Любители на котки - Тема 202

• 26 730
  • 775
  •   1
Отговори
# 765
Моите котки тая вечер са решили да ме докарат до смъртен одър 😆.
Излизам сега и те с нова мишка 🤮😡🤦. Този път и двамката притихнали около нея. Този път Тобчето като ме чу и побягна с нея. Видях го при съседите, виках го, лъгах го с храна с лакомства така и не го излъгах да се върне и да му я взема. Беше тъмно, но май я изяде тая мишка 🤢.
Ох, каквато съм гнуслива направо припадам от такива гледки.
Утре ще им давам обезпаразитяващи. Много са тъпи заради тия мишки ще си умрат накрая. Може ли при море от ядене ти тях да ядеш.

Могат ли да ни заразят с нещо с тези мишки? Влизат вътре, май ще спра да ги пускам.

# 766
  • София
Моето най-голямо космато дете порасна.

Подаръкът го отнесоха някъде

# 767
Живо и здраво да ти е детенце - котенце, AnMary!
Като чета за мишоци иииии ми става едно такова бррррр дано не виждам такова нещо, сигурно ще си припадна кротко. Не от мишето, ами ако е изядено уффф природа кво да се прави.
Снощи гонихме с Линошка една голяма пеперуда из нас и отново бях по - ловка от нея, ама се побърка, хич не вижда от къде се мята, само гледа да я докопа, а тя от къде беше влезла идея нямам, ноооо ми разказаха играта и двете.
За плота и масата няма какво да кажа, като ни няма си прави каквото си иска, като сме в нас на масата, рядко се качва, но на плота да. Там където ѝ суша купичките в една тавичка редовно си я ползва като легло.
Най - новата играчка пък ѝ е свободния ми пантоф. Щото ходя с един заради ранения крак, другия е свободен, та чак главата си навира в него уффф, гушва я с лапки и рита с задните, какво ли си мисли, че е...
Щурчо...

# 768
  • Между гори и планини
Точка абсолютно всичко което улови и го изяжда. Мъкне живи мишки в предния двор и ги пуска да играе с тях. Понякога се завират в храсти или зад саксии. Ако съм там, хич не ги бавя, первам с лопатата - толкова им трябва и ги хвърлям.

# 769
Хора, колко време се сърдят тези котки? Като съм ви чела за това сърдене, малко ми се струваше преувеличено, признавам, но сега го виждам с очите си.
Мимчето с ударения крак, дето уж беше на комшиите, си я взех след 11 дни при вет. Ходих почти всеки ден там и тя стоеше безмълвна и увесила глава в ъгъла на клетката, като луд в психиатрия на тежки успокоителни.
В мига в който док я пусна в клетката да я прибирам, пак започна лудо мяукане и мяткане. Така врещеше, че имах чувството, че по пътя ще ме арестуват, щото се чува.
Докторът каза, че като я пусна ще избяга и трудно ще дойде пак при мен. И нищо подобно, направо ме изуми, както врякаше и се мяткаше, като отворих клетката, очаквах да драсне с 200, а тя спря да вие, излезе, бавно обиколи двора и дойде да яде😆
Сега всеки ден идва, яде и си тръгва веднага. Не е от страх, защото стоя до нея и ако искам мога да я хвана.  Преди ми се въртеше постоянно в краката и ме следваше навсякъде, даже много не я интересуваше манджата, а сега не ще, явно наистина ми се сърди.
Или нещо от кастрацията да и се наместват чакрите?

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:09 от Чи лу

# 770
Ох, не те ли е страх и за тях, а и за вас. Аз много се притеснявам да не вземат да се отровят с тези мишки.  А пък и са пълни с болести, почвам да си фантазирам, че и нас ще разболеят.
Аз съм много гнуслива и при такива гледки чак ми стават противни, просто  🤮.
А и хора, които не обичат котки само ми промиват мозъка- колко са гнусни, опасни за хората, защото имали не знам си какво, разнасяли много болести и още хиляди такива дивотии.

Котките се сърдят колкото време те си решат 😆.
Заради глупостите на Бебето и Тобчо не се похвалих. Манди от една седмица е решила, че пак ще се завърне в старият си дом 😆. Пак ги ръмжи другите, но сама идва и иска да си отвори врати на стаите, за да влезе. Не блъска по вратите да излиза, не ръмжи по нас. Като я извикам идва, търси и милувки.
Изобщо пак е влезнала във фаза на мила котка 😆. Викам и- Манди, вкъщи на топличко май повече ти харесва отколкото да си бездомница, а? Дупето ти къде се чувства по-добре? Питах я и дали не са я изхвърлили от другата къща 😆, че пак се е завърнала при нас.
Да видим до кога ще живее с нас и кога пак ще и се накриви шапката.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:52 от Morkovelka99

# 771
  • Между гори и планини
Няма какво да направя, като я видя вече с опашка само в устата. Започва ги от главата. За колко не знам, не ми се мисли. Все едно гладна стои. От плъховете намирам само органи или някой остатък, явно ѝ идват големи. От птиците - само крила и перушина. Ще се натрови, ако някой е тровил гризачите, но при нас Слава Богу не се прави. Чери си мислех, че не яде плячката, докато лятото два пъти не го видях с малък съсел в уста, донесе си го и пред мен го почна. А те са много пухкави, като катерици. Остави му само опашката.
Между полските мишки , плъхове и горските съсели, и градските канални мишки, плъхове и паткани има огромна разлика, дори в размера. Каналните са гнусни и разнасят болести. Редовно обезпаразитявам и толкова. Моите редовно са на стража до плевнята, където заради храната на кокошките има храна за гризачите.

# 772
Моите мъкнат супер малки мишки, май са бебета, някои са колкото кутрето на ръката ми. С големи не съм ги виждала. И аз си мислих, че не ги ядат, а само си играят известно време и ги оставят, защото сме виждали из двора изсъхнали, нооо...😭 Лятото Манди като живееше като бездомница, я видях да изяжда една пак у съседните. Те от там ги хващат май, един път вися с часове залепена за тяхната стена наблюдаваща и чакаща нещо. И бебето съм го виждала там, ама нищо не мога и аз да направя за съжаление 😭.

# 773
  • Между гори и планини
Толкова са малки - колкото кутре. Не са като хамстерите ( които са хибридни гризачи)

# 774
Блеки също има
пориви да яде мишки, птичета скоро не в ловила.Носи ми мишлетата да ги видя и докато успея да реагирам го е изяла.Добре, че вече
не ми носи живи у дома, че
и такъв случай имахме.Пускам я една нощ и ме поглеждам, а тя носи мишле, показа ми го и го пусна в хола, а после все да го гони.
Опищях къщата посред нощите:.Хванахме
мишлето и го пуснахме
на полето до нас.
Бабката Блеки напоследък е много ленива, почти не излиза .По тази причина ноктите ѝ много пораснаха и се закачат по тъкани, но не смея да ги режа., защото все пак ходи навън.онзи ден много кофти се закачи на завесата, добре че
бяхме у нас.Дано се научи да се пази.

# 775
  • София
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА!

Ако някой желае да добавя любимеца му в списъка, нека ми пише на лични! Ако имате нещо интересно за първи пост - също.  Wink

И не забравяйте данъците и таксите!!!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт