Любители на котки - Тема 202

• 27 574
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
  • Между гори и планини
И при мен не минава. Храня по час, на всеки по равно. Който ял, ял. Ако не е, някой друг дояжда. Онзи ден Чери само си подуши храната и се врътна. Успях да я вдигна и вечерта му я сервирах - облиза си купичката. А мъжът ми храни сано някой да каже мяу или да го погледне. Чери е особено нахален когато вечеряме, то и за това се налага да му сервирам и от нашата храна, когато вечеряме, иначе мъжът ми не може да се нахрани спокойно. Сутрин му подскачат от 5ч да им дава храна. Щото им се връзва. А мен чинно ме чакат да се събудя, за да им дам. Кучето скача според тоягата. Моят мъж много ги глези, и децата глезеше, аз бях все тази която дисциплинира. Живот и здраве, внуците му ще го обожават.

# 196
Детето е с контузено коляно и лежи. И, разбира се, Сина е плътно до нея.

# 197
  • София
При мен минава и го знаят Joy
Винаги развалям режима на щерката. Ми Оникс идва при мен, изправя се, пипка ме с лапичка и казва "маууу". И храня Simple Smile

# 198
Сина ще му търсите ли гадже? Тъй де, станал е много красив.

Да кажа мимоходом само, че и студено беше, но сега е топло... И дъжделиво беше, но сега е сухо... Но котетата долу ги няма. Тези дни старателно оглеждам. Само дебеленката от блока отсреща и една единствена костенуркова от блока отзад където бабите хранеха орда котета.
В същото време прибирайки се към вкъщи онзиден забелязах край един блок, намираш се през 2-3 от нашия, множество котаци. Двойна къщичка, много размятащи се пухльовци. Но нито един от тях не беше нашето огромно оранжево или тигровият, който гонеше моята котанка.

# 199
Блеки си направи режима за хранене сам Wink
Има си от бебе пълна купичка с гранули. Знае, че няма да свършат (освен ако не съм заблеяна нещо🤣) Минава и хапва гранула, две... Мир и любов...
На ден изяжда половината купичка. Не е лакомник. Пинчерката е по същия начин. Яде когато си иска и тя по гранула-две.
Общо взето вкъщи те се хранят най-здравословно - начестно и по малко🤣

# 200
  • В кошера...
Здравейте, любители на котки. Ще си вземем коте от развъдник, колкото и аз да се противях... Успокоявам се, че и котетата там имат нужда от дом.
Шотландско клепоухо ще е, на 4 месеца. Имам 2 дена да купя нещата от първа необходимост - храна, тоалетна, чанта за пренос... Ще съм благодарна да споделите вашите съвети по адаптацията и препоръки за онлайн магазини, а аз ще прочета и първата страница, разбира се.

# 201
  • София
За два дена няма да успеете да поръчате онлайн, т.е. няма да ви пристигне толкова бързо поръчката.
Използвам
https://www.zooplus.bg/ - ранообразни нещица
https://petmall.bg/ - суха храна
https://zoocenter.bg/ - консерви
Ако имате Нечовешки магазин (https://zoomagazin.eu/) може от там да си вземете нещата от първа необходимост. Имат клиентски карти, правят отстъпки.
За храната - попитайте в развъдника с каква храна е захранено котето. Може да продължите със същата или да я смените.

Аз имам два котарака от развъдник.
Със собственичката си пишем непрекъснато във вайбър - пращам снимки на децата Joy

# 202
  • София
Kaкви консерви купуваш? Досега не съм пазарувала от Зооцентър, освен нещо инцидентно от физически магазин. Вижда ми се скъпо. Например в момента моите имат консерви Мас's, купени от Зооплюс 400 гр за по-малко от 4 лв, а тук 200 гр. е 4 лв. Не съм гледала с подробности всичко. Може и да има изгодни неща.

medunka, дано си наясно с генетичните проблеми на породата! Иначе не се съмнявам, че ще е невероятен сладур! С нетърпение ще чакам да го покажеш! Heart

Много отдавна не съм ходила, но преди години пазарувах от борса Веден в Хаджи Димитър. Не знам дали си от София. От там съм купувала и тоалетни, и клетка. После си направиха магазин на съседната улица, вече не се купува от склада и може цените да са станали "магазинни". Simple Smile

Ако държиш да пазаруваш онлайн и да си избрала нещата на спокойствие, можеш да вземеш котето и в обикновен сак, да сложиш бентонит в обикновен леген или кутия и да изчакаш да дойдат онлайн покупките.

За храна и "пясък" за тоалетна трябва да попиташ развъдника. Поне в началото е добре да са същите, на които е свикнало котето. После ще преминеш на това, което ти харесва. За храните има отделна тема. https://www.bg-mamma.com/?topic=1634690.msg49022540#new Може и там да прочетеш. Иначе колкото хора, толкова и мнения има. Simple Smile Аз например почти не храня със суха храна, защото преди 20 години тогавашните ми котараци се запушиха от суха храна. Купувам най-вече консерви. Старая се да са с повече месо, да нямат зърнени храни и захар. В почти всички паучове, които се продават по супермаркетите има захар.

Клетка или чанта за пренасяне? При пътуване чантата е много по-добър и комфортен вариант, но поддържането ѝ не винаги е лесно. Клетката се измива без проблем. Задължително се постила пелена за еднократна употреба, защото котето може да се напишка докато е в клетката/чантата. Ако в колата го е страх, може клетката да се покрие с одеяло или кърпа. Така котето ще е скрито и по-спокойно.

Ако решиш да пазаруваш от Зооплюс, поискай в темата покана. Така ще имаш код за отстъпка от 10%. Този, който изпрати покана ще получи точки от лоялната програма.

# 203
  • Варна
Привет! Не съм се записала за тази тема, извинете ме. Много сме разтревожени със съпруга ми за нашия най-голям котак. Проблемът е гниеща тъкан в устната кухина ,паднал зъб и трябва да се почисти. Ще е под упойка пълна. На 13 години е. Макар и това да е притеснение, по-голямото ни е ветеринарят.От Варна сме. Виждам,че е в белия списък на лекари. Тодорови в Трошево. Само едно нещо ме интересува : мнението ви за този кабинет. Намира се на партер в кооперация в Трошево.Извинявм се,ако питам в погрешния раздел на тема! Благодаря!

# 204
  • София
Тундра
Взимах тези консерви от едни младежи със зоо магазин, но те май го затвориха. Рових по нет-а и попаднах на зооцентъра. 3-4 пъти мисля поръчвам, доволна съм, бързи са.
Ако нямат нещо звънят, натъкмяваме. Много отзивчиви.

# 205
  • София
Maй и Тундра не са в ценовата ми категория. 400 гр консерва е 7 лв. Simple Smile

# 206
  • София
Maй и Тундра не са в ценовата ми категория. 400 гр консерва е 7 лв. Simple Smile
Ти си с много мамуни.
Мисля, че пускат и промоции.

Ветеринарят каза, че Тундрата била хубава храна. Дъщеря ми каза, че нашите вече не я искали.
Сега са на Миамор.

# 207
  • София
И най-хубавата храна им омръзва, ако се дава само тя. Затова гледам да имам поне 3-4 вида консерви, които да редувам.

Горната граница ми е 4 лв за 400 гр. Показаната от Доня храна Рафи черна серия е около 4 лв, Нуево може и за по-малко да се намери. Ферингата и тя. Жалко, че моите категорично отказват Смила и Анимонда Карни. Иначе те са доста по-евтини.

# 208

Любов, любов, любов!
Феро и Сивака Heart

# 209
  • Между гори и планини
Днес бях при съседите които имат котки и въпреки това Чери ме чу и дойде, дори влезе в двора - чужда територия. Толкова верен котарак, друг не съм имала. Като сянка ми е.

Общи условия

Активация на акаунт