Тренировки в домашни условия - 122

• 44 681
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • Стара Загора
Ехее. Изписали сте 4 страници. Аз си карам с Хедър ескпреаната програма-30 мин с включено загряване и разтягане. Минах я вече половината. Понякога тренирам всеки ден,понякога събота или неделя ако имам повече време правя 2 тренировки наведнъж. Хубава и приятна програма.

# 47
Как се справяте с контузиите? Има ли някой като мен с много честа болка във врата от лявата страна, която преминава към рамото и гърба? През зимния сезон на всеки две седмици за по няколко дена съм така и е много неприятно. И всеки път по-трудно минава. Ходила съм на лекар няколко пъти, не е от сърцето. И на физиотерапевт бях за рамото, препоръча ми определени упражнения. Не знам от претоварване ли се получава, от неправилно изпълняване на някои движения. Загрявам и се разтягам с всяка тренировка. В момента пак съм така и се чувствам като робот Sad.

Читав физиотерапевт ще може да прецени какво е. Дали е от съкратен латисимус дорси, или от рамото идва.
Понякога е нужна повече работа за мобилност, може би друга група мускули компенсира, и стават контузии.
Аз следя Jeff Cavaliere, той има хубави видеа по тази тема, и е профи.
Не смея да препоръчвам йога- Свещ и Рало, без да е разрешено от терапевт. Питайте. Йога е за здрави хора.

Тичах с лампа. Какво да прави човек. Социализирах се с приятелки, докато най-младото ми чадо беше на mock exams (подготовка за изпит?), и половината ден замина.
Душ, и сега йогааа. Sparkling Heart

# 48
Благодаря, ще прегледам видеотата. Ако не мине скоро, ще отида пак на физиотерапевт.

# 49
  • на брега на морето
Агент, благодаря за новата тема, страхотна 1- ва страница Heart
Маги Б, понякога болките в раменете и в гърба са от неудобни матраци, а не от травми. Не зная какъв е случаят при теб, но последните години има супер матраци- като за спортисти. Blush

# 50
Здравейте! Искам да ви питам дали някой ползва вкъщи степер и дали изобщо има смисъл от него? https://www.decathlon.bg/p/339669-281684-steper-ms100.html

Понеже не съм ви чела от началото, ще си позволя да питам - тренирате ли с Румяна от Фитнес инструктор? Имам абонамент за студиото ѝ и непрекснато почвам и спирам тренировки с нея. Thinking

# 51
Маги Б, понякога болките в раменете и в гърба са от неудобни матраци, а не от травми. Не зная какъв е случаят при теб, но последните години има супер матраци- като за спортисти. Blush

Да, и аз съм си го мислила това! Уж е удобен матракът, но ми се струва леко наколонен, точно там където ми е главата. Купих си и възглавница, препоръчана от лекар, но още не мога да свикна да спя на нея. Иначе уж трябва да е много добра.
В интерес на истината и стойката на тялото ми не е от най-добрите, представлява ми постоянно усилие да се коригирам и да стоя изправена, раменете ми са вечно нагоре. Подозирам, че и това влияе до някаква степен.

# 52
  • Пловдив
Здравейте! Искам да ви питам дали някой ползва вкъщи степер и дали изобщо има смисъл от него? https://www.decathlon.bg/p/339669-281684-steper-ms100.html
В момента - не, но съм ползвала, има смисъл определено. Според мен не можеш да стигнеш до много интензивно натоварване със степер като този на снимката (малката амплитуда на движението е едната причина за това), но за умерено е добре. Плюсовете са размер и цена. Не знам дали е добре амортизирано движението на самия степер, при някои от този тип има рязко удряне в най-долното положение, което, от една страна, тропа (хубаво е да има омекотяваща постелка на пода), а от друга, може при проблем със ставите да го влоши. Първите два, които счупих, бяха такива, но от Кауфланд или подобен магазин, не от Декатлон - тогава нямаше Декатлон. Да се надяваме, че са по-издръжливи. Най-много им се късаше една метална връзка отпред под стъпалата, каквато обаче тук май няма.

# 53
Вчера един час гребане ,днес един час хайк .До нова година ще довърша Iron и после ще видя какво ще почна.

# 54
Днес 45 каластеника цяло тяло и 12км с кучето.
Мога да правя само три чисти трицепс лицеви опори и десетина нормални. Абсолютен смях, но преди 8 месеца не можех и това, та поне има напредък. Опитвам колкото мога до failure и после продължавам от колене.
Не устоях и си купих още две двойки гири - 12.5кг и 15кг. За долна част 10кг не ми стигат да ме натоварят добре, освен ако не е български клек. Него го правя все още със 7.5кг, три серии по 45 минути.
Сега ми трябва и стойка за гирите, свърши ми мястото на пода зад вратата Joy

# 55
Днес Iron -glutes ,30 мин интервали спининг и разтягане.

# 56
От вчера отчитам 5 км бягане.  Поръчах си нови маратонки. време ми беше, макар аз да не следя колко избягани километри имам.
Днес - Dig Deeper Legs. Изоставам малко с календара, но каквото-такова. По-късно ще направя йога.

СпорТна седмица на всички!

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 22:30 от Анонимен

# 57
Да се включа и аз в темата. Ходя по много обикновено, случва се да извървя 15-18 км на ден.

Но бягането не е за мен, освен ако не е спринт.

Тренирам с тежести във фитнеса, което много не ми личи по мускулната маса, защото по принцип съм по-грацилна.

Обаче всичките ми специални тренировки за дупе си ги правя на постелката за фитнес вкъщи.

# 58
Привет, отчет и от мен: вчера пилатес https://www.youtube.com/watch?v=HXoiabBABLI , днес пак https://www.youtube.com/watch?v=vjXvkU29Va8 трибуквието така ме боли, вътрешно бедро... Решила съм обаче да продължа до 24.12 с едночасови тренировки. Сега имам време. Усещам, че ще прекаля и даже вече се случва, но използвам времето си на макс. След това ще си полежа четири дни при мама.

# 59
Днес Iron glutes и за първи път staggered deadlift с 15кг гира. Grinning Лелеее, какво щастие! И то чисти повторения, да не повярва човек. Много любимо упражнение ми е това.
И hip thrust-a вдигнах малко, но и без това там не смея с много. Докато се наместя пишман ставам, но поне не ме е страх вече, че ще се счупя. Бягах от това нещо като дявол от тамян, суинговете с пудовка ми вършеха идеално работа, но сега го оценявам много. Не че ще зарежа и суинговете де, но разнообразието е важно.
Доживях да видя strength gains! Hands Muscle
Отивам да доразтегна, че не ми стигна, и малко кротка йога. Протеинът изпих.
Рапорт даден. Beers

Общи условия

Активация на акаунт