Любители на котки - Тема 202

• 27 565
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Днес бях на свиждане при Мимчето, котката с ударения крак, дето уж е на комшиите.
Много е стресирана горката, стои като препарирана, изобщо не реагира като и заговорих, а иначе ме чуваше от 100 метра и тичаше като луда. Чак попитах доктора, дали може да умре от стрес, той каза "абсурд". Раната я мажат и изглежда по-добре. В сряда ще я кастрират и ще и извадят някакви задни зъби, които били развалени. Аз я виждах, че много не дъвче на тях. Иначе докторът каза, че е на около 4 години, на колкото и аз мисля, че е.
В другите клетки имаше още 2 бездомни и те с рани, което хем ме натъжи, хем ме зарадва, че има някой който се е погрижил за тях.

По-горе видях катерушката с двете къщички и се чудя, може ли да помоля комшиите да я сложат някъде под навес в двора им. Става ли за отвън? Ако аз я сложа в моя двор няма да я използват, защото чат-пат виждам лисици на камерите и според мен така ще бъдат уязвими в тая хралупка. А стопаните и на Мимчето и на Мишо имат кучета в дворовете си, котките знаят как да ги заобикалят, но лисиците предполагам, че не влизат там. В двора на Мишо има 5 ловни вързани, той знае на кое докъде му стига синджира, върви на зиг-заг между тях и яко ги дразни😆
Може ли линк за по-здрава такава катерушка, че прочетох, че тази е паянтова, а Мишо е топчест😆
Или някаква друга къщичка подходяща за отвън, но не голяма, че може да ме резнат комшиите, те и за малка може да откажат, но ще питам.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 22:55 от Чи лу

# 166
  • Между гори и планини
Всички деца са нахранени, минали през тоалетната и вече спят. Камината в съседната стая е направила у дома да е като сауна, Лео цял ден спа на плочките в банята да търси хладно 🙄 Но вече всички са по местата си.

# 167
Ех, Доня! ... Пълна къща! Мечтата ми!

# 168
Не знам.. тези, които тровят животни.. Каква измет трябва да си?
След врене ше бъда в България. Планирам куче и още една котка. Факта, че гледат на живота на коте и куче като  на нещо ненужно и пречещо с не знам какво на тъжния им живот. Само много нещастни и тъжни хора могат да правят това. Толкова е жалко.

# 169
  • София
Всички деца са нахранени, минали през тоалетната и вече спят. Камината в съседната стая е направила у дома да е като сауна, Лео цял ден спа на плочките в банята да търси хладно 🙄 Но вече всички са по местата си.
Скрит текст:

Доня, а вие къде спите? На шарената черга?!
🥰😻😂
Котка да си на всеки в тази тема! ❤️

# 170
  • Между гори и планини
Ех, Доня! ... Пълна къща! Мечтата ми!
Честно казано, винаги съм обичала животни и котли са ми слабост. Но никога не съм мислила, че ще имам толкова много. Една, максимум две. Но се събрах и с мъж коткар. Та понякога се сърди, че Чери трябвало да е неговият котарак, пък бил моят. Всяка от котките ни е привързана повече към определен човек. Чери е верен на мен, Памук - на мъжа ми, Точка е на малкият ми син, сутрин отива да спи при него и когато го няма спи в неговото легло. Колкото е крива, толкова на него позволява да я върже и на възел. Лео е на големия ми син, когато го няма е с мен.
Къде спим ние? По принцип спим на ръба на леглото. Два дена мъжът ми е в София и котките окопираха място му 😁

# 171
  • До морето...
Доня, котешко царство е при вас😆Много мила снимка.
Ами и ние пожелаваме лека нощ😻

# 172
  • До хладилника, който обичам
Хармония и вкъщи.

Сменила съм няколко катерушки. Последната е марка Fleandrea от Амазон, взех размер L, за да събира две котки и ето, горе се вижда, събира ги спокойно. А ако Минка продължи да дебелее, имат и xl размер Joy

