Семейни модели при разведени родители?

• 7 161
  • 167
  •   1
Отговори
# 30
Мила, Fiore, твоят звучи същият като моят бивш. Това с блъскането на вратите /моя биеше юмруци в тях и всичките са ми избити и имам сега рамки на тях да ми напомнят какво никога ама никога повече няма да търпя!!!! Това с вменяването на вина, това с неработенето и че ти си виновна. Мммда, аз не го подкрепях, не го мотивирах достатъчно, не съм се държала правилно, щяла съм да видя...  Scream е, аз моя си го мотивирах добре с един шут отзад Wink и видях... Видях какво е да се прибираш в дома си без стомаха ти да е на топка. Видях какво е да си спокоен и да се радваш на всеки ден, защото няма нЕкав си там да ти вгорчава света....

Бъди горда и силна, мила сестро по съдба. Защити детето си! Ти си достатъчна, ти си прекрасна! И никога не позволявай на някой си комплексар да ти казва друго!

# 31
Здравейте,
Много съм съгласна с Бояна, тя е права консултацията със семеен терапевт никога не е излишна само може да помогне не и да навреди.
Аз съм в същата ситуация с малка бебка на 4 месеца и ми е ужасно трудно, но при мен проблемите са много много сериозни изневяра,  побой за втори път и възнамерявам да потърся и за двама ни психотерапевт. И двамата осъзнахме, че проблемите са ни от детството тъй като и съпруга ми и аз сме деца на разведени родители… Много тежък и труден избор, но ти споделям до къде стигнахме ние въз основа на травмите ни в детството.
Успех и вярвам, че ще вземеш най-правилното решение!

# 32
  • Далечният изток
Побой за втори път?! На жена, родилка с малко бебе?!
Оххх момиче... Случи ли се два пъти, готви се за трети, за четвърти, после вече ще спреш да ги броиш ако останеш с този.

# 33
Побой за втори път?! На жена, родилка с малко бебе?!
Оххх момиче... Случи ли се два пъти, готви се за трети, за четвърти, после вече ще спреш да ги броиш ако останеш с този.

За първи път пиша тук а от много време чета всякакви коментари и затова реших да споделя с вас и моята болка на тази тема… Първия път бяхме още гаджета много отдавна, но сега беше кошмарно синините ще минат това се случи преди една седмица, но дъщеря ми тя не е виновна и искам да я предпазя. Тръгнах си, но днес той отново ме потърси с извинения и с това,че не е искал и че ни обича… Изневярата му е била под въздействието на алкохол и само за веднъж, но аз изпитвам отвращение от това… Била съм много малка когато родителите ми са се разделили по тази причина и не помня побоищата над майка ми, и ето сега отново същата съдба!

# 34
  • Далечният изток
Именно, семейният модел се повтаря. Всъщност от теб зависи да не се повтаря.
Ще се моли, ще реве, ще се кълне и ще обещава. Сигурна съм, че тоооолкова много те обича, че след едно известно време, когато с нещо пак му станеш крива, ще е третият бой.
Знаем ги тези. Познаваме ги. Не се променят, да знаеш!

# 35
Именно, семейният модел се повтаря. Всъщност от теб зависи да не се повтаря.
Ще се моли, ще реве, ще се кълне и ще обещава. Сигурна съм, че тоооолкова много те обича, че след едно известно време, когато с нещо пак му станеш крива, ще е третият бой.
Знаем ги тези. Познаваме ги. Не се променят, да знаеш!

Благодаря Ви за съвета и най-вече за подкрепата, защото болката е съсипваща в момента толкова много ми тежи! Цял живот мечтаех за баща си израствах без любовта му без подкрепата му без съветите на татко към дъщеря си и сега малкото ми момиченце ще бъде по същия начин! Всички ме съветват да подам ограничителна заповед да го съдя тъй като бях в болница имам и медицинско, но няма да го направя заради нея! Не знам кое е правилно и кое не в момента толкова съм объркана!!!

# 36
При мен психическият тормоз е постояннен. И ми е докарвал дори нервен срив, защото ти се опитваш да му обясниш нещо, за което явно той няма капацитета да осъзнае.. За физическа саморазправа, даже и изневяра бонус, нямаше даже да пиша тук, а направо щях да си хвана пътя. То е достатъчно унизително и без това.

# 37
  • Далечният изток
Само не се връщай. Колкото и да плаче и да се разкайва. Не е искрен. Вече знае, че може да те тормози, да те бие, че всичко му е позволено. Няма връщане назад. По-зле ще става.
Баща, който бие майката на детето си, добър баща ли е според теб?!

# 38
  • Paris, France
Здравейте,
Много съм съгласна с Бояна, тя е права консултацията със семеен терапевт никога не е излишна само може да помогне не и да навреди.
Аз съм в същата ситуация с малка бебка на 4 месеца и ми е ужасно трудно, но при мен проблемите са много много сериозни изневяра,  побой за втори път и възнамерявам да потърся и за двама ни психотерапевт. И двамата осъзнахме, че проблемите са ни от детството тъй като и съпруга ми и аз сме деца на разведени родители… Много тежък и труден избор, но ти споделям до къде стигнахме ние въз основа на травмите ни в детството.

