Тренировки в домашни условия - 122

• 45 626
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас/Пз
Аз продължавам с Боховците. Последните дни съм много редовна, нямам празно.  Обикновено комбинирам пилатес и йога  с обща продължителност 40 - 50 минути. Грациозна съм като слон, ама каквото такова. Щадя се доста. Свалих доста кг. от операцията. Сега съм 56 при ръст 175. Много работа ме чака.
Това е много добро съотношение кг/ръст. Аз съм 54 при 165см и в никакъв случай не смятам , че имам да свалям повече от 1-2кг. Вашата цел каква е?? Казвате , че имате много работа , но в каква посока??? Каква ви е целта??

# 361
Искам да кача мускулна маса. В резултат на хистероктомията и залежаването станах кожа и кости. Да не говорим за лицето. Искам да кача някой килограм, но предпочитам да е мускули. Наясно съм, че в менопаузата може да е кауза пердута, но се опитвам да си изградя хранителен и физически режим в тази посока. Започнах да се храня по - чисто. Грижа се повече и за кожата. Преди операцията бяха около 60кг. , без колебания в теглото. Практикуват йога и пилатес от години. Бях пластична и грациозна. Сега съм като недохранена, и като дърво. 😉

# 362
Аз днес не се чувствах добре и пропуснах тренировка и се чувствам гузна. Денят за почивка беше утре, ама...А и нещо вчера с 2кг гири си изметнах рамото и ме боли Sad

# 363
  • Бургас/Пз
Марципан, лека полека ще ти се случат нещата. Само трябва да си здрава. В първия момент реших , че искаш още да отслабваш.  Извинявам се да неправилното разбиране. Според мен спортуването ще ти помогне във всички случаи.

# 364
Ани, благодаря. Ти си вдъхновение.

# 365
Аз днес не се чувствах добре и пропуснах тренировка и се чувствам гузна. Денят за почивка беше утре, ама...А и нещо вчера с 2кг гири си изметнах рамото и ме боли Sad
Не бива да си гузна. Дай си време да те отболи рамото и тогава. Преди празниците паднах лошо и си контузих дясното рамо. Не можех да си извивам ръката и да вдигам тежко. Няколко дни почивка не ме извадиха от строя, теб също няма.

# 366
  • Бургас
Момичета, виждам, че някои поватряте Iron. Какви са резултатите след програмата? Не са ли ви еднотипни упражненията? Аз тренирам за първи път с К., харесва ми, защото тренировките са по 30 Мин, а в 5.30-6 ч сутринта това ме устройва. Но някак имам чувството, че правя едно и също. От време на време включвам и Fuel програмата. Мисля да разгледам тренировките и на Хедър по-подробно за разнообразие.

# 367
Добро утро!

Марципан, мисля че вървиш в правилната посока и ще постигнеш това, което целиш.

Аз с тежестите съм много внимателна и от доста време не прогресирам в тази посока (ориентировъчно работя с 1/2 от тежестите на Карълайн). Писах вече, че целта ми е подобряване на техниката и връзката мускул-мозък и мисля, че напредвам, а има и видими резултати.

Работя по REV, днес ден 14 - долна част. Тази програма я правя по друг календар - тренировките ми са от понеделник до четвъртък и в събота, а петък и неделя - почивам. Този програма е с различна структура и в нея се вплитат няколко типа тренировки - основният принцип е кръгова, като кръгът се повтаря 3 пъти. В различните дни кръгът съдържа клъстър сетове, супер сетове, комбинации и др. За мен това е нещо ново и различно, същевременно доста натоварващо...харесва ми.

Хубав ден!

# 368
  • Bristol
Firebird, имах предвид, че това ми е пределът. Но нали съм във фб групата на Хедър и като гледам някои мацки какви тежести размахват, моите са на половина Sweat Smile
Моите най-тежки са 10кг и много рядко ги ползвам 😁 Най често 5 и 8 въртя.
В тези ФБ групи най-много публикуват тези, които искат да се похвалят колко много вдигат. Предполагам много от членовете си седят тихо и не публикуват, защото мислят като теб, че са им малки тежестите или не спортуват редовно. Но нали знаеш, постоянството е важно 🤗
Аз съм така в едни групи за пътуване, с месеци пътуват и обикалят тези хора! Чудя се много, какво работят и как се финансират 🤔
Аз си продължавам кротко със Сидни, само още дясното коляно леко го усещам. Интересното е, че като го раздвижа и болката почти изчезва. Това забелязах и на ските, сутрин ги усещах колената, а следобед  почти забравях за тях. То и тогава големите "геройства" правех и се сурвах като лавина по пистите, а млади французи ми носеха разпилените ски и щеки 😁

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 11:05 от Merry

# 369
  • Перник
Аз тренирам с 2 дъмбела по 5 кг. Единственото по-тежко, което имам е пудовка - 6 кг. 3 пъти седмично по 20-30 мин. сутрин преди работа. 2 пъти седмично - йога/мобилност. През уикенда - бягане по около час на ден. Малко, много - толкова успявам. Чувствам се добре и все повече харесвам това, което виждам в огледалото Simple Smile

Но всъщност дойдох да споделя, че очаквах тази тренировка

да е много досадна, а всъщност ми хареса Simple Smile

# 370
Днес ми е почивен ден след 4 последователни дни с тренировки.
Вчера беше ден 13 от REV, горна част, която допълних с 15-минутно кардио - предимно половин бърпита, коремни упражнения, клек със скок и тн.
Вечерта разпуснах с 45 минути ин йога за начинаещи с Травис. Не свещи Grinning
За тази вечер отново съм предвидила бавна йога - идеалното решение за пълен релакс в почивния ден.

По въпроса за тежестите съм споделяла по-рано - харесвам да тренирам с тежко (е, тежко за мен, разбира се, има мацки, които с моите тежести биха си подпирали вратата към терасата Joy), но не само. Динамиката е важна, защото не даваме възможност на тялото да се адаптира към един тип натоварване. В това отношение програмата REV е чудесна - има тренировки с високи тежести и по-малко повторения и обратното.

# 371
Благодаря за подкрепата, Деа.Heart Днес отчитам 20 минути пилатес за крака и 20 минути ин йога. Ин йогата беше много пренебрегвана от мен, но сега започнах да усещам ползите от нея и се наслаждавам.

# 372
Марципан, търпение 🙂
Ще ти се получи, на прав път си.
Бях загубила близо 10 кг и при ръст 172 не приличах на нищо (за лицето да не говорим)
През ден спорт плюс сериозен хранителен режим - закуска овесена каша с яйца, омлет, яйца и извара, обяд и вечеря телешко/пилешко плюс салата, ориз/картофи, леща/боб/грах.
Близо 6-7 месеца ми трябваха да стана себе си.
Успех!
пс/ 71 набор съм

# 373
Днес Iron, Ден 2:
Гърди и рамо. Гърди с 2х10, рамо с 2х8, странично повдигане и задно рамо с 2х4кг. Връщам се към работните килограми от 2019.

И допълних с бицепс:
Тръгнах с голямата кошница и 8ци, но минах на 5ци бързо. Laughing Страхотна тренировка, доволна съм.

На мен ми е важно да си възвърна изгубената сила след не знам и аз колко Ковида, и евентуално да започна да надграждам. Бях стигнала до някакви тежести, и постепенно всичко се срина след октомври 2021. Контузия след контузия, Ковиди, и циклене на едно място 2 години, до 2023.
2024 се старах да вляза в релси, но приоритетите ми бяха другаде. Тренирах си за здраве, но напредък не видях на никой фронт. Силата отиде по ягодите, то не че имах някаква, но и каквото имах си отиде. Нито сила, нито бързина имам. Издръжливостта ми е силната страна. Мога да си тичкам в Зона 2 до заспиване.

С първото завъртане на Iron виждам проблясъци на старото аз. С второто се надявам наистина да вляза във форма.

# 374
Някой тренирал ли е по видеата на Chloe Ting? Видях, че тя има някакви челенджи, чудя се дали някой има мнение и резултат

Общи условия

Активация на акаунт