# 173
Хармония и вкъщи.
Скрит текст:

Сменила съм няколко катерушки. Последната е марка Fleandrea от Амазон, взех размер L, за да събира две котки и ето, горе се вижда, събира ги спокойно. А ако Минка продължи да дебелее, имат и xl размер Joy

Ама много са доброжелюбни една към друга твоите котки! Hushed Как си ги научила толкова да са мили? И даже да спят заедно Simple Smile Revolving Hearts
Или просто моите още се опознават и малкото е още твърде малко, и дразни твърде много голямата Grinning

# 174
Момичета, търся дом на котенцето, което майка ми си взе!
Не знам дали то самото е прекалено игриво, но тя само си къса нервите с него и всеки ден се оплаква, че постоянно бяга, скача, драска. Според мен е най-добре да му потърси нов дом, докато е мъничко.
Винаги сме имали животни вкъщи като деца, но ние със сестра ми сме си играли с тях и родителите ни не са усещали този подрастващ период. Към момента майка ми явно няма търпение да премине през това. Явно е трябвало да избере за компания голяма и улегнала, спокойна котка, а не малко бебе, което търси само игри.

Ето го сладурчето. Момиче е. Намира се в Добрич. Може да пътува до Варна и региона.
Някъде на 3-4 месеца е.

Скрит текст:

# 175
Много е КРАСИВА!  Heartpulse

# 176
  • София
Много сладка пухкава топчица любов 😻
Това е най- забавният им период (поне на мен бебетата ми носят много радост и хубави емоции). Просто имат много енергия- като децата и трябва да си я избеснеят.
Пусни го във fb групите- аз така задомих 3- 4 котенца (още поддържам контакт с "родителите" им). Успех! Дано и тази хитра муцунка има късмет!

# 177
  • До хладилника, който обичам
Ама много са доброжелюбни една към друга твоите котки! Hushed Как си ги научила толкова да са мили? И даже да спят заедно Simple Smile Revolving Hearts
Или просто моите още се опознават и малкото е още твърде малко, и дразни твърде много голямата Grinning
О, къде ти. Отне близо година да стигнем до тук. И даже сега 7 от 10 пъти Цура се маха от леглото, когато Минка се опита да се присъедини. Минка напротив, пей дава за компания.
Взехме Минка от приют преди година, тя от самото начало беше супер дружелюбна и търсеше компания, но Цура, въпреки че беше млада котка, по-бавно я прие. Бързо се съгласи да се гонят, но не харесва, че Минка иска и да се борят, не само да тичат, и това и сега е проблем. Минка порасна по-едра от Цура и знае, че има предимство.
Първо лежаха на едно легло - като се случи за първи път да са на по-малко от 30см разстояние без скандали, всички викахме ура. Минка на няколко пъти успя да се присламчи да докосва Цура. Като видях, че и двете се борят коя ще спи на горното ниво на катерушката, за да гледа през прозореца, реших да пробвам с тази с голямо легло. Полека-лека стигнахме до тук - Цура в началото ставаше ядосано всеки път, когато Минка се присъедини, после взе да я домързява, и ако Минка не я докосва, стоеше, а вече дава и да я пипа, докато лежат заедно. Иначе нямат проблем, съжителстват мирно, търсят се за игра, но съвместен сън отне сума време. Надявам се нахалната природа на Минка да доведе до това, всеки път да могат да спят заедно, да се гушкат и ближат, но честно казано и така съм доволна, отличен прогрес.
За практична страна - понякога на етажите на леглото слагам коча билка (катнип), друг път пръскам спрей за успокояване. Цура още я капя с успокояващи капки зад ушите и понякога включвам феромони в контакта, ако преценя, че е по-нервна в отношенията им.

# 178
  • София
Получих email от zooplus, че от 17 до 23.12 поръчката над 39 лв е безплатна с код DOSTAVKA.

# 179
Супер, ще се възползваме ако е така Simple Smile

Поръчах! И аз имам имейл за безплатната доставка.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 13:37 от Vanne

Общи условия

Активация на акаунт