Какъв психотерапевт, какви пет лева? Два пъти побой, на третия може и да не останеш жива за да се оплакваш на психотерапевти.

Много хора познавам, които са деца на разведени родители и нито пият, нито бият.

Остави травмите от детството! Хайде, не е нечувано мъж да ходи по жени и много съпруги това не ги бърка. От пияния и лудият бяга. Алкохолизмът и насилието понякога вървят ръка за ръка.

Защо го прие обратно? Зависима ли си финансово?

Едната ми баба се е оженила за образован и красив мъж, но в един момент започнал да пие. Веднъж я пребил. Пребива я така, че родителите колили овца и я увили в кървавите кожи и така лежала няколко дена или седмици. Повече в къщата на мъжа си не стъпва. Тръгва си с пеленаче и 2 или 3 годишно и се развежда към 1935г. Разводите са били трудни, бавни, скъпи тогава и на много места не взимали разведени хора на работа!!!!!! Брат и и помага и заради това не се жени и няма деца. Успяла е да отгледа двете си деца и да ги изучи и двете в престижни университети, както и да ги издържа докторанти. Професори се пенсионираха и двамата. Не се ожени повече. В началото е прала на ръка по хорските домове. Да те е бил не е като плесване по задника. Мене ме научиха да жягам още на първия бой, ако се случи.

В 21 век ти колко време възнамеряваш да седиш да те бият?

Анимус спешно и се изнасяш. Твоят случай не е за психотерапевт, а за полиция и съд.

Вълкът козината си мени, нрава не.

Не те ли е срам да държиш детето ти до насилник? Майка ти ти го е спестила.

Имаш ли къде да отидеш, подкрепа от родно семейство, спестявания, работа?

# 39
Всички ме съветват да подам ограничителна заповед да го съдя тъй като бях в болница имам и медицинско, но няма да го направя заради нея!

А би трябвало заради нея да си омиташ крушите.
Явно искаш и детето ти да страда. Викаш семейния модел трябва да се повтаря.
Всеки сам си избира партньора.
Никой не ти го е натресъл.

# 40
  • Paris, France
Ivelina Borisova, ограничителна заповед и гривна и за двамата хич не е лош вариант. Не искайки ограничителна заповед поставяш живота и здравето на детето ти и твоите в опасност. Пойскай я, точно заради детето. Като те убие, ще лежи 5 или 10г, а може и да не лежи ако го изкарат в психоза и после той ще гледа детето, а ти ще си изгнила. Съжалявам за грозните и тежки думи, но такава е жестоката истина.

Имаш ли нужда от някаква помощ? Искаш ли координати на анимус?

# 41
Здравейте,

Какъв психотерапевт, какви пет лева? Два пъти побой, на третия може и да не останеш жива за да се оплакваш на психотерапевти.

Много хора познавам, които са деца на разведени родители и нито пият, нито бият.

Остави травмите от детството! Хайде, не е нечувано мъж да ходи по жени и много съпруги това не ги бърка. От пияния и лудият бяга. Алкохолизмът и насилието понякога вървят ръка за ръка.

Едната ми баба се е оженила за образован и красив мъж, но в един момент започнал да пие. Веднъж я пребил. Пребива я така, че родителите колили овца и я увили в кървавите кожи и така лежала няколко дена или седмици. Повече в къщата на мъжа си не стъпва. Тръгва си с пеленаче и 2 или 3 годишно и се развежда към 1935г. Разводите са били трудни, бавни, скъпи тогава и на много места не взимали разведени хора на работа!!!!!! Брат и и помага и заради това не се жени и няма деца. Успяла е да отгледа двете си деца и да ги изучи и двете в престижни университети, както и да ги издържа докторанти. Професори се пенсионираха и двамата. Не се ожени повече. В началото е прала на ръка по хорските домове. Да те е бил не е като плесване по задника. Мене ме научиха да жягам още на първия бой, ако се случи.

Анимус спешно и се изнасяш. Твоят случай не е за психотерапевт, а за полиция и съд.

Здравейте,
Доста се разтроих когато прочетох написаното от Вас, защото всичко е истина а истината понякога много,много боли! Тръгнах си от него взех си детето и съм при майка ми, тя ми помага доста освен това имам и собствено жилище в което ще живея с бебка, но в момента не е добра идея да съм сама! Не съм зависима финансово имам чудесна работа на висока позиция взимам и прекрасно майчинство, просто позволих по някакъв начин да стана зависима емоционално от него,  и затова искам да посетя все пак терапевт за самата себе си… Чувствам се смачкана от обиди, ритници и ужасно отношение на моменти!!!
Звънях на Анимус колкото и да не ми се вярваше, че ще го направя някой ден… Получих и отговора попаднала съм в капана на домашното насилие, манипулации, смачкване тотално на самочувствието придружено с много обиди и обвинения!!!
Искрено Благодаря за съветите!

# 42
Ivelina_B , браво че си се махнала от насилника..не се връщай за нищо на света, колкото и да е трудно..
Авторката е мноого далече от същността на нарцисистите и слава богу, че мъжът ѝ не е такъв.. Поредното преувеличение понеже е модерно.. Ако беше истински нарцисист нямаше да пише такива неща, а щеше да мисли как да спаси себе си и детето и да се подготви за предстоящите погроми... Да се радва, че това не ѝ предстои, каквото и да реши..

# 43
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте,

Здравейте,
Доста се разтроих когато прочетох написаното от Вас, защото всичко е истина а истината понякога много,много боли! Тръгнах си от него взех си детето и съм при майка ми, тя ми помага доста освен това имам и собствено жилище в което ще живея с бебка, но в момента не е добра идея да съм сама! Не съм зависима финансово имам чудесна работа на висока позиция взимам и прекрасно майчинство, просто позволих по някакъв начин да стана зависима емоционално от него,  и затова искам да посетя все пак терапевт за самата себе си… Чувствам се смачкана от обиди, ритници и ужасно отношение на моменти!!!
Звънях на Анимус колкото и да не ми се вярваше, че ще го направя някой ден… Получих и отговора попаднала съм в капана на домашното насилие, манипулации, смачкване тотално на самочувствието придружено с много обиди и обвинения!!!

Моля, но ....... ОК, похвално е, че си го напуснала и е важно повече да не се връщаш при него. Емоционално, обаче, не си го напуснала и това те слага във висок риск от рецидив, образно казано.

Пишеш "при мен проблемите са много много сериозни изневяра,  побой за втори път и възнамерявам да потърся и за двама ни психотерапевт". Не е твоя работа да му търсиш психотерапевти. Единственото, за което ще говорите оттук нататък е общото ви дете и нищо друго. Нищо. Ни-що. Нищичко. Работа, финанси, хобита, проблеми итн дискутирам с приятелки, в анонимен форум. С него не. Вратата трябва не да се прикрехне или затвори, ами да се залости, заключи и ключът да бъде хвърлен.

Не ти е харесало неговото поведение, поставил те е в опасни ситуации. Тръгнала си си. Да дадеш втори шанс на мъж, който те е предал и насилвал е като да дадеш зареден пистолет на човек, който вече е стрелял по тебе..

Трябва да подадеш жалба ако е възможно все още. Той си остава баща и без доказателства за насилие има право да прекарва време с детето и даже на смесено гледане като излезе от кърмаческа възраст. Представяш ли си какво може да стане ако се напие и набие, пребие или просто разтърси детето? Ако вече имаш доказателства за насилие, могат да го лишат от родителски права или поне да я вижда в присъствието на социален работник.

Обиди и обвинения от страна на пиянде и насилник на мене и грам не биха ми променили самочувствието. Той на другия ден може и да не помни какви ги е каканижел. Забрави!

Дай си време да си изживееш траура и почни да излизаш с приятели докато си в отпуск! Имаш нужда от контакти с приятни хора.

Колкото и да се замисляш какви травми има или няма въпросния, реално няма значение. Какво те грее, че е от развода на родителите му? Ако беше от овдовяване на баба му, по-леко ли ще ти стане?

Аз даже не съм сигурна, че раздяла или развод на родители, сами по себе си, се отразяват негативно. Ако беше така, децата на овдовелите майки и бащи биха били с повече проблеми, защото не само родителите им вече не живеят заедно, ами и единият родител изобщо го няма за общуване, възпитание итн. В миналото е било изключителна рядкост някой да не загуби родител в ранна възраст, защото са мрели като мухи и средната продължителност на живота е била 35-45 години.

Гледаш себе си, детето, майка ти и това е. Пази си здравето и нервите, защото детето ти има нужда от здрава майка!

Съжалявам, че те разстройвам. 💐

Има светлина в тунела. Ще се справиш и скоро ще можеш да си доволна и даже щастлива.

Успех, щастие и кураж ти желая.

# 44
  • София
Тръгнах си от него взех си детето и съм при майка ми, тя ми помага доста освен това имам и собствено жилище в което ще живея с бебка, но в момента не е добра идея да съм сама! Не съм зависима финансово имам чудесна работа на висока позиция взимам и прекрасно майчинство, просто позволих по някакъв начин да стана зависима емоционално от него,  и затова искам да посетя все пак терапевт за самата себе си… Чувствам се смачкана от обиди, ритници и ужасно отношение на моменти!!!
Правилно са ти казали в Анимус, както и момичетата тук. Искай незабавна закрила, и никога повече не говори с него по никакъв повод. Никога, разбираш ли. Психиатърът и семейният терапевт, който  предлагах на авторката бяха, да и помогнат да напусне мъжа си без да я убие, ако е с Клъстър Б разстройство, ти вече си се махнала и ти трябва точно това, което си потърсила.
Закрила от съда, работа със специалисти и нула контакт. Нула. Този мъж е опасен и под претекст, че се извинява, че ще се самоубие дори, ще те докопа и ще те четем в новините. Прегръдки и кураж! Важното е, че си успяла да се махнеш жива.

Общи условия

Активация на акаунт