Имам т.н. сезонно афективно разстройство и не понасям високи и ниски температури, най-добре ми е на +10 до +25.
Последната зима в София ми се видя ад, че и много дълга беше. Постоянно беше студено и облачно, липсваше ми слънце, дори падна сняг в моя квартал в края на април и имаше слана в началото на май!
В последните дни пък не издържам от жега и като цяло всичко над +25 ми е твърде некомфортно. Нямам как просто целия си ден да прекарвам в Борисовата градина под дебела сянка например. На морето като градуси обикновено е по-ниско и от София, но там пък влагата ме кара да не спирам да се потя и се усеща по-топло от колкото е. Когато залезе слънцето и не напича вече асфалта и всичко и на около 28-30 ми е добре, но не искам да чакам залеза, за да излизам навън и да ми е приятно. През деня само в квартали като Горна баня ми е приятно, защото подухва вятър от Витоша, но и там пак се крия на сянка.
Иска ми се вече на екскурзии и ваканции да ходя на места, където лятото е максимум 20-25 градуса в момента и то през деня. През зимата пък ми се иска да пътувам по места, където е предимно слънчево и около плюс 10-15 градуса през деня, може би и в България има такива места? Пролетта и есента, до колкото вече изобщо може да се каже, че ги има си ми харесват и тук в София.

Кои дестинации бихте препоръчали за малко слънце през зимата и прохлада през лятото? Какво мислите за Скандинавия през лятото и южните части на Гърция, Италия, Испания и Португалия през зимата например? От тези места май само в части на Испания не вялало толкова през зимата. Но и да вали, зимата край морето е прекрасна с все дъжда спрямо неприятния сняг в София. Само предпочитам да си вали спокойно, а не с мощни бури.