Любители на котки - Тема 202

• 26 791
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
  • Между гори и планини
Обичам котки, обаче за мен е недопустимо да ми ходят по плота на кухнята, или по масата. Лео два пъти опита с масата и се отказа. За кухнята - никой никога не се е качвал.

# 736
Куриерите не са носачи. Ако носят
пратки до врата на апартамента и той не. Ена нисък етаж или има асансьор, това е лична тяхна воля и заслужават по - голям бакшиш.

# 737
  • София
пратки до врата на апартамента и той не. Ена нисък етаж или има асансьор, това е лична тяхна воля и заслужават по - голям бакшиш.
Не е така. Зависи каква услуга е платена. Факт е, че Еконт и Спиди винаги се качват по етажите, а други фирми - не. Говоря за различни по тежест пратки. Винаги, когато пратката е по-тежка мъжът ми слиза съвсем до долу, а иначе ги пресрещаме по стълбите, защото сме нависоко. Но вчера бях сама и не знаех какво да правя с тежкия кашон, зарязан на практика на улицата.

Имам наблюдения и от Германия. На дъщеря ми пратките винаги са до вратата, а ако я няма, оставят пратката в съсед. Живее на високи етажи. В момента е с асансьор, но преди това бяха едни тесни вити стълби...

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 16:02 от Таня67

# 738
Ско, как се казваше тази красота🥰, че съм забравила. Спомням си я от тази снимка като бебе, направо е като плюшена играчка и сега е много красива. Много ме впечатляват очите у котките , по това ги избирам. И хората ги “харесвам” според очите им.
Доня, как ги отучваш да се качват на масата.? И аз много се дразня, но на него не му пука и си е винаги горе.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 15:43 от Роси_

# 739
  • Между гори и планини
Хванах го за врата отзад, не много ласкаво, пернах го по тиквата, казах много строго Не и това е.
На кухнята никога не съм хващала никой, но и храна на открито не държа, да не ги изкушавам.

# 740
  • София
На мен старият куриер (запознахме се по време на карантината, напусна есента) ми правеше услуга и ми е качвал кашона до вратата на входа. Като види кашон 22-23кг... И винаги ме е питал "има ли кой да ти помогне". Готин човек беше.
Днес трябваше да излезем много рано сутринта, куриера ми звънна в метрото. Бях се разбрала със собственичката/продавачката на павилиона до нас да ми приеме пратките, даже едната щеше тя да ми я плати (да не тичам до банкомат). Момъкът каза "знам къде е павилиона, няма проблем". Беше оставил пратката, платената.
За другата, неплатената, аз съм объркала датата, ще я доставят на 13ти.

# 741
Обичам котки, обаче за мен е недопустимо да ми ходят по плота на кухнята, или по масата. Лео два пъти опита с масата и се отказа. За кухнята - никой никога не се е качвал.
А когато те няма у вас? Grinning

# 742
  • Между гори и планини
Да си кажа, имам покривка на масата - не е мръднала. Изненадващо и елхата не припадна нито веднъж. Спря да се качва по цветята. Това което намирам като се прибера са котки които искат да излязат или да влязат 😂

# 743
Не е така. Зависи каква услуга е платена. Факт е, че Еконт и Спиди винаги се качват по етажите, а други фирми - не. Говоря за различни по тежест пратки. Винаги, когато пратката е по-тежка мъжът ми слиза съвсем до долу, а иначе ги пресрещаме по стълбите, защото сме нависоко. Но вчера бях сама и не знаех какво да правя с тежкия кашон, зарязан на практика на улицата.

Имам наблюдения и от Германия. На дъщеря ми пратките винаги са до вратата, а ако я няма, оставят пратката в съсед.
И моите тук са до врата, но съм в къща. Няма стълби. Ако ме няма я оставям до съсед, пред вратата или дори на улицата.
Сещам се, дори, че почти всички поръчки от септември масам, пларени "до адрес" с ДЧЛ, отиваха на събиратешен пункт и си ги взимах сама. А имаше и голям кашон с пречиствател на въздух. Идваха от Амазон.
Наистина е интересно да се види какво точно влиза в задълженията на куриерите, но съм попти 100% сигурна, че не са длъжни да носят тежки пратки, ако няма асансьор.

# 744
  • София
Моя приятелка живее в Лондон, в къща. Обикновено поръчва от Амазон и ако има пристигаща поръчка ходи да чака куриерите... "ще ми я оставят пред вратата или на улицата, и някой ще ми я открадне".

# 745
За сега никой не ме.е крал, но често поръчките от bol идват с късни куриери "на велосипеди" и дори не звънят, а директно ги оставят на улицата. Трябва да следя от сайта, когато пише "доставено", излизам да си я търся
Сигурна съм, че и сградите в Германия са като тук. Къщи и ниски блокчета с по 4 етажа без асансьор. И по-високи, но винаги с асансьор. При това широк за инвалидна количка.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 16:07 от red soul

# 746
Вие ме замислихте с тези доставки Simple Smile
Аз съм в къща и с куриерите (Спиди и Еконт) имаме неписано правило - отварят вратата на двора и оставят там пратките, даже не ми звънят обикновено, знаят си (за България, София говоря).

Днес дойде 1 пратка и куриерът ми звънна, явно е бил нов/различен. Казах му стандартното - да отвори и да я остави до вратата. Той клетият я донесъл до вратата на къщата чак (около 30 метра) Simple Smile Та интересно дали пък не са длъжни да го правят, щом така направи днес момчето.

При всички случаи аз не ги карам да носят до вратата и тежките котешки пратки чакат половинката ми за пренос, но при нас това е удобен вариант (за мен поне) Simple Smile

# 747
Вие ме замислихте с тези доставки Simple Smile
Аз съм в къща и с куриерите (Спиди и Еконт) имаме неписано правило - отварят вратата на двора и оставят там пратките, даже не ми звънят обикновено, знаят си (за България, София говоря).
И при нас така. В старото вкъщи ги бях научила да ги стоварват в двора.
В новото сме в комплекс от къщи с врата за него, ако е отворена - влиза смело, онзи ден ми достави 10 кг храна и няколко консерви, аз бях в нашите, казах му да извика съпруга ми, който бил в разговор и не го чул, та, момчето ми беше стоварило пратката в остъклението, на няколко крачки от буса, но все пак Heart . Много е готин.
Записвам се с 4 крокодила. в тяло на котки: 3 момичета сестрички и 1 истински мъжки крокодил.

# 748
Нова тема май скоро престои имам към 300 + мнения да прочета.
Честита Нова Година! Бъдете здрави, щастливи, много успешни през новата година и големи късметлии.

Идвам с голям проблем поне за мен направо ще полудея. Бебето вкара мишка в къщата и тя се оказа жива. Сега е някъде в къщата. Как да я открия имате ли идеи?
Направо пощурявам като си представя, че е някъде скрита и няма да я открием.
И той сърдит си хвана демонстративно пътя и не иска вътре да си я търси. Оф, ще го смачкам.

# 749
  • Между гори и планини
Заложи лепкав капан с някаква храна зад шкафовете на стаята в която е вкарал мишката.
Ние почти всяка година имаме неканен гост - влиза през отвора за мръсната вода от пералнята. Обикновено отива в чекмеджето със салфетка и си прави гнездо на меко и топло. На другия ден чистя чекмеджето, слагам лепкав капан и храна и през нощта чувам писукане - залепило се е. Сутринта мъжът ми чисти .

Общи условия

Активация на акаунт