Тренировки в домашни условия - 122

• 45 626
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Зависи какви са ти целите и какъв ти е разхода. Естествено, че ако се върнеш в хранене , където ядеш от всичко по много ще качиш пак. При мен кг-те винаги са били малко не повече от 3-4. От 7 години тренирам с тежести и когато се храня правилно кг-те си стоят и не мърдат. Като почна да прекалявам с храната , тръгват на горе. Не мога да ти дам пример с калории, защото няма да ти помогне с нищо. Това , че аз примерно свалям на 1800 калории , не означава, че и при теб ще е така. Другото много важно е от какво са точно тези 1800 калории Simple Smile
Когато се тренира с тежести, килограмите може да са същите или дори +1-2 кг, но обикновено феноменът е че въпреки килограмите, сантиметрите в обиколките са по-малко. Не го ли усещате по дрехите си различно, когато тренирате с тежести?

Някой беше написал, че 1 кг = прибл. 7700 ккал. Да, но 1 кг мазнина. « Ѕmile », ти може да смъкваш вода и на кантара да виждаш промяна много по-бързо.

Само че за тренировките в домашни условия винаги съм се чудела как така пътеката или тежестите не създават “фитнес” шум на съседите ви. Освен ако няма някакъв изолиран под. Ама пак ако има дрънчене, не става. Затова даже има видеа с упражнения конкретно “no jumping”. За железа направо не си представям.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 22:05 от Linda*kiss

# 346
Ден 21 от 5.0 на Хедър - задно бедро и глутеус.  И си добавих това - 10 минути дупе с Каролайн https://youtu.be/dSOvRW-llj8?si=HutDwt5qYsgrYMEZ
Знам че човек не трябва да се сравнява с останалите, но ми е малко тъжно, че тежестите ми не са особено/достатъчно тежки.  15кг за единични RDL, странични напади с 12.5кг и 8кг за  bridge на един крак, 12кг за frog pulse.

# 347
Ако смяташ, че ти трябва по-голямо натоварване, купи си нови. Има такива, на които можеш да  добавяш тегло, има до много килограми. А ако не съм те разбрала правилно и имаш предвид, че един вид не си достигнала повече килограми, това няма никакъв смисъл да те притеснява. По-добре плавно вместо да се контузиш или нараниш. То си идва с времето.

# 348
Ден 21 от 5.0 на Хедър - задно бедро и глутеус.  И си добавих това - 10 минути дупе с Каролайн https://youtu.be/dSOvRW-llj8?si=HutDwt5qYsgrYMEZ
Знам че човек не трябва да се сравнява с останалите, но ми е малко тъжно, че тежестите ми не са особено/достатъчно тежки.  15кг за единични RDL, странични напади с 12.5кг и 8кг за  bridge на един крак, 12кг за frog pulse.

Ако ще ти стане по-добре, аз правя с 2 и с 4кг Grinning

# 349
Firebird, имах предвид, че това ми е пределът. Но нали съм във фб групата на Хедър и като гледам някои мацки какви тежести размахват, моите са на половина Sweat Smile
Bundle, мерси Heart

# 350
Но пък съм на 16ти ден и съм супер горда Simple Smile Хем днес се чувствах много смачкано, но издържах!

# 351
Коста моите тежести са по-ниски и това изобщо не ме притеснява .Вчера размених тренировката за крака с горна част заради фитнеса в неделя.Днес мисля да направя краката.Благодаря за кратката тренировка за дупе без тежести на Карълайн.

# 352
Благодаря, момичета Hug Ще гледам да се сравнявам с моето старо аз, а не с останалите. Спомних си че миналият април като почнах само с ходене имах мускулна треска само след 5км на равен терен.
Днес ден 22 гръб, гърди и спринт, любимите ми части за трениране. Накрая бърпитата ги правих с лицеви опори.
На обед ще си добавя тези 10мин от Каролайн. Имам точно същата пръчка като нейната и подобни фотьойли.
https://youtu.be/OT1jUshlxgM?si=jMqGTiugqD2eAWjj

# 353
С големи тежести ще направиш 5-6-8 повторения. С по-малки повторенията ще са повече. Зависи от целите ти.
Можеш да си вземеш тежести за ръце 1 или 2 кг и с тях да си надграждаш, ако не ти се купуват нови дъмбели.
Аз предпочитам да направя 10-12 повторения в серия, отколкото тренировката ми да се състои от сетове х 5-6 с големи паузи между тях. Мога да се контузя по-лесно и като цяло я усещам някак си незавършена Simple Smile

# 354
В едни не чак толкова далечни времена Blush доста момичета тренираха с Катя Усманова и си имаше фенки и в тази група. На който му е интересно- нейна скорошна изява https://www.youtube.com/watch?v=fuKnbK8bglE

# 355
С големи тежести ще направиш 5-6-8 повторения. С по-малки повторенията ще са повече. Зависи от целите ти.
Можеш да си вземеш тежести за ръце 1 или 2 кг и с тях да си надграждаш, ако не ти се купуват нови дъмбели.
Аз предпочитам да направя 10-12 повторения в серия, отколкото тренировката ми да се състои от сетове х 5-6 с големи паузи между тях. Мога да се контузя по-лесно и като цяло я усещам някак си незавършена Simple Smile

Точно така.

На мен най- ми харесват серии с по 8 повторения. Големи паузи не правя. Забелязала съм, че за мен явно тежестта е правилна ако с първия сет се справят, на втория ми е зор, и третия едва-едва успявам. 😃

Не съм имала контузии (от тежести) до момента. Според мен усет се развива с опита, освен това човек е хубаво да пробва различни типове тренировка (или формати също), за да види кое най- му допада и най-добре му действа.

# 356
Благодаря на всички за съветите Hug
Днес ден 23 пилатес ядро, много се озорвам на страничен планк с движение нагоре-надолу и повдигане на крак в горна позиция. Другото е трудно, но не невъзможно. Завърших с 20мин Травис ин йога на загасени лампи и лавандулова свещ за пълен релакс Stuck Out Tongue Winking Eye

# 357
В едни не чак толкова далечни времена Blush доста момичета тренираха с Катя Усманова и си имаше фенки и в тази група. На който му е интересно- нейна скорошна изява https://www.youtube.com/watch?v=fuKnbK8bglE
Eха! Мерси, мила! Още помня как я открих за себе си и доста неща научих!

Аз друг клип съм си запазила, слушах го с половин ухо онзи ден и мисля, че е много полезен и на място в тази тема!

PS По повод дискусията за намаляването теглото ще се опитам да пиша утре мои лични изстрадани "мъдрости"!

26/99 Monteriggioni Recovery Ride + Lake Avis Rowing Hitting 100
27/99 Ardon Interval Ride + Marble Mountain VO2MAX Ride
28/99 Кънки на лед 60 мин
29/99 Lake Avis Feel The Power + Iceland Pingvellir Recovery Ride
^^^ тренирам 2-кратно напоследък, сутрин и вечер, дължината е 20-35 мин на тренировка.

# 358
Седмица 1/10, започвам Iron отново. Стартови килограми 56. Моите, не работни. Laughing

От раз вдигнах килограмите на куфарния клек, но на латералния клек със собствено тегло.
Кривя се страхливо с гира и формата страда, по-добре без, но с идеална форма.
Милосърдно нямаше БГ клек, и се чудех дали да не финиширам с него, но се скатах. Joy

Понеделник ми беше почивен ден за мързел.
Вторник 2хйога.
Днес 9км навън, йога инверсии, Каролинка.

# 359
Аз продължавам с Боховците. Последните дни съм много редовна, нямам празно.  Обикновено комбинирам пилатес и йога  с обща продължителност 40 - 50 минути. Грациозна съм като слон, ама каквото такова. Щадя се доста. Свалих доста кг. от операцията. Сега съм 56 при ръст 175. Много работа ме чака.

Общи условия

Активация на акаунт