Подарявам

• 12 302
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
И от мен нещо - многократна капсула за кафе машина  Bosch и Tassimо. Обърках поръчката и не ми е нужна. Пишете на лично или направо в темата.

# 31
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
С огромно закъснение се включвам и аз, но до Коледа бях извън къщи, а после се разболях и още не мога да се оправя.
За мое огромно съжаление обаче не успях да открия нищо интересно, което да е чисто ново и да мога да предложа, а така ми се искаше, защото се влюбих в идеята на Защо ме търсиш /:hugs: Heart/. Но поради ред обстоятелства в последните години пазарувам разумно и обмислено, затова ще предложа книга.
Не е четена. Бях купила няколко намалени книги преди време и като се прибрах установих, че тази съм я объркала със сходно заглавие и всъщност вече съм я чела електронно.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 20:05 от Reinа

# 32
Темата е много хубава. За съжаление по групите има много хора, които се нареждат за  подаръци, а после ги виждам да продават подареното. Заради такива хора аз съм скептична да го правя и когато подарявам, го правя към близки и познати.

Палтото от ХМ е много хубаво и ако не беше цвят, който изобщо не ми отива, бих го взела.

# 33
  • София
Трябва да се оформи темата тип "предай нататък". Който взима да пуска нещо за подаряване. Не може само едни и същи да се редят да взимат, после да ги пускат за продажба. Не е споменавано в темата нещата да са нови. Според мен и да се пусне нещо запазено, също може да има кандидат за него.

# 34
Да. Идеята да се взима нещо, когато се се даде може би е по-добра.

# 35
Както искате. Всеки може да дава както иска и предпочита.

На мен лично ми харесва даването без условия, очаквания, препоръки или правила. Просто даваш и забравяш. Това според мен ни липсва, на това не сме се научили -  да даваш нещо без да очакваш нищо в замяна. Абсолютно нищо. Но не налагам своите виждания. Всеки има право на свои.

p.s. Дълкоръкавното палтенце си намери нов собственик. Радвам се.

Не е споменавано в темата нещата да са нови. Според мен и да се пусне нещо запазено, също може да има кандидат за него.
Аз също си го мислех и даже имам едни боти с вградена скрита платформа, които съм обувала само веднъж, но ми беше неудобно да ги пускам тук именно заради това, че са ползвани макар и само веднъж.
Преди когато OLX още беше Продавалник ако си спомняте много вървеше тази търговия с неща втора употреба. Та какво пречи вместо да е търговия да е подаряване?

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 21:52 от Защо ме търсиш?

# 36
подарено

Подариха ми комплект за направи си сам свещ - насипна свещ от растителен восък (нещо като гранули е), фитили и есенция. Обаче ползвам само чашата и то за напитки Joy Не обичам да паля свещи вкъщи и няма да ползвам комплекта. Ако някой има желание да го притежава, нека ми пише. Само трябва да си поеме куриерските разходи за доставка.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 11:46 от Marmoleta

# 37
Подариха ми комплект за направи си сам свещ - насипна свещ от растителен восък (нещо като гранули е), фитили и есенция. Обаче ползвам само чашата и то за напитки Joy Не обичам да паля свещи вкъщи и няма да ползвам комплекта. Ако някой има желание да го притежава, нека ми пише. Само трябва да си поеме куриерските разходи за доставка.
Скрит текст:

Ако друг не ви е писал, мога да ги взема 😉

# 38
Моята книжка си намери нов собственик, много се радвам. Simple Smile

Не е споменавано в темата нещата да са нови.
Напротив, само трябва да се чете:
Грешна покупка, излишна покупка, ламтене за "по-богато/по-голямо" и какъвто там ви е вътрешният подтик. Ако искате да се разделите с нещо. Ново хубаво или не толкова, любимо или не толкова, ново непотребно, книга, неточен модел изтривалка... чисто новите ботуши, които ви стягат... знам ли и аз... каквото ви дойде наум.
Точно да е нещо ново е желанието на авторката и смятам, че участващите трябва да го уважаваме и да се съобразим с него. Ако междувременно има предложения за промяна в естеството на темата и авторката даде съгласие, тогава биха могли да се предлагат и други неща, но засега условието е такова.

VaniaK, точно същото ми се е случвало и на мен, изключително неприятно е като преживяване. Помня, че се почувствах толкова зле и омерзена /защото наистина помогнах с огромно желание на човек в нужда/, че си изтрих Фейсбука. Но искрено се надявам във форума нещата да стоят по-различно.

# 39
Мисля че ботуши, които човек е открил че му стягат няма как вече по презумпция да са нови. Носени са поне веднъж.

# 40
Принципно може само да са разтъпкани вкъщи за кратко, колкото да се усетят и да се установи, че би било проблем да се излезе с тях. Според мен поне е по-различно, отколкото да са носени навън.

# 41
Момичета, написах първия пост в темата съвсем набързо, импулсивно. Не съм обмисляла кое-как-що.

Употребила съм няколко израза за какво е темата просто ей така - без да се опитвам да ѝ дам конкретика. Да, вярно е, че обувки, които стягат, все трябва поне веднъж да са разходени навън. Правилна е забележката на re_ge. Просто идеята ми беше да не харизваме безкрайно стари ненужни вехтории. Но ако искате предлагайте и употребявани запазени неща. Може да си заформим нашенски (бгмамски) безплатен пазар. Търсиш нещо - може пък да намериш. И без парички (освен доставката).

Може пък да стане практика и даже да се прочуем. Представяте ли си "Хайде на пазар в бгмамата"? Simple Smile Уха... Макар че като гледам активността...едва ли, ама може да си помечтаем.

Време след като направих темата си мислех един ден за какво, за кой евентуално би била полезна. Имала съм тежки периоди финасово. Не съм можела дори да си помисля за глезотийки. Само наем, режийни. Случвало ми се е да взема заем и да не мога да го върна. В дупки може да изпадне всеки. Мисля си, че може би някой сега е в това положение. Може да му се иска нещо, но да не може да си позволи. Бих се радвала ако такъв човек влезе в темата и внезапно уцели някаква мечтана от него вещ.

Но не само. Може друг пък всичко да си има, но внезапно нещо да му хване окото или да му хареса потребителя, който го предлага. Или да му хареса описанието. Харсва ми да мисля, че така можем да си обменяме положителни емоции/вибрации/енергии/благост.

Не знам как повече да обясня темата. Наистина я направих импулсивно без много да мисля. И не искам да ограничавам и да поставям съвсем груби коловози.

# 42
  • Карлово
Темата е супер.

Аз просто се затруднявам, какво да предложа, което да е приятно за някогото да придобие. Все ми се струват нещата недостатъчно привлекатени, затова не съм се включила с "подарявам".
За обувки имаме необувани, но не мисля, че някой мре за високи 12 см. токчета с камъчета отгоре.
А в темата за sekond hand находки са предлагани обувани обувки и веднага си намират кандидат, стига да им е номер и модел.Пък и в тази тема да се предложат, няма на никого да навреди просто показването на даден чифт, все на някого може да е полезен.

# 43
А second hand находки тук ли е тази тема или някъде из социалните мрежи? Удачно ли е модератор да премести тази и слее двете? Или там играят роля и паричките?

# 44
  • Карлово
Тук бе, как в социалните мрежи! Първо на нашите хора да предложим.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1710704]

Общи условия

Активация на акаунт