен, семейството ми и всички вас и вашите семейства!

# 24
  • София /Абсурдистан
От две големи торби пълни с пуловери, които са ми много големи, подарих ги. От 24 излишни килограма също се освободих и слава Богу, много ми тежаха.

# 25
Най-после се освободих от съжителството със свекървата .Simple Smile

# 26
Оооо дааааа
От собствените си травми, което доведе до освобождаване от токсичен човек.
Tada

# 27
Освободих се от вярата, че всички хора са добронамерени. Някои хора просто са си злобни и немогат да съществуват без да леят отрова.

# 28
Успях да се освободя от доста гняв, тревожност, разочарование и негативни мисли. Също чуждите реакции и липса на способности и умения за справяне със ситуации, проблеми и информация не са мой проблем.
Празното място силно се надявам да се заеме от повече увереност, обич към себе си и приемане, че нещата понякога не подлежат на моя контрол.

# 29
Не успях от нищо излишно да се освободя.

Общи условия

Активация на акаунт