Тренировки в домашни условия - 122

• 45 542
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Дааа, това е номерът с ластика, над лактите тесен ластик, помага страшно много!

Аз да ви питам, понеже станах вече бат Здравко и май 4кг са ми леки вече (не ми се смейте много), почвам да се замислям какви тежсти да си купя, как да ги съхранявам, без да натрупам 800 вида. Как е при вас?

# 526
Трупаме ...няма как ...аз лично имам едно един до 15 кг  по две.Имам фитнес ,но тежестите ми са в хола ,защото тренирам там-леките са прибрани в панери ,по тежките са подредени навън,не ми пречат.

# 527
И аз трупам смело, но разполагам със стая за фитнес в офиса.
Преди години, когато тренирах в хола, имах два комплекта разглобяеми дъмбели, два чифта леки гири (3 и 4 кг) и идеално се справях, беше напълно достатъчно за всякакви тренировки
Разбира се, бях купила и доста допълнителни дискове. Всичко стоеше под дивана и отстрани между него и бюрото ми.
Преди няколко месеца купихме на малкия син на ММ два такива дъмбела. Бюджетен вариант са, но въпреки това - чудесно изпълнение, много лесни за ползване, наистина с едно движение се нагласят. Много е доволен момъкът, защото не заемат място и не хаби ценното си време на тийнейджър да подготвя обикновените дъмбели за конкретна тренировка Grinning
https://www.sportdepot.bg/product/orion_reguliruem_dambel_16_kg- … &complects=&_gl=1*1futn15*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQiA2oW-BhC2ARIsADSIAWplCFWwDoaPV3CWEpv4I22CHURSrXLbU_T95Snc-oSDSP--npaDAFcaAqhxEALw_wcB

# 528
И аз трупам, но за Коледа получих стелаж и поне са подредени. Имам и лежанка, степ, три лоста, пудовки и гребен тренажор. И цяла торба с ластици, слайдъри, тежести за китки и глезени, меки тухлички за йога, въже за скачане, малко колело за корем/ядро Joy

# 529
И аз трупам смело, но разполагам със стая за фитнес в офиса.
Преди години, когато тренирах в хола, имах два комплекта разглобяеми дъмбели, два чифта леки гири (3 и 4 кг) и идеално се справях, беше напълно достатъчно за всякакви тренировки
Разбира се, бях купила и доста допълнителни дискове. Всичко стоеше под дивана и отстрани между него и бюрото ми.
Преди няколко месеца купихме на малкия син на ММ два такива дъмбела. Бюджетен вариант са, но въпреки това - чудесно изпълнение, много лесни за ползване, наистина с едно движение се нагласят. Много е доволен момъкът, защото не заемат място и не хаби ценното си време на тийнейджър да подготвя обикновените дъмбели за конкретна тренировка Grinning
https://www.sportdepot.bg/product/orion_reguliruem_dambel_16_kg- … &complects=&_gl=1*1futn15*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQiA2oW-BhC2ARIsADSIAWplCFWwDoaPV3CWEpv4I22CHURSrXLbU_T95Snc-oSDSP--npaDAFcaAqhxEALw_wcB

И аз ги гледах тези, но точно в спорт депо ми казаха, че били лошо качество. Странно. Иначе точно тях исках да взема. Разхлопвали се били, шум вдигали...

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 16:32 от BundleOfLove

# 530
И аз ги гледах тези, но точно в спорт депо ми казаха, че били лошо качество. Странно. Иначе точно тях исках да взема. Разхлопвали се били, шум вдигали...

Питах момъка - не са се разхлопали, идеално си работи с тях. Е, все пак са само на половин година, така че не мога да твърдя, че ще са безпроблемни и след 5 години.
А шумът - хм, много са тихи даже, особено в сравнение с нормални дъмбели с метални дискове и гайки, които доста тракат, докато ги сглобяваш за съответната тренировка и като ги оставяш на земята. Тези дъмбели пък се поставят на своите поставки, които са пластмасови. Съвсем различно е, но... въпрос на предпочитание.
Аз лично съм виждала и докосвала и тези, които се водят "оригиналните":
https://www.vistafitnessstore.com/svobodni-tezhesti/svobodni-tez … h-552i-ot-bowflex
и не бих казала, че усещането много по-различно, докато цената е значително по-висока.

# 531
Вчера много исках да направя тренировката за задна верига на Каролин, която Дез ми припомни, но сутринта се метнах на каране в Алпите (Grimsel Pass) и след нея цял ден така ми притреперваха коленете, въпреки, че чийтвах, че заспах в 8 вечерта!

46/99 Waikiki Steady State Row + Mowbray National Park Endurance Ride
47/99 Grimsel Pass Heavy Climb Ride Part 1

... почвам да се замислям какви тежсти да си купя, как да ги съхранявам, без да натрупам 800 вида. Как е при вас?
Показвам. Навремето се изхитрих и като ми дотрябваха по-тежки купих подарък за ММ Bowflex 552 Adjustable Dumbbells, след това си взех и adjustable гиря, после подарихме на второродния лежанка (което не му попречи вчера да ми обясни как трябвало да му платя (скъп) абонамент за джим, че да тренира с приятелите си.

Ластици, швейцарски топки, дискове, степ платформа, ролери, йога матове и блокове, етц. - имам си всичко, но разбира се, не е купувано наведнъж, а в течение на години. ММ постави и лост + гребния тренажор + крос тренажора + велотранажора и мазето се понапълни.

Но продължавам да си мечтая и за пътека!

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 01:55 от Agent Provocateur

# 532
Последна тренировка на ДД днес. Програмата е прекрасна, но трябва да се съчетава с хранене, което аз не направих.

През март реших да продължа с бягането и да комбинирам с 3-Day split на Autunm + йога. Имаме една ски ваканция в средата на месеца и не искам да започвам дълга програма преди да се върнем. Април може да започна някаква 3-месечна програма до края на юни (и преди лятното пътуване).

Дез, аз мисля че 4 дни силови + бягане е доста добре. Поне в моето ежедневие е трудно 5 силови с бягане, но ти си знаеш колко време и мерак имаш Heart

Уредите на Bowflex са прекрасни! Агент, ако се използва, абонамент за фитнес зала си заслужава, поне според мен Hug

# 533
За днес само ходене, 10км и Травис. Имам лека мускулна треска навсякъде, но лека и почти приятна Grinning

# 534
Ние имаме тази поставка, от Амазон я купих. Цветните (леките) са моите, тежките са на мъжа ми. Сега каза, че иска да купува още две по-тежки, та моите май ще трябва да ги местя.

Тази седмица имам само една тренировка в сряда и утре съм в студиото за разнообразие.

# 535
  • Bristol
И мен лицевите опори ме затрудняват, правя няколко нормални и после продължавам с лицеви опори на колене.

Как споменахте за ластиците, в днешната 30 мин тренировка на Хедър за горната част, ползва доста ластици, включително и за лицевите опори.

BundleOfLove, трупам и аз, а си нямам специална стая, в хола са 😔 Моите са неопренови гирички (3,4,5,8 и 10кг), ластици, килимче. Въжето за скачане го ползвам само навън. Имам и топка, но никога не съм я ползвала! Аз споменах преди и още се чудя, дали да не взема още един сет, защото скокът от 5 на 8 кг ми е голям за някои упражнения 🤔
Най накрая ми пристигна стойката за гиричките! Помислих, че съм попаднала на някой лъжлив сайт, въпреки проверките. Но излезе, че куриерът не си е свършил работата. От сайта ми се извиниха и втори път ми пуснаха поръчката. Днес пристигна и едвам изчаках след работа да седна да си я сглобя 😊
Скрит текст:

# 536
Питах момъка - не са се разхлопали, идеално си работи с тях. Е, все пак са само на половин година, така че не мога да твърдя, че ще са безпроблемни и след 5 години.
А шумът - хм, много са тихи даже, особено в сравнение с нормални дъмбели с метални дискове и гайки, които доста тракат, докато ги сглобяваш за съответната тренировка и като ги оставяш на земята.
Това в къща или в апартамент със съседи го правите?

# 537

Не разбирам смисъла на въпроса… Ако питате за съседите - разбира се, че се съобразявам. Двайсетина години тренирах в апартамент с претенциозни съседи от всички страни, сутрин от 5:30 ч. Никога не съм имала оплаквания и с всички бях в чудесни отношения. Килим, върху него постелка и така…

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 13:21 от bubanka

# 538
Точно си купих от декатлон по 2кг тежести за китки, така ще мина от 4 на 6кг, да спестя купуването на още едни дъмбели.

# 539

Не разбирам смисъла на въпроса… Ако питате за съседите - разбира се, че се съобразявам. Двайсетина години тренирах в апартамент с претенциозни съседи от всички страни, сутрин от 5:30 ч. Никога не съм имала оплаквания и с всички бях в чудесни отношения. Килим, върху него постелка и така…
Точно това беше смисълът на въпроса. Имате ли оплаквания от съседите и какво отговаряте , задето имате един вид фитнес у вас си, АКО се шуми и чува. Все пак има причина фитнеси и детски градини да не са желани на горни етажи.  То затова си има даже специален раздел тихи упражнения в ютюб.
Да, килим и постелка е решение определено. Интересното е че има едни ретро клипчета, на които даже в залата им има килим за водещата треньорка. Може да е свързано и с поемането на тежестта или омекотяването на движенията по някакъв начин, